Jag fick en fin ursäkt

Love this post:Love this 0

Ni som läste om Tradera incidenten här (om att ta bilder och om att härma).. Lägger in detta på det gamla inlägget. Mailade förstås genast Tradera igår om att min bild blivit använd för att sälja en kofta, de tog genast i saken. Personen som lånat bilden utan lov har gett mig en fin ursäkt, TACK. Vi kom överens om att hon får använda bilden om hon vill, bara hon länkar. Tack för era fina kommentarer, tyvärr blev de unpublished (men har dem kvar) när inlägget togs bort. Tycker man skall stå för sina rättigheter för det man har skapat.

Det kom en del frågor angående Tradera incidenten, lägger inte in hela inlägget, har lagt lite till och så har jag också fifflat med bilden. Hoppas jag får in alla kommentarerna tillbaka. Alltså såhär gick det till:

En kär vän upplyste mig om att min bild finns på Tradera. Ja-haa, tänkte jag, är inte ens registrerad där. Går in och ser på Hunkydory koftan som säljs med min bild. Då blir jag arg. Jag tog kontakt genast med Tradera (man behövde inte registrera sig för att  kontakta dem). Att ta min bild (jag och webmastern har copyright på mina bilder och på Malenami.com) utan att fråga, utan att skriva upp en källa.. Jag har inte gett lov åt denna person att använda min bild på Tradera för att sälja en kofta (koftan på bilden är INTE till salu, så ni vet), detta är olagligt, jag hoppas personen i fråga förstår det. Härmandet tar jag, jo, det är den främsta formen av smicker och beundran, men att stjäla på detta sätt – avskyvärt. Vad tycker ni läsare om detta?

Jag fick genast följande morgon ett mail av tjejen som använt bilden. En mycket trevlig tjej som bad så mycket om ursäkt, hon hade inte vetat att bilden var privat. Hon hade förstås inte velat sno den, tyckte den bara var så fin. Jag skrev tillbaka om hur mycket det betyder för mig att hon bad om ursäkt och sa att bilden får användas om hon linkar. Det skulle hon göra och tackade mig för att vara så tillmötesgående. Slutet gott allting gott.

Jag vet att jag reagerade starkt och det kommer jag alltid att göra om något liknande händer. Mitt arbete är viktigt för mig – det jag har skapat.

Sannibus senare kommentar försvann, såhär kommer det: “Skönt att det löste sig! Ja man skall vara rädd om sina rättigheter. Vi här i Sverige tar dem för givna, men många slåss för dem”.

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *