Love this post:Love this 0

Idag har jag haft engelska, finska, ritat änglar och läst högt för barna. Har jobbat som vikarie i lågstadiet sedan urminnes tider, roligt att hoppa in nu som då. Denna höst har telefonen gått het. Nu har jag vikarierat min Vackra Mammas klass denna vecka, blir så glad när jag kommer in till klassrummet och det är knäpptyst. Där sitter barna med stora förväntansfulla ögon, jag börjar dagen med att läsa högt för dem. Jag förbereder alla lektioner väl och har några ess i rockärmen om jag blir kallad till vikariat utan att ha tid att förbereda. Mamma har en otroligt fin klass, hyser stor respekt för det arbete min mamma har gjort.

Det gulligaste var när jag första dagen frågade klassen om de visste vem jag var och en pojke med röda kinder räkte upp handen och svarade “Lärarens syster…”. “Nej, jag är lärarens äldsta dotter” svarade jag… Då viskade pojken med röda kinder “Men ni kunde ha varit systrar…”. Idag hade vi teckning sista timmen, berättade om ärkeänglarna och vi ritade änglar med vaxkritor på mörkblå kartong, det blev så fint. Ni förstår att jag går och ler hela tiden, jag älskar dethär jobbet! Imorgon skall vi till simhallen och på fredagen firar vi lillajul, härligt att komma in i julstämningen, sjunga julsånger och läsa julevangeliet ur Barnens Bibel. Vilket givande arbete.

You may also like...

0 Comments

  1. Vilket roligt extrajobb! Härlig kommentar från pojken.
    Lillajulen, är det nåt adventrelaterat?

    Kram på dig

  2. Tihii, faktiskt ganska skoj med småttingarna 🙂 Har främst åk 1-2, di e så himla söta. Ha det bra på jobbet, du passar nog jätte bra som lärare! Kramis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *