Love this post:Love this 0

Varje år ordnar Teologiska studentföreningen (TSF) höstfest i Gula husets Runda Rum. Det snöade när vi skulle iväg, drog på mig stövlarna och lade de fina festskorna på byrån i hallen, så jag skulle komma ihåg att ta med dem till festen. Festskorna var kvar på byrån när vi kom hem från höstfesten, men det kvittar, tror J:sångaren var den enda som märkte att jag hade stövlar på mig, haha! Vi blev bjudna på gott bröd, ostar, sallad, pajer och vin.

Trevlig samvaro och fantastisk musik, bland annat sjöng J:sångaren “Du måste finnas” från musikalen Kristina från

Duvemåla och från Phantom of the Opera låten med samma namn (med J2:s vackra stämma och fint pianospel), det är inte varje dag öronen får njuta av sådant. Kurtén höll ett humoristiskt och allvarligt festtal, han var förra veckan gästföreläsare på kursen jag går på – identitet, språk och tro – och hade till sin överraskning blivit tillfrågad hur han skulle förklara sig själv med tre ord i början av föreläsningen. Hur skulle ni förklara er själva? Kvinna, mamma, fru, konstnär, svenskspråkig, österbottning, sökare, studerande, minoritet, hollywoodstjärna (i drömmarna), dataingengjör?

Efteråt blev det auktion, böcker, prylar, smycken, diplom, bakverk och städhjälp auktionerades ut. Pengarna från festen och auktionen går till våra fadderbarn i Calcutta. Före festen slutade steg vi alla upp på våra stolar och sjöng för full hals “Hur kom Mose över stora Röda hav?”. Det är tradition på alla fester.

Festen drog mot sitt slut och nästan alla var på humör att fortsätta någon annanstans, så vi gick till restaurang Koulu (Skolan). Vid Skolan drack jag en lektor (deras öl heter så) och satt och pratade. Sedan stängdes Skolan, men ingen ville hem, så vi gick till Poro (Renen). Ni vet kvällar ni aldrig vill att skall ta slut, detta var en sådan kväll… Vissa kvällar blir bara så rätt, rätt människor, intressanta diskussioner och ingen vill iväg till en stökig bar med hög discomusik. Poro stängdes men ingen ville hem, så vi gick till Vacka S. Före jag och Kärleken kom hem gick vi via supermarketen, så “tidigt” var vi hemma. Jag och Kärleken har inte varit ihop så länge (snart två år) och han har inte varit på så många studiefester, iallafall inte med teologer, haha! Jag skall inte studera länge till, så jag lovade mig själv att dra med Kärleken på varenda fest TSF ordnar (de är inte många per år, så ingen behöver oroa sig över att jag blir en teolog partymonster). Så länge vi är unga och gröna, vill inte efter fem, tio år se tillbaka och suras för att jag inte levde ut i studielivets svängar… Ibland.

Vill tacka TSF och alla ni andra som gjorde kvällen så rolig, verkligen en guldkant, kommer länge att le av minnerna över hur roligt vi hade det.

You may also like...

0 Comments

  1. Hej!
    Måste bara säga vilka fantastiskt vackra bilder du alltid har på din blogg! Jobbar du som modell eller har du en så otroligt duktig fotograf? Dina bilder ser ju verkligen ut att vara “riktigt” tagna! Det är alltid så roligt att titta in på din sida!

    Kram Nettan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *