Love this post:Love this 0

Så var jul- tävlingen avgjord! Grattis! Vinnarna har fått mail.

Tackar för alla trevliga kommentarer och den goda responsen från tävlingen!

Denna gång lottade jag ut två olika smycken och vinnarna är …*trummor*…

Susanne – Sannibus vinner det romantiska smycket från Lotta Djossou och Sohovi vinner det unika smycket från Tree Jewellry! GRATTIS!

Tack än en gång Lotta Djossou och Tree Jewellry för att ni sponsrade tävlingen med vackra smycken!

Det har varit så berikande att läsa era fina och roliga historier om julen. Så mysiga,gripande,rörande,varma berättelser! Tänk om man kunde ge en present till alla ! Ni är många som är helt okända för mig, men känns som vänner, när vi kan kika in hos varann på dethär sättet…Vi reser alltid norrut till julen, firar den hos föräldrarna hemma i Coccola. Lyktorna och julbelysningen lyser upp trädgården. Där inne väntar granen på att bli klädd av mig och Systeryster. Vita hyacinter och vita julstjärnor finns på alla bord. Jultomten kommer alltid på morgonen hemma hos oss, där runt 06-07 tiden. Först brukar tomten hitta en stege, som han klättrar på upp till Systerysters sovrumsfönster och knackar lite tyst(detta var extra kul när hon var yngre). Sedan springer han runt som en tok runt huset, bankar på alla fönster, kastar snöboll och lyser med ficklampa. Haha! Det är så man själv blir rädd och uppspelt. Ibland kommer han in, men oftast lämnar jultomten en säck utanför ytterdörren.

Vi delar ut julklapparna och sitter och myser en stund. Mor och far tar en långpromenad och så blir det bastubad efter det. Jag tror att vi går och vinterbada på julafton igen. Bastun på Villa Metsola är himmelsk.

Sedan bär det av till Jakobstad, där mina morföräldrar bor. Jag kommer ihåg att när jag var liten så tålde jag inte julmat, så mormor gjorde alltid mos och stekte korv åt mig, så gott! Julkyrkan är en höjdpunkt -speciellt förr när Marguerithe Sandstedt-Granvik, “Mite”, sjöng O Helga Natt. På kvällen samlas alla syskon och kusiner från pappas sida vid Skrammelbacken, där vi än en gång äter.

I år  blir det annorlunda. Ni som följt min blogg en längre tid vet, att min pappas lillebror dog på hösten. Vi är igen en mindre vid det stora julbordet hos mina farföräldrar.

Och mina morföräldrar har gjort klokt i att de senaste åren besöka min moster eller morbror på julaftonen.

Allting förändras med tiden. Men den varma julkänslan och glädjen infinner sig nog.

Läs de underbara julkommentarerna här!

J-Sångaren fyller år idag och hon fick äran att dra en vinnare!

You may also like...

0 Comments

  1. Det är bara att storstilat GRATULERA de lyckliga vinnarna! GRATTIS!!!
    Låter som ni firar på ett mysigt sätt. Ha det gott!
    KRAM

  2. Jag har hört att bastun på Brudskär lär ska vara ganska himmelsk också…;o) Dessutom ryktas det att det även går att vinterbada där.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *