Love this post:Love this 0

Hej alla fest-glada! Det är säkert många av er som planerar bröllop, så jag bad mina fina läsare skicka in lite bröllopstips! Tusen tack för dem! Här kommer de nu:

Hejsan!

Kikar in på din fina blogg varje dag och får så mycket inspiration!
När jag läste din efterlysning av bröllopstips så tänkte jag direkt på
min svärmors bröllop i sommras. De ville ha ett enkelt bröllop och
bestämde sig för att bjuda in alla vänner på facebook till en picknick
på klipporna vid något som heter Vårhallarna. Det ligger vid
Simrishamn i Skåne och är en väldigt vacker plats. Vänner fick ta med
sig vad de ville äta och blev bjudna på bubbel (se bubblet som kyls i
havet) och tårta efter vigseln.

wedding4

De blev vigda av en vän som är präst
och andra vänner spelade och sjöng för dem. Det var en kort cermoni
som kändes väldigt avslappnad. Jag fick äran att göra brudbuketten och
även två mindre buketter till mig och den andra tärnan ( bilden med
buketten mot klippan är en bild på en av tärnbuketterna). Jag använde
mig av murgröna, rosor och hortensia – en kombination jag själv tycker
väldigt mycket om.

wedding3
Vigseln hölls nere vid klipporna och vi som skulle gå fram med
brudparet kom gående en bit bortifrån bakom fin folkmusik. Precis
innan vi skulle börja gå slängde vi av oss skorna och tog på
jeansjackorna.. Hela vigseln kändes väldigt “dom” och jag tyckte det
var ett bra alternativ om man inte vill göra en jätte stor grej av det
men ändå vill fira tillsammans med sina vänner. Romantiskt, avslappnat
och vackert! Jag tror att det bästa tipset man kan ge någon som ska
gifta sig är att använda sig av sina vänner. Kanske finns det någon
som är frisör? någon som gärna sjunger? fotograferar? Det är bara
roligt att få hjälpa till och vara viktig för brudparet!

Andra tips som man kan använda sig av om man vill göra speciella
inbjudningar är att använda sig av gamla tapeter på så sätt kan man
göra väldigt individuella inbjudningar till sina gäster!

Ska bli spännande att läsa olika bröllopstips!
Kram
Josefin

http://www.mylovelygrandma.blogspot.com

wedding2

wedding

*****

Vi gifte oss förra sommaren och oj vad mycket det var att fixa med!! Trots att vi ville hålla det enkelt drog det ändå iväg…

Ett par bra tips som blev mycket uppskattade:
– Vi lät alla gäster skicka in sina två favorit-partylåtar till kvällens spellista. På så sätt kunde alla se fram emot att få höra “sin” låt och dansgolvet höll igång bra!
– Vi hade E-bord och längst fram vid oss i honnörsbordet hade vi två tomma platser på det mittersta bordet. Där kunde vem som ville komma fram och sitta och prata med oss en stund under middagen – kul för dem som satt lite längre bort ifrån oss och vi fick också chans att prata med fler än bara närmsta bordsgrannarna.

Trots allt jobb är bröllopet en fantastisk upplevelse! Njut av varje sekund, släpp alla måsten och detaljer och låt dagen bli underbar!

Kram Therése

*****

Vi hade naturen som tema på vårt bröllop. Jag är inte så förtjust i varken rött eller rosor, men älskar verkligen naturen, så naturtemat känndes som det ända rätta. Istället för traditionella tårtställningar hade vi stubbar i olika höjder. Den högsta tårtan var dekorerad med “brudparsfåglar” i marsipan. Min brudbukett gick i grönt och vitt, och med lite kvistar här och var. Som ljusunderlägg hade vi avsågade björkvedträn, snyggt till vita blockljus. Våra inbjudningskort föreställde också en björk, som hade fått våra initialer, och ett hjärta, inristat i stammen. 🙂  //Malena

*****

Hej Malena!

Vill tipsa om mina glas-smycken som passar bra som brud och fest smycken.
Varje smycke är unikt och tillverkat med omsorg. Somliga av mina smycken hittas på wwww.hops-shop.fi, men nu vill jag tipsa om en nyhet som blev klar i går!

Det är ett sett med halsband, armband och örhängen. Settet kallar jag “vår-blomster” och smyckena är tillverkade av krakelerat transparant glas och naturvita sötvattenspärlor.

I min fantasi ser jag en vår-brud bära smyckena. Halsband och armband bildar blomstergirlanger av krakeleratglas med naturvita “blomsterknoppar” av sötvattensnugetter. Örhängena är droppformade krakeleradepärlor tillsammans med en naturvit sötvattenspärla. Enkelt, elegant och vackert.

Smyckena har ännu inte blivit satta till försälning.
Mera Miia-smycken hittas på www.miia-smycken.fi http://miia-smycken.blogspot.com

Vårblomstrande hälsningar

Miia Forsblom
Miia-smycken

*****


Tips när du ska beställa brudbukett

 • Gör research och välj sedan ut 3 florister du går och pratar med.
 • Se till att få ett planeringsmöte inbokat (helst ska floristen föresål detta) då ni i lugn och ro kan diskutera detaljer.
 • Ta med en bild på din klänning.
 • Vad ska ni ha för tema/ färgtema på bröllopet? Sak brudbuketten gå i toniton med färgtemat eller sticka ut?
 • Ta med dina inspirationsbilder (för brudbuketten) men se ut en eller ett par favoriter innan.
 • Skriv en lista med 5 favoritblommor och 5 blommor du inte tycker om.
 • Tänk igenom innan vad du behöver. Brudbukett – ja. Knapphåls blomma till brudgummen – ja. Tärnor – ? Bestman – ? kyrkan/vigsellokalen – ? restaurangen/mottagningslokalen – ? Tårtan – ? Knapphåls blomma till brudparets familjer – ?
 • Var inte rädd för att ge floristen fria händer. (Floristen:… vill du ha ..? Du: oj, vad svårt jag vet inte … Bestäm du!)
 • Om du fortfarande känner dig osäker på färgnyans, någon blomma, blir det snyggt med pärlor… Be att få komma och titta när floristen har fått leveransen med blommorna.
 • Fråga om leverans! Kan floristen leverera brudbuketten mm till t ex frisören? Kan spara mycket tid en stressig dag om man slipper hämta blommorna. Annars deligera ut det. T ex far eller svärfar, bror …
 • Be att få en “innehållsfärteckning” på blommorna. Kan vara kul att veta namnen på blommorna man hade i brudbuketten. Hoppas detta kan vara till hjälp för någon!

Kramar Emelie
http://svenskablomsterbloggar.blogspot.com/

*****

Hej!

På nyåret var jag programvärd på min barndomsbästis bröllop, eller det heter väl toastmadame på riktigt. Ett tips på en trevlig programpunkt där alla gäster tillsammans skapar en bröllopsgåva, är att man delar ut varsin lapp åt varje gäst. På lappen får de skriva en hälsning till brudparet (ett visdomsord, tacka för en fin fest, tips och råd inför äktenskapet osv.). Dessa lappar lägger man sen i en vacker låda och förseglar den. Brudparet får inte öppna lådan före sin första bröllopsdag dvs. om ett år. Det här är mycket uppskattat och roligt sedan för brudparet att på sin 1-åriga bröllopsdag få öppna. 🙂

Tack för en vacker och inspirerande blogg!

Mvh, Tove

*****

Hej!

Skickar här några bilder från vårt bröllop 2009. Vi firade då 10 år som förlovade. Som du vet så är det många förberedelser inför ett bröllop. Jag valde att göra mycket själv. Jag började tidigt att gjuta hjärtan i betong, ca 70 st, som jag sedan hade som “placeringskort” på borden. Jag skrev gästernas namn på varje hjärta med en slags stenpenna i rosa med glitter. Det blev verkligen charmigt och gästerna var mäkta imponerade av min kreativitet. Självklart fick alla som ville ta med sig sitt hjärta hem.


Vi hade festen på en stor loge som vi skärmat av och i taket hade vi satt upp en himmel av vit tyll med en stor rosa rosett. Allt gick helt i vitt, rosa och silver. På borden gjorde vi själva arrangemang av rosa rosor i två nyanser som matchade med min brudbukett. Vi använde oss också av murgröna som fick söka sig ut på bordet en bit. Lyktor i fattigmanssilver fanns på varje bord liksom en liten tyllpåse med rosa godisbitar i. Runt varje stolsrygg hängde vi vita plädar som vi sedan knöt med rosa band. Även dessa fick gästerna ta med sig hem efter festens slut.


Klänningen! Ja som du vet så är det inte enkelt att välja klänning… jag hade självklart en tanke och en bild på hur den skulle se ut men det blev verkligen inte som jag hade tänkt från början. Visst är det häftigt när man kan ändra sig helt!!! Jag prövade alla sorters klänningar, långa med släp, långa utan släp, armlösa, långärmade ja allt!!!! Den sista klänningen fastnade jag för direkt! Den var SÅ JAG!!!! Chique och enkel men ändå snygg….. inte direkt som den prinsesskreation jag hade tänkt mig från början…. Den är tvådelad vilket innebär att jag kan använda toppen till slitna jeans och höga klackar vår och sommer. Jättesnyggt!

Skorna är Rizzo och fortfarande användbara till vårens och sommarens alla fester.


Tack för en bra blogg!

Mvh Hanna


*****

Min vän Kosmetologen skickade en fin bild där vi håller i hennes slöja: “Här sku vara en bild till bröllopsinlägget.. 🙂  Det börjar vara nu exakt 5år sedan.. 25.2.2006 var det! Vi kan fira vårt 5års bröllopsdag med er sen då vi går ut med flickor.. 😀 joo joo vi tar det nog sen senare på två med gubben också.. <3 KRAM!”


*****

Camilla med bloggen En mammas dagbok skickade dessa:


Kramar Camilla

******

Hej! Jag såg i din blogg att du ville ha tips. Jag gör egendesignade smycken och kommer att ha bröllopsspecial i vår, tills vidare kan jag skicka några bilder till dig på exempel på smycken till en brud. Mvh Rose-Marie

http://rosiesmycken.se
Webshop med mina egendesignade smycken

Lägger in ännu ett till inlägg om bröllop idag… Så kan ni också kika in på kategorin Malenami & Kärlekens ever after, där finns också om bröllop. Enjoy!


You may also like...

2 Comments

 1. Vad roligt att visa bilder från andras bröllop. Jag hade också bröllopstema hos mig häromveckan, kankse det också kan inspirera någon hos dig.
  http://alltochelleringet.blogspot.com/2011/02/sta-brud.html
  Hälsningar Linda

 2. Nu hittas VÅRBLOMSTER smyckes- settet på miia-smyckens http://www.hops-shop.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *