Love this post:Love this 0

Jag är verkligen glad att vi gifte oss i Åbo Domkyrka. Visst fanns det de som tyckte att vägen blev lång från hemknutarna. Men efter vigseln var det många glada som berättade att de aldrig besökt Domkyrkan förut – och vilken upplevelse det var!

Kyrkan är uppförd i slutet av 1200-talet och genomgick omfattade reparationer efter Åbo brand år 1827. Tornets höjd är över 100m ovanför Aura å. ‘Dess tornspira uppfördes efter branden 1827 enligt C. L. Engels ritningar och om vilken Zacharias Topelius har skaldat: “Då glimmar spetsen av kopparklädda tornet. Blåvita flammor, tindrande stjärnor lika, kring gyllene korset skina i nattens mörker, och tornets fjädrande svarta skaror flykta.”‘ (härifrån!)

Karin Månsdotter, gift med kung Erik XIV och drottning av Sverige 1567–1568. Karin Månsdotter begravdes i Åbo domkyrka, och är den enda drottning som är begravd i Finland.

Kattspåren i golvet är en av mina favoriter. Barnen älskar dessa!

You may also like...

0 Comments

  1. Johanna/jojoa75

    Men vad nu?? Hoppas allt är bra med dig??!! Har vant mig vid att kolla in här dagligen för inspiration, tips, se vackra bilder mm. Du ÄR Odd Molly för mig..
    kram o hoppas att allt är bra o att inget hänt…

  2. Hur är det vännen???? Hoppas allt är bra med dig! Du vet att du alltid kan maila om det är något. Saknar dig redan….
    KRAM!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *