Love this post:Love this 0

Vid Tom Peters seminarium träffade vi en karismatisk filosof vid namn Esa Saarinen. Mannen som ger sin fru, drottningen, blommor varje dag.

Koko perhe ja filosofi Esa Saarinen.

Tom Peters & Esa Saarinen.

Esa Saarinen on tavallinen sälli Hyvinkäältä, joka nykyisin elää ja asuu Bulevardilla Helsingissä. Hän on arjen filosofi, joka haluaa auttaa ihmisiä onnistumaan elämässään ja joka rakastaa perhettään.

Filosofin suuri unelma on kävellä Bulevardilla 80-vuotiaana vaaleanpunaiseen smokkiin pukeutuneena, täysin kaljuuntuneena, rakastettunsa Kuningattaren kanssa, katsoen tätä samoin rakastunein silmin kuin seurusteluaikana 1980-luvun alkupuolella.

Filosofi Esa Saarisen seminaarit on tarkoitettu ihmiselle, jotka uskovat inhimilliseen kasvuun. Seminaarien perusfilosofia on että jokaisessa ihmisessä on enemmän hyvää kuin hän huomaa edes itse. Paremmat ajatukset synnyttävät parempaa elämää, mutta kiiren keskellä parhaat ajatukset usein jäävät ajattelematta. Kun ei pysähdy pohtimaan oman elämänsä laajempia kehityskaaria ja toimintansa suuntaa, ne jäävät latistuksen mankelin armoille ja kasvavan kyynisyyden alle.

Ihmisen oma ajattelu on valtava voimavara, josta käytössä on vain murto-osa. Kenen tahansa elämä ja toiminta voimistuu kun hän virittyy vahvemmin siitä käsin mihin todella uskoo ja mitä aidosti pitää arvokkaana. Tämä edellyttää pysähtymistä ja mahdollisuutta antaa ajattelunsa innostua uusista vaihtoehdoista. Esa Saarisen seminaareille on tunnusomaita niiden kunniottava ja elämänuskoinen ihmiskäsitys. Esa saarisen innostusluennot ja seminaarin vapautunut ilmapiiri synnyttää nosteen, jonka avulla ajattelu lentää uudistumisen ehdoin.

Esa Saarinen ei noudata seminaarien toteutuksessa valmista kaavaa. Olennaisempaa kuin käsitelty asia on se ajattelun liike, mikä osallisujissa syntyy. Jokaisen seminaari on oma ainutlaatuinen kokemuksensa ja kokonaisuutensa. Ydinteemoja ovat: 1. Omat voimavarat. 2. Tunteet ja järki. 3. Kokonaisuuksien taju ja käsittely. 4. Onnistuminen työssä ja tavoitteissa. 5. Inhimmilinen johtajuus ja vaikkuttavuus. 6. Lähisuhteet, parisuhdeonnistuminen ja rakkaus. 7. Arvoperusteinen elämänasenne.

Teksti lainattu täältä ja seminaarikuvastosta.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *