Love this post:Love this 12

Text jag skrivit för Hufvudstadsbladets bilaga Livsstil i början av året.

Instagram är ett trevligt komplement till bloggar och andra medier. På en blogg visas fler bilder, texten blir längre och inlägget djupare. Instagram är som en smakbit och mer lättsmält.

Trenden de senaste två åren går mot att allt fler bloggare, undertecknad inräknad, lutar sig mer och mer mot Instagram, för kontaktytan att få ut sitt budskap är så direkt. Såväl följare som nya följare nås på en kort stund och allt fler navigerar sig fram till vad de vill läsa om via taggar.

Är det något specifikt du vill se. Sök upp det på Instagram, du behöver inte googla eller söka andra vägar. En härlig källa av inspiration! Låt den gå i vågor, ibland är man mitt uppe i en inredningsperiod, kanske skall renovera något i hemmet – då scrollar man runt på vackra interiörbilder och inspireras. Samma gäller mode.

Här nedan har jag samlat några av mina favoritkonton på Instagram, som gett mig glädje och inspiration i flera år. För mig är det viktigt att bilderna och text har en själ, att de berör mig.

1. Captain and the Gypsykid

De kallar sig för den kreativa familjen, riktiga storytellers. En familjen där både barn och vuxna har saltstänkt hår. I Australien håller de till, om de inte är ute och reser, som de ofta är. Frontfiguren Sheree Commerford har byggt upp en lifestyleplattform, där hon visar upp innehåll hon gjort i samarbete med företag de jobbar med. Inredning och stil, vackra bilder jag gärna skulle hoppa in i!

2. Annika Von Holdt

Dansk författare som bjuder på knivskarpa och välskrivna texter. Annika är mamma till en tonåring, skapar underbara bilder på sitt fantastiskt vackra hem, klädstil, sina resor till Bahamas och ja, och hennes underbara och kända gråa hår. Berörande många gånger och mättande gott för ögat.

3. My Scandinavian Home

Inredningskontot ”My Scandinavian Home”, står Niki Brantmark bakom. Hon har också gett ut böcker om skandinavisk inredningsstil och hur man skapar ett balanserat, lyckligt hem. Det jag gillar med det här kontot är att även om det är fyllt med vackra bilder, är det ändå hemvarmt och uppnåeligt. Blir inspirerad och vill härma rakt av!

4. Annstreetstudio

Fotografen Jamie Beck lämnade New York för ett år i Provence. Men hon blev förälskad och stannade. Hennes sätt att fotografera, i nästan renässansanda, är som musik man aldrig vill ska ta slut. Beck är generös med att dela med sig av sina fotograferings- och redigeringstips, man får ta del av allt arbete bakom en bild. De enkla till överkurs. Som tipset jag tog till mig: att aldrig går till fotostudion utan kokosolja. Lite olja på kind och nyckelben gör under för en bild. Det är vackra slott, flora och mycket kjoltyg, något helt annat än alla andra konton jag ser på Instagram.

5. Lillen the Shire

Lillen, den snälla norska jättehästen, har snabbt blivit en kändis. Vi får följa Emma, som skriver roligt och pedagogiskt om Lillens vardag. Som följare får vi förundras över att det mesta måste måttbeställas till den stora hästen. Videon där han kommer galopperande som en stor dinosaurie är alldeles underbar.

6. The way we play

The way we play är ett livsstilsmagasin och en kreativ studio. Ett instagramkonto som alltid får mig att klicka vidare till deras sajt, där de man får ta del av exklusiva artiklar med intressant personer, kanske på ett sätt vi inte sett dem förr. I vackra inredningsmiljöer, mode, resor och mat. Bilderna har det lilla extra, som gör dem intressanta.

7. These Matters

Har följt Madina och Midas resa på instagram nästan från början, då deras förstfödde, Avaline bara var en liten baby. Madina, den dansande mamman, hade ett speciellt sätt att ta bilder, hon hade kameran i taket och fotograferade dem ofta liggande i sängen i matchande kläder och i rolig pose. Tiden har gått och vi har fått se många dansvideon, hur de utvecklats som fotografer och tar, om möjligt ännu vackra bilder, resetips och härlig interiör. Allt med stor gnutta hemtrevlighet och intressanta texter.

https://www.instagram.com/p/Biz7h43BrDA/?utm_source=ig_embed

8. The bucket list Family

Familjen som sålde allt och drog iväg på ett äventyr runt jorden. Tre år och 65 länder senare, har de bosatt sig i Hawaii. Ett konto jag gärna scrollat tillbaka i och läser favoriter på nytt. Som när femåriga dottern Dorothy, så modigt att det är gripande, dyker med sin far och tittar nyfiket på en valhona med sin -unge. Det är inte bara resetips, utan ett intressant sätt att nästan bli ”bekant” med en familj man aldrig träffat. Ett konto som får en att drömma!

9. Mad about the house

Där journalisten Kate, som skriver för erkända tidningar som Finacial Times och The Daily Mail, låter oss följa livet i hennes hus och i familjens liv. Fantastiska inredningsbilder och texter som blivit uppmärksammade av bl a Vouge.

10. BoijanB

Sist men absolut inte minst – BoijanB. Det var hon som kom på idén om att jag skulle börja blogga, för över tio år sedan. Boijan är min mor. Som lärt mig hur man skapar en bild, som med sin fantastiska fingertoppskänsla, lärt mig hur man kan sprider glädje i sitt arbete på sociala medier. Ett fantastiskt fint och stilsäkert konto.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *