Love this post:Love this 0

Tid är allt du har.
Och en dag kanske du
upptäcker att du har
mindre tid än du tror. (R.P.)

Randy Pausch höll sin sista föreläsning bara några månader före sin död. Föreläsningen blev en succè och lades ut på internet. Snart hade miljontals människor sett föreläsningen och boken skrevs.

Boken innehåller så mycket tänkvärt -livsvisdom -så det är bra att ha den framme,så att man kan slå upp den och låta den tala till en:

“Sök efter det bästa hos människor. Nästan alla har en god sida. Ge dig till tåls bara. Den kommer att framträda.”

“Det är vad man gör, inte vad man säger,som räknas.” Det ville han att hans lilla Chloe-baby skulle tänka på när hon växt upp till en ung dam. När det handlar om kärlek och män som är intresserade av en, är det faktiskt väldigt enkelt.

“Många människor vill hitta genvägar. Jag har upptäckt att den bästa genvägen är den långa vägen, vilken i princip kan sammanfattas med två ord: arbeta hårt. Samma sak gäller för tillvaron utanför jobbet. I hela mitt vuxna liv har jag varit lockad att fråga par som varit gifta länge hur de lyckats hålla ihop. Alla har svarat likadant: ” Vi har arbetat hårt med det.”

“Om du verkligen vill ha någonting, ge aldrig upp”.

“Grubbla inte vad andra människor tycker”.

“Klaga inte, utan arbeta hårdare. Alltför många människor går genom livet och klagar över sina problem.”

“Tur är det som inträffar när man är väl förberedd och möjligheten yppar sig”. (Seneca, romersk filosof)

“Bestäm dig – Tiger eller Ior”.

“Dröm stort.”

Denhär boken är lättläst -på flera ställen humoristisk – varm och realistisk. Och – den har blivit såld i över 4 miljoner exemplar. Den får en att tänka efter: Vad skulle jag göra om jag fick beskedet att jag har lite tid kvar att leva ?

Vad skulle du göra?

Vilka drömmar har vi uppfyllt?

Medförfattaren J. Zaslow närvarade själv på föreläsningen.

Verkligen en bok att äga och läsa.

You may also like...

0 Comments

  1. Livet är en gåva. Jag hade släppt mitt jobb i samma ögonblick och tagit med min familj på en låååång semester till Thailand/Asien (sålt alla onödiga ägodelar och satt in pengarna på mina barns sparkonton). Jag hade spenderat varenda minut med att njuta av mina älskades sällskap för det är det enda jag inte kan leva eller vara utan. De är luften jag andas och vinden som får mig att flyga. Hade haft panik över hur mina små flickor skulle klara sig utan sin mamma, döden skrämmer mig inte i sig.

    Jag har redan uppnått mina drömmars mål, att ha en underbar familj som man älskar och som älskar en tillbaka, allt annat är sekundärt. Jag har ett ytterst tufft och karriäristiskt jobb och har uträttat underverk med tanke på min bakgrund på det professionella planet. Inget av det är viktigt om man plötsligt skulle få reda på att livet håller på att rinna en mellan fingrarna.

    Ha en trevlig helg vännen!!

    KRAM

  2. […] vet att det har blivit många videon… Hoppas ni tog tid att se på Randy Pausch sista föreläsning, här finns (månader efter hans sista föreläsning) en snutt från hans tal, han inspirerar de […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *