Love this post:Love this 0

“Elegance does not consist in putting on a new dress.” – Cocco Chanel

En av det mest nödvändiga plaggen i en garderob är den lilla svarta. En välsittande LBD (The Little Black Dress) fungerar precis som en kostym, du kan med olika accessoarer tona upp den till party, coctail, sorbet elegant eller tona ner den till en bedrövligare tillställning. Klänningen som aldrig blir omodern kan du tänka dig som en investering. LBD:n kan du visa dig i hur många gånger som helst, utan att någon märker att du har samma klänning på dig som det till exempel skulle gå med den rödglittrande partyblåsan. Som Cocco Chanel har sagt “Dress shabbily and they remember the dress; dress impeccably and they remember the woman”

Den lilla svarta är en Chanel uppfinning. År 1926 uppfann Cocco Chanel den svarta knäkorta klänningen, som var enkelt skuren och lättskött. Klänningen jämfördes med en annan nymodighet: Fordbilen. Snygga kläder och bilar var inte mera överklassens privilegium.

Med hjälp av intellekt och accessoarer framhävs personligheten och Chanel själv använde gärna stora oäkta pärlhalsband till sin lilla svarta.

EVERY woman looks fabulous in a little black dress” – Coco Chanel

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *