Love this post:Love this 21

malenami-2286

Jag gick runt min bil och såg att “shit!” framhjulet såg tomt ut! Nej, nu kör jag nog till MB-Mobile, så får de kolla… Hade ju lite annat jag funderade på också med bilen. Som mina vindrutetorkare, som spretar åt alla håll – brukar kalla dem för excentriska eller personliga. Och så oljan. Den skall väl kollas upp ibland? Det är ju så att jag handlat alla mina bilar från MB-Mobile och jag tycker väldigt, väldigt mycket om dem där. (och ps. ingen har bett mig skriva om det här, vill ge dem en liten kärleksförklaring för att de gjort en ensam mammans liv lite lättare i vardagen.)

Jag kommer in till bilbutiken och ber Philip se på min bil. Han tittar och kollar papper. Och säger lugnt att det är nog mycket mer som borde fixas, än bara hjulet och vindruttorkare. Supertrevligt att lämna in bilen på service till det glada gänget på MB-Mobile, man vet att den är i goda händer. Min fräsiga röda bil, med en motor som alltid väcker stor uppmärksamhet. Italiensk pärla.

Men jag halvstressar lite över att lämna in bilen, som jag verkligen behöver i helgen. Det är lugnt, säger Philip, du kan ju ta dendär och pekar på en soccer mum-bil. Haha!

Blinkar och ser på den stora Kian med all utrymme i världen. Lyser upp och mina tankar fylls med alla möjligheter jag nu kommer att ha i helgen, då jag kör storbilen! Läs: Ikea. Jag hade aldrig ens tidigare tittat mot en sådan bil. Men när jag satte mig in i den, så mycket högre upp än i min bil, Leon bak i sin bilstol, kände hur skön bilen var.

malenami-2293 malenami-2300

Leon var mest eld och lågor över bilen och synade den noga. Ni ser ju hur stolt han är, sötnöten! Han pratade om att det är Philips bil, som vi lånat. Och att han nog skall sova middagsluren i Philips bil. (och nu, veckor efteråt, kan han fråga om vi ska låna Philps bil igen).

malenami-2313

I strålande solsken åkte vi över till Umeå och det blev nog några svängar till Ikea.

malenami-2330

Både Leon och jag har på oss Sorels stövlar, jag i Odd Molly och han i KappAhl och våra mössor från SuperYellow (de har vi fått).

malenami-2401

Kia Carens, 1,6 ISG LX EcoDynamics, 5P och dragkrok (ett måste!). (skrev av lappen som hängde i framrutan, hahah! Bara för om någon blir superintresserad av denna) Det var då jag körde hemåt från Vasa, som jag kände att jag faktiskt nog skulle passa i denna bil. Kände mig som en mamma med en mamma-bil. Blev nästan sentimental över tanken. Kunde ha hela baksätet fylld med ungar och mannen bredvid mig, lördags storhandla vid Ica Maxi och köpa några större saker vid Ikea och ÄNDÅ har rum med en hund också! Och fotbollar, skridskor och byteskläder till alla ungar. Blöjor och, jamen ni ser det framför er!

malenami-2422

Pladdret från baksätet tystnade. Leon hade somnat och jag stannade upp för att beundra den vackra skymningen. Sedan åkte vi mot Coccola och MB-Mobile, för att lämna tillbaka Kian, som vi börjat tycka om. Min Italienska pärla stod och väntade. Och en saftig räkning, haha. Det är ju inte billigt att ha bil. Men pärlan är som ny – hurtig och trygg! …Och även om jag älskar den röda fräsiga, går jag nu i skaffa-ny-bil-tankar….

You may also like...

3 Comments

  1. Jeansen…är det Odd Molly? Super snygga! ?

    1. Tack! Jeansen är från 7 for all mankind:)

  2. Så roligt och tryggt att ha dem att lämna in bilen till. Och härligt med lite utrymme i bilen när ni var på Ikea. Ha en fin kväll snygging. Kram Annika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *