Love this post:Love this 18

leon-3545

Katter + golvvärme = sant!

Ni som följt mig länge känner min katt Domino. Hon är nu 16 år gammal. Min vapendragare, vän och längsta förhållande. Hon känner mig bäst. Och jag henne. Kommer ihåg då hon var runt tio år, att jag sörjde att hon snart, då, skulle dö. Men det har jag kommit över nu. Helt onödigt. Här i SverigeHuset får hon trava fritt in och ut. Hon trivs. Vi sover alla i samma säng, hon och jag delar dyna.

leon-3550

Är ni också hemma med sjukt barn? Tycker vi har varit sjuka om vartannat nu igen. Leon hade feber, så inte feber och så lite feber och hosta, sen bara hosta och hängig. Och så vidare… Vet inte vilken veckodag vi är på. Men tror visst det är fredag. Idag var vi friska och gjorde äntligen något annat än var hemma. (skall berätta mer i ett annat inlägg)

Ibland kan jag känna, speciellt då det blir lång tid att stanna hemma, att man gärna hade haft mer hjälp. Känner mig ofta ensam och att jag inte hinner med mitt – jobb och räkningar tänker jag mest (inte spinning och manikyr) (och nu skriver jag bara om onödiga tankar som kan komma, ni vet.. Det är ju klart jag är hemma och tar hand om mitt sjuka barn. Om någon kände att jag behövde nämna det) . För hela korthuset faller, om jag inte har möjlighet att jobba. Så är det också den där rastlösheten. Och man tycker att alla andra gör så mycket. Men. Pratade med min mor, här om dagen, ojade mig över hur jag känner mig fast och ensam (för att det också varit så kallt att vi inte ens gått ut, feber, ni vet) och hon sade så peppande åt mig att gilla läget, njuta av just den stunden jag är i . För nog är det skönt att gå runt i pyjamas också hela dagen och typ göra rent i ugnen och alla köksskåp (som jag gjorde igår, då vi mådde mycket bättre). Din tid kommer, Malena, sa hon, du hinner med det sen. Men att längta bort gynnar dig inte, var närvarande i nuet och njut istället. Hon har så rätt, man blir mycket lyckligare om man är här och nu. Inte tänka på allt annat och oroa sig, det ordnar sig. Allt ordnar sig.

Har ni varit sjuka eller är? Hur brukar ni fördela tiden att vara hemma med ett sjukt barn? (ps. hur gör ni som delar på barn..?)

leon-3549

…småtassar…

Leons söta pyjamas har han fått av Maxomorra!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *