Två helt olika bilder

Love this post:Love this 75

Som gravid är ens kropp plötsligt inte ens egen längre. Man bär på ett liv och inget, nej inget är så fantastiskt. Även om det är en mycket naturlig sak, inte självklar, att bära ett barn, så är det den mest magiska, omväldigande och vackra man får vara med om som kvinna. Så känner jag. Och aldrig har jag känt mig så vacker.

Din kropp är inte mer din och till och med främmande människor skall få peta på den och säga kommentarer om din form. Jag hörde till dem som älskade det! Jadå, mig fick man klämma och klappa på och säga “Åh, så stooor du blivit!”, då lyste jag som en sol.

Jag förväntade mig aldrig att kroppen skulle återhämta sig så fint. Den är inte densamma som den varit, i den falska vetskapen har jag aldrig levt. Utan istället välkomnat förändring. Det är viktigt att låta kroppen få läka ifred efter en sådan stor ansträngning och omställning. Man har ju faktiskt fött ett barn. Jag har funnit en helt ny respekt för mig och min kropp. Och de älskade hormonen som hjälpte mig igenom graviditeten, snälla underbara oxytocinhormonet som hjälpte mig vid förlossningen och nu med amningen och vakandet. De sex kilogrammen jag gick upp under graviditeten lämnade jag på BB. Och midjan med sina 108cm är slankare nu. Och så mycket mjukare. På magen kan man ännu ana linea nigra (pigmentranden), som ljusnar med tiden.

En läsare kommenterade att “Klänningen kommer att vara jättefin sen när den inte längre är så spänd runt magen och baken.”. Shit, har jag gjort bort mig nu, var min första tanke! Ojnej. Men efter att jag tittat noga på bilderna en gång till kom jag fram till att jag  nog tycker jag ser fin ut iallafall. So let’s agree to disagree. Jag låter kroppen ta den tid den behöver för att läka. Behöver inte tänka “sen när”. Tycker om att leva nu. Och ni får njuta av glada bilder där klänningarna ibland spänner runt min fabulösa stjärt och min mjuka mage. 

preggo-6583

I vecka 38 och nedan en månad senare.

preggo-7137

30 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *