Love this post:Love this 20

noa-noa-5733

Hej på er!

Det blev riktigt, riktigt vår nu! Jag stornjuter av värdet, man fick ta fram vårkappan (vilket är skönt eftersom min vinterjacka inte gick att stänga mer, hrrmm..).

Men nu skall vi iväg på profylaxkurs till grannstaden. Hörde så mycket bra om kursen, redan förra hösten, så vi bestämde oss för att boka tid. Hela personalen vid BB i Jakobstad har fått skolning från “Annas profylax”, som första sjukhus i Finland och kursen ger oss övning i andning, mental förberedelse och coaching-verktyg som ger ökad trygghet och kontroll, sägs det på hemsidan. Och det är just partnern/stödpersoner som skrytit extra mycket på kursen, eftersom de känner att de fått de redskap de saknat tidigare. Jag vet att  man inte kan läsa sig smart på en förlossning och planera och så. Man glömmer säkert allt då värkarna sätter igång. Och ja, jag litar på min kropp och att den vet vad den skall göra. Men just nu känns det skönt att gå på kurs, tillsammans och känna efter hur profylax är.

noa-noa-5687

Kalaskulan och jag i vecka 37. Kappan är från Noa Noa, tröjan Cubus, byxorna H&M, skarfen BeckSöndergaard, väskan Marc By Marc Jacobs och skorna Debbie/Sköna Clara.

You may also like...

5 Comments

  1. Super! Hoppas ni känner att ni fick ut nåt av den. Öva tillsammans en liten stund varje dag är mitt tips. Det gjorde vi och då jag inte kom ihåg andningen sen då det var allvar så kunde F påminna mig . Tyvärr har jag lånat vidare tränings-dvd:n annars hade ni fått låna. Men kanske den rent av finns på biblioteket(?)

  2. Oj du otroligt vackra kvinna 🙂
    Välkommen till Jeppis på kurs. Att kursa är alltid bra men som du skrev – lita på din kropp när det är dags och din partner hjälper dig sen med profylaxen 🙂
    Kram Marina

  3. Låter klokt tycker jag. Vad snygg du är!

  4. Alla har sina sätt att handskas och förbereda sig för att få barn. Klart att man inte kan veta på förhand hur det blir, men jag tycker man har all rätt att planera och fantisera, och förbereda sig på ett sånt sätt som känns bra. Sen får man bara go with the flow om/när saker och ting går helt annorlunda än planerat. Själv fick jag en enorm städdille under mammaledigheten och tänkte inte alls på förlossningen, ville överhuvudtaget inte gå igenom olika förlossningsställningar eller tänka på det. Men ordnade alla babyns kläder och tvättade och höll på, det gjorde mig lugn. Och bra gick det ändå. Each to her own, bra så. Lycka till och hoppas kursen kändes bra!:-)

  5. Jag och min man gick en liknande kurs och övade en del innan. Den var superbra! Trots en långvarig förlossning kunde jag vila mig genom värkarna och till och med sova mellan dem (ett par minuter i taget) och hämta kraft. Ingen smärtlindring behövdes, det var bara att slappna av och andas sig igenom värkarna. Overkligt bra, det hade jag aldrig trott innan! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *