Love this post:Love this 43

malenami-6155

Mammaledigt. Smakar på ordet. Känns mycket främmande. Men det är jag nu. Mammaledig. För jag skall bli mamma till en liten en. Glada Mormor och bästa Moster-gudmor hade stickat yllesockor till lillen, som de hade skickat med min mamma, hon kom in med presenterna till butiken idag. Har gått och känt på de små sockorna hela dagen. Men nu, nu stänger jag dörren här på Storgatan och skall hem och fortsätta måla. I helgen tar jag bilder på hur marrakechkaklen ser ut på toalettgolvet och hur kalklitirs san saccaria färg ser ut på väggarna i tv-rummet – eller loungerummet, som jag vill kalla det.

Hunkydory klänningen kändes lite kort idag, speciellt då det blåste. Stövlar Fiorentini+Baker/Sköna Clara, tubskarf Stylesnob/SkönaClara, väst Aj 117/Rocknromance.

You may also like...

23 Comments

 1. Vad härligt, njut av det! För mig är det bara 1/2 jobbdag kvar (på måndag), spännande, ser fram emot det 🙂
  Ha en fin helg nu!
  Kramar, Marèse

 2. Du är så vacker!!! Njut nu mammaledigt tiden!! <3

  http://www.pienilintu.blogspot.com

 3. Annette/meillä! hos oss!

  Härligt, nu ska du njuta av mammaledigheten!

 4. goooosh, trodde inte du kunde bli vackrare, men graviditeten klär dig verkligen 🙂 Jag suger i mig alla vackra bilder o drömmer sommar o kanske äntligen lite shopping (slängde just/gav bort de sista gravid/mammakläderna). Lycka till med allt och njuta av ledig mammatid (dvs. före barnet kommer, sedan är du ju inte precis ledig 🙂

 5. Onnea mammalomalaiselle! En malta odottaa näkeväni teidän laattoja! Haaveilen marokkolaistyylisistä meidänkin tulevaan vessaan. Mielenkiinnosta haluan nähdä miten ne teillä on asennettu. Kun kuulemma puskuun ja lattialämmityksen kanssa niitä ei Suomessa saisi laittaa. Kauniita ne joka tapauksessa ovat!!!

 6. Visst är bebisen beräknad till april?

  1. Jadå, första april:)

 7. Varmt lycka till med allt!

  Kram Lena

 8. ÅÅh – grattis till mammaledigheten vackra du & såå himla nyfiken på nymålade väggar & KAKLET! Kram!

 9. Ihanaa! Hyvää äitiyslomaa 🙂 <3

 10. Du är så otroligt vacker!
  Trevlig helg.

 11. Njut av mammaledigheten!

 12. Vad härligt! Du ser strålande vacker ut och du har verkligen en spännande och underbar tid framför dig. Kram Ulrica

 13. Hej! Tänkte beställa hem lite Macadamia hårprodukter och undrar om schampot innehåller silikon?

  Camilla

  1. Hej Camilla!

   Frågade Mia Segervall, butikschef för Cosmetique och såhär svarade hon:

   Nej, deras shampoo innehåller inte silikon.

   Silikoner är också en värld i sig, jag ska försöka förklara det kort;

   Det finns bra och dåliga silikoner, naturliga och syntetiska. Olika kombinationer av olika typer av silikoner ger helt olika resultat, också är det stor skillnad på vilken kvalité det är på silikonerna som används. Man kan därför inte säga att alla silikoner är dåliga för håret, de är de verkligen inte. Silikoner är ett samlingsnamn för olika typer av silikoner, t.ex. på samma sätt som “olja”. Det finns både mandelolja och mineralolja, två helt olika typer som gör helt olika saker, den ena bra den andra dålig, men de heter fortfarande båda två “olja”. Silikoner i sig innehåller inte näring, bra silikoner hjälper verksamma ämnen att göra sin uppgift.

   Macadamia-hårvårdsprodukter använder sig endast av mycket fina, högklassiga silikoner vars uppgift är att transportera verskamma ämnen, t.e.x macadamia- och arganolja, in i håret där det kan reparera och göra gott. Silikonerna som Macadamias produkter innehåller finns där för att alla de verksamma ämnena ska kunna tas upp av håret, sedan de gjort sin uppgift sköljs de ur (utan användandet av sulfater).

   De har även svarat på detta på Macadamias hemsida: http://www.macadamiahair.com/care/faqs

 14. Oj så du utstårlar lycka i denna bild!

 15. Njut riktit å sköt om Er:)! Lycka till sen:)! Så fin bild på dej å håret:)!! Vilka nyanser har du i? Passar dej:)!! Kram jecka

 16. Att vara mammaledig är nog det bästa som finns 🙂 kram Diana

 17. Njut. Lev. Sug åt dig ALLT av tiden både nu och sen när er lilla kommer till världen. Du kommer att bli en fantastisk mamma!

 18. Vilka underbara kläder och vilka vackra nyanser som leker i ditt hår. Blev nästan en “Marilyn-moment” där med den flygiga klänningen. Njut av mammaledigheten. Vila, pyssla och unna dig lyx och lugna stunder.

 19. Alltså du är så vackert att det tar ont i öga när jag ser på dig! Allt gott fina du. Hoppas du får njuta av att vara mammaledig och mysa riktigt ordentligt före lillstjärnan kommer. Många kramar!

 20. Tack för svaret, Malena! Nu ska jag beställa lite produkter och hoppas att jag gillar dem.. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *