Malenami gravid

Love this post:Love this 38

preggo-4185

Malenami gravid. Kanske en konstig rubrik, kan ni tycka, men det är ett av de mest sökta av sökorden efter “Malenami”, “Malenami blogg”, “Malena Björndahl blogg” osv… Nu i veckan såg jag att många sökt på “Malenami god soppa”, så här är länkarna till två goda soppor – här och här. Det är riktigt roligt och intressant att ibland titta hur människor har hittat hit. “Stora tänder” brukar vara en höjdare och “jailbait”. Också “malenami naken” av någon konstig orsak (fattar inte varför folk googlar det..?). Men mest är det något sökord på ett specifikt Odd Molly-plagg eller Ewa i Walla klänning som fört nya läsare hit. Nu i framtiden då nån googlar på någon av dessa sökord, kommer detta inlägg att komma högt upp:)

Men ja, gravid var det. I veckan gick jag in i den tredje trimestern, vecka 29, och jag gjorde segergest när jag fick meddelandet på iPhonen att “Grattis, du är i vecka 29!”. Vilken känsla! Snart är h♡n här, älskade älskade barn. Saknar och väntar så! Just nu, i skrivandets stund, känner jag små sparkar, alltid samma tid på kvällen och det känns alldeles fantastiskt. Ofattbart och konstigt och så naturligt.

preggo-0765

Jag har fått många frågor om graviditeten och har ni flera får ni gärna fråga!

Jag har ingen fråga men vill gärna att du ska berätta mer om graviditeten och så (OM du känner för att dela med dig)!

För mig har graviditeten kännt väldigt privat och svårt att lägga ord på lyckan jag känner. Orden känns så små och betydelselösa. Men så vill jag ändå på samma gång dela med mig.

Som jag skrev i några inlägg tidigare så lever jag den bästa tiden i mitt liv just nu. Har redan sen ungdomsåren längtat efter den tiden då jag skall vara gift, ha ett hus att renovera och vara gravid. Jag lever i den drömmen just nu. Och det är underbart! Tar i beaktande då folk säger “Njut av denna tid!” det gör jag verkligen, stannar upp och bara är som “wow”, tänk att man får vara såhär lycklig! Nu vill jag dock inte ge en felaktig rosenskimrande bild, vet att ni läsare är intelligenta och ni vet att jag lever ett riktigt liv och inget på låtsas där inga räkningar finns, smutsig disk, sjuka ryggar eller oro för morgondagen.

När de två sträcken dök upp på stickan kände jag hur lyckan bubblade i mig och glädjetårarna rann ner för mina kinder, kom ut från toaletten och Kärleken väntade med ett frågande ansiktsuttryck och blev genast rörd då han såg på mig hur det stod till. Vi stod länge och omfamnade varandra. Efter några dagar ringde jag upp rådgivningen för ultraljudtid och berättade om hur det var sist, att jag för två år sedan haft en ofostrig graviditet. Hon i telefonen var underbar och bokade in oss ganska snabbt. Det jag inte tänkte på då var att det kanske var för snabbt. Vi borde ha väntat. Vi såg inga hjärtljud och oron, som ständigt fanns där, blev större. Vi fick en ny tid, två dagar innan vår två veckors semasterresa till Grekland. Antingen skulle där finnas hjärtljud och allt vara ok eller så inte, och då skulle jag genast skickas till kvinnokliniken. Kunde inte ens föreställa mig det senare.

Men det lilla fladdret, det lilla hjärtat, som vi längtade och bett om att få se, fanns där på skärmen.

kuva-1

Har graviditeten varit lika härlig som den verkar?

Ja, verkligen!

De första veckorna hade jag mycket vätska i kroppen, jag var mycket svullen. Magen och brösten blev megastora. Kommer ihåg hur jag låg och kved på gräsmattan då mina vigselringar satt så tight! Lade handen i en bunke med is och salt (då blir det ännu kalare, såg det på Mythbusters) och så Fairy för att göra fingret halt och tandtråd att linda om fingret. Ja, ni förstår – ringarna satt fast. Nu har jag inga problem att ha ringarna. Spydde gjorde jag inte men ibland kände jag av illamående, så jag gick och knaprade på något konstant. Gärna morot och kiwi. Det gick om genast jag kom in i vecka 12.

Vi njöt verkligen att vara på semester, Kärleken tog en bild på mig i bikini och utan att tänka desto vidare på saken så lade jag upp den på instagram. Tänkte mer som: Jamen mina läsare vet att jag inte är pinnsmal, de ver ju att jag har former, så ingen kan misstänka något. Haha, så fel jag hade! Publicerade bilden och glömnde bort det. Tittade in på instagram några timmar senare och såg en massa gratulationer till graviditeten! Det var ju så himmelens roligt och verkligen tack till er som skrev, men tog ändå bort bild och kommentarer då jag verkligen inte ännu ville berätta. Så jag fortsatte vissla och låtsas som ingenting.

Ni kommer ihåg då vi var och seglade? De bilderna ser harmoniska ut. (här och här) Och det var det också. Men inte första natten då vi åkte ut på öppet hav med stora vågor och jag var både sjösjuk och hade graviditetsillamående. Haha, det kan jag skratta åt nu, men det var inte så kul då. Mina seglingsbyxor började också vara lite tighta här. Då var jag i vecka 10-11 ungefär.

preggo-0194

preggo-2644

Vecka 16.

Dessutom skulle jag gärna läsa mer om din graviditet, har själv beräknadtid bara några dagar efter dig vilket gör det extra roligt att följa med din graviditet!

Tack, tack och grattis! Ja, min BF är den 1.4.14 och jag tycker datumet, siffrorna och faktum att det är första april (man får skämta en massa den dagen) passar så bra att barnet nog kunde komma ut då. Hur det blir får vi se sen.

Var till rådgivningen i tisdags och allt visade sig vara bra. Förutom att hemoglobin hade sjunkit, så nu äter jag järntabletter och dricker Kräuterblutsaft. Annars tycker jag inte att jag fått något ut av visiterna till rådgivningen. Och så går allt på finska och all material och så.. Tanten är mycket trevlig, men några svar eller diskussion får jag inte igång. Men kanske det inte är det som är meningen heller. Man kan ju googla om det är något man funderar på, haha!

Jag har stor mage, nu mätte de 30cm, men följer jag min “egen kurva” är det no problem. Tycker själv inte att magen är stor, bara då jag ser mig själv i spegeln eller ska ta på mig något som inte passar min spolformade kropp. Magen känns varken tung eller i vägen. Folk säger: “Vänta bara…”. Och ynka 1,7kg har jag gått upp sen vecka 10. Det var lite konstigt eftersom jag varit berädd på 25kg, men jag hinner väl ännu. Och så skall man komma ihåg veckorna innan 10, då hann jag äta upp mig rejält och jag var ju inte på något sätt undernärd innan jag började vänta.

Det som varit lite överraskande för mig är hur “grund” min navel blivit, hur jag inte kan lita på min hjärna längre och hur mycket kärlek jag kan känna. De var jag inte berädd på.

Och känslan då jag släppte rädslan och oron (klart de ännu finns kvar i någon mån), och lät mig själv vara lycklig. Eftersom det att vara lycklig nu och våga sig själv låta vara det är mycket mer värt än att man går och inte lever lyckan fullt ut ifall något skulle ske. Ja menar, händer det något illa så händer det, men det tar inte mindre sjukt då om jag skulle ha gått och inte varit glad och lycklig över detta just nu.

preggo-4518

Vecka 26. Mjuka och sköna underkläder från Boobdesign. Behån är en amningsbehå som heter Fast Food😉

Ja, och jag har aldrig varit eller kännt mig vackrare.

 preggo-3524

Vecka 17.

Passar på att slänga in en fråga, eller två; vet ni redan könet på ert kommande barn? och har ni lyckats välja namn redan, eller blir det så att ni vet först när ni ser er förstfödda att “jamenvisst, det är ju en xxx!”?

Jadå, vi vet könet på Sidekick. Vad tror ni? Flicka eller pojke? Vi hade själva ingen skillnad på kön eller att hålla det hemligt, huvudsaken att barnet är friskt. Så när läkaren frågade om vi ville veta (jag visste nog redan då) så sa vi “Jo”. Och vi har inte hållit det hemligt heller. Bara egentligen här på bloggen än så länge;)

Vi har några namn vi bollar med. Jag har några som varit mina favoriter i åratal och så har vi några nya. Fick också se Kärlekens släkttavla, som går tillbaka till 700-talet (jag veeet, fantastiskt!!), och att vår dotter eller son kommer att ha äkta vikingkungablod i sina ådror. Tydligen är Kärleken släkt med Svejde af Uppland och några kungar från Skottland. Inte illa! Så bland dessa finns många spännande namn att begrunda.

vackradu-4565

Många frågar om vi köpt mycket saker till beibin? Och nej, det har vi egentligen inte. Några företag har skickat mig underbara gåvor, som Beach House med babylakan och så fick jag ett helt set med produkter från skönhetssalongen Vackra Du! Godis och te till mig och så shampo och krämer till beibin. Är så tacksam! Jag kan också använda dessa, sen då jag är närmare bf. Vill inte vara drängt i massa olika parfymerade lotions osv då h♡n kommer, utan bara dofta jag.

Några bodyn har jag försiktigt köpt men utöver det inget.

Så vagn och säng och andra lite större saker fattas än.

preggo-3975

Vecka 24.

Så. Här är vi nu. Mitt i det bästa livet har att erbjuda. Och vi tar för oss med stor glädje och kärlek.

Ni får så gärna dela med er om ni har råd, tips eller storyn ni vill berätta! Det har varit en av de bästa av denna tid, alla kvinnor som vill dela med sig av sina historier! Det är något jag verkligen uppskattar!

preggo-4190

Önskar er en oerhört trevlig helg med en stor mängd kärlek!

41 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *