Love this post:Love this 44

Här sitter jag i mina egna tankar och steker plättar. Jag har förlorat striden och är numer den enda kvar i vår familj som säger plättar, de andra två säger pannkakor – på Sverigesvenska.

På denna bild finns en sak jag haft cravings på under graviditeten. Kan ni gissa vad?

Av alla konstigheter man kan bli sugen på, föll Start i smaken för mig. Jag som är den som aldrig skulle köpa hem ens färdig musli, utan nästan alltid blandat det själv, från olika burkar jag har stående i köket. Men tanken av att ha en stor sked Start i munnen, höra kraset, då jag tuggade på det, gjorde mig knäsvag. Kan också tala om att allt svartvinbär, vi plockat från våra buskar och haft i frysen, är också uppätna. Och just nu smyger sig suget efter blodapelsin på. Med Leon älskade jag att äta kiwi och morot – tillsammans. Sådana intressanta smaksättningar har jag inte haft nu. Men har hört om en massa knas, man kan vara sugen på under sin graviditet. Har ni några historier om cravings?

You may also like...

12 Comments

 1. Jag har inte haft några speciella cravings alls under graviditeten. Förutom den gången då jag blev akut sugen på ostbågar. 😀 I övrigt är det mest frukt och choklad jag varit sugen på.

  1. Ja, sötsuget har nog varit mer för mig denna graviditet.
   Ps. Tack för länkarna till gratis produktpaket med blöjor och sånt du tipsade om på bloggen! Jag beställde båda;)

 2. Det sjukaste var när jag började tycka att gummimattan innanför dörren i vårt höghus luktade så gott att jag skulle velat smaka på den. Då blir man ju nästan lite orolig… ????????

  1. Hahahahah:) Hahah, tror jag storknar!

 3. Lite som gummimattan…jag äääälskade nämligen doften i vår källare/uteförråd. Gick den vägen ut för att få känna min chanel källardoft…..????????????

 4. Konserverade persikohalvor. Var tvungen att ha en hylla med såna burkar hela tiden.

 5. Med min förste ville jag ha godiset Turkisk Peppar och apelsinjuice. Med den lille skrutten åt jag mackor med fikonmarmelad och messmör❤️

 6. Rabarberkräm!

 7. Medan jag väntade vår yngste, var det riskakor som gällde. Mot slutet blev det lätt 2 paket om dagen! Förra veckan, snart 10 år senare, var det första gpngen jag fock för mig att smaka på en riskaka. Och jovisst smakade det ju ok, men två paket…. 😀

 8. Hade inte så mycket smakcravings då jag mådde illa halva graviditeten, men blev helt hög på dofter! plastavdelningen i Etola var en doftorgastisk upplevelse, gick dit flera gånger i veckan och ”letade” bland alla plastlådor-ahh! Min syster hade en citrontvål som jag blev lite besatt av, hade mycket rena händer då jag var där på besök!

 9. Mandelmassa och äppelsinjuice .. ???? och satsumas i mängder!

 10. Kotipizza med båda och jag har aldrig satt min fot på finska mark när jag varit gravid.
  Med min son ville jag helst bara äta friska smaker, tomat och apelsiner var bäst. Kött var äckligt. Sonen kan inte äta rå tomat och tycker inte värst mycket om citrsfrukter… Med min dotter var det mat generellt. Jag hade svår kolhydratbrist hela graviditeten 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *