Svar!

Love this post:Love this 1

Vilken bloggare skulle du vilja byta liv med en vecka och varför?
Svar: Just nu känner jag för att vara Stina Auer och sitta i en solstol i Karibien och dingla med fötterna i turkosa vatten. Eller Emma – Att vara någons fru. Jag skulle gå husesyn och suga åt mig allt det vackra i hennes hem. Och fläta Tookas och Tants pälsar. Hälsa på hennes vänner  – och Scout Valiant – och skratta mig hes. Eller så kunde jag vara Johanna – Fiskarens fru, bara för att gå runt i den vackra lilla staden hon bor i, titta hur hon har det och så för att jag är så avundfrisk över hennes resa till Madrid förra veckan!:)

Vilken bok önskar du att du hade skrivit?
Svar: Harry Potter böckerna.

Vad har du fått av din mamma resp din pappa; alltså vilka sidor känner du igen dig i hos de båda?
Svar: Jag är social som pappa, ser det vackra i det lilla som mamma, otålig som pappa, men ofta också tillfreds och harmonisk som mamma och humorn av båda.

“Skall ni bo i Åbo eller Kokkola? 
Svar: Tror inte det blir någondera. Om Kärleken får studieplats och allt ordnar sig så blir det nog en flytt söderut.”
Vad jobbar din man med nu? Har han någon utbildning?
Svar: Vi hade funderat på att flytta till Helsingfors i det skedet. Att vi flyttade till Coccola var en stor överraskning för oss båda, som aldrig skulle flytta hit tillbaka. Kärleken är IT specialist och har den utbildningen som fordras.

me-and-him-11

Jag är alltså först ut … o så kommer jag med en sån tråkig fråga som : fick du mitt mail i förra vecka ?
Svar: Japp, det fick jag!

Är du miljövänlig av dig?
Svar: Jag tror att min generation är miljövänliga av sig – kanske mer än vi vet om. Tror vi har att tacka de svenska barnprogrammen från tv på sommarmornar, som kom då vi var små. Där sorterades sopor och talades om hur man är miljövänlig. Men alltid finns det rum för förbättring!

hur ser en typisk malenami-dag ut?
när måste man kliva upp, för att få till en sån vacker look =)
jag skulle behöva halva dagen..haha!
Svar: Haha, oftast är det nog bara maskara, läppglans och hästsvans som gäller för mig. Och det tar väl… 5-10min? Brukar fixa lockar i håret efter att jag tvättat det  (det tar ju lite längre men håller hela veckan), sover med håret ofta i knut=lockar på morgonen! Hårspray eller använder lite Osis Dust it i hårbottnet så blir det fint! Det enda man egentligen behöver är ett leende på läpparna när man vaknar – att tacka redan då för en fantastisk dag! Men annars om hur en typisk Malenami dag ser ut så finns det inga sådana:) alla dagar är så olika! Men vad jag försöker göra varje dag är att svara på så många mail som möjligt, dricka mycket vatten, röra på mig (länk, bodypump och dylikt eller balett) och kramas.

Appropå knasiga frågor!…
om du var ett navelludd, vems skulle du i sådana fall vilja vara? 
en ytterst filosofisk fråga ;)
finns det nga fördelar, det är frågan!!??:)
Svar: Förstår inte varför men det är en självklarhet att jag vill vara Madonnas navelludd. Har inte kommit i närheten av att ens tänka vara någon annans. Tror att fördelen skulle vara att få följa med henne, inspireras av hennes viljestyrka, företagsamhet och livsfilosofi.

Huuur i hela friden gör du så att din lugg hålls så fin, både nu och när du hade lite kortare lugg? Jag har också självfall som du, och min lugg lockar sig alltid och bråkar med mig.
Svar: Har väl aldrig haft så mycket jobb med mitt hår som det senaste halvåret, efter att jag klippt lugg. Men roligt var det att testa! Har faktiskt inget tips, fönen och rundborsten är de bästa redskapen.

hair

Om du hamnade på en öde ö, med en bok, en stereo med en enda cd-skiva, och ett förråd av en sorts mat – vad hade du valt av respektive?
Svar: Bibeln, Metallicas Black album(resonerar att jag redan har lyssnat sönder cd:n i min ungdom och ännu gillar den starkt, då måste den vara bra), mos och köttbullar med lingonsylt. Eller mormors lax.

De kläderna du visar upp från Sköna Clara, får du dem eller visar du bara upp de nya plaggen för bloggläsarna?=)
Svar: Kläderna får jag inte från Sköna Clara – ingen i världen skulle ha tid att använda så mycket kläder som jag visar upp, haha!:) När jag började blogga för över två år sedan tog jag med kameran och visade när jag shoppade, detta blev mycket uppskattat så jag fortsatte.

Vad är det exakt du jobbar med?
Svar: Jag har många järn i elden för tillfället. Jobbar som bloggare, fastighetsförmedlare, en massa spännande fotoprojekt nu pågång, nätsidor och sådant:)

Vad har du för planer till sommaren? Nån resa inbokad? Tack för en superbra blogg!
Svar: Det blir några bröllop, en del segling till Sverige och så en sväng till Amerika (Har inte ännu köpt biljetter, dock! Borde göra det nuuu!) och så kommer jag att blogga om alltihopa!

Vilka tre saker skulle du ta med dig till en öde ö?
Svar: Kärleken, Leatherman och tändstickor.

Är du alls intresserad av organisk kosmetika? Vore kul att höra lite åsikter om olika märken och produkter av den ekologiska sorten.
Svar: Är nog intresserad och skall nog i framtiden skiva mer om sådant. Har just börjat använda produkter från Jurlique och jag älskar dem!! De doftar rosor och tar hand om min hy.

julique-10

Ljuvliga Jurlique!

Jurlique är ett australiensiskt märke inom ekologisk och biodynamisk hudvård. Jurlique är känt för sin höga kvalitet och sin rigorösa produktionsprocess. Bolaget äger och driver egna biodynamiska odlingar i Australien där många av växterna och örterna plockas för hand.

Har du blekt tänderna? I så fall hemma eller hos tandläkare?
Svar: För två år sedan, före bröllopet var jag på någonslags putsning hos en munhygienist i Åbo, efter det så har jag använt Youthel tandkräm från Apoteket.

På foton ser man dig oftast med utsläppt hår, men kan du tipsa om några enkla uppsättningar eller liknande? Jag blir galen på mig själv för att jag inte får till något sånt…
Svar: Skall be Systeryster komma som hårmodell igen så gör jag ett inlägg om enkla uppsättningar:) Men säg, vem är inte galen efter en sådan kall och elektrisk vinter vi haft. Puh! Tar emot våren med öppna armar!

hair-style-up

Gomårrån! Dina ljuvliga ögonfransar tänkte jag fråga om…har dina egna fransar tagit skada av förlängningen? Har själv också tänkt ta ögonfransförlänging, men undrar bara hur mycket de egna små fransarna lider av det…och brukar du alls använda mascara när du har förlänging?
Svar: Det bästa med fransförlängning är att man inte behöver sminka sig, alls. Jag var en gång och fixade fransarna, då tyckte jag det blev för tjockt och ögonen såg lite trötta ut (så nästa gång skall jag säga att inte lägga så mycket fransar). Om mina egna fransar tagit skada? Säkert. Men tycker inte jag märker någon skillnad på mina fransar, fast jag nog ryser varje gång jag hittar en lång svart ögonsfrans i sängen eller på sminkbordet (blä!). Har varit nöjd med fransförlängningen!

Har tre døtre i alderen 3-11, så jeg undrer på hva din mamma og pappa har gjort for at du skulle bli så trygg på deg selv? (Enligt din egen åsikt så klart..)
Svar: Fått leva i barndomsvärlden med alla lekar och fantasier som hör till. Och mycket kärlek. Under åren då min pappa mådde sämre (han är nu en nykter alkoholist) var mamma som en varghona som skyddade sina ungar – vi var alltid trygga. Växte stark och trygg. Mycket äventyr.

Du har vid något tillfälle nämnt att din man är yngre än du. Hur gammal är han?
Svar: Karln min är bara ett halv år yngre än jag men brukar skoja att han är mycket yngre.

Din inspirations-tavla låter intressant. Kan du inte berätta mer om den?!
Svar: Jag skall absolut göra ett inlägg om inspirationstavlan! (här kan ni läsa om hur Anna med företaget Amerikana gjorde!)

Jag undrar hur du och Kärleken gör vår att vårda ert förhållande?
Svar: Vi har varit ihop bara tre år så vi är ännu nykära;) Långa promenader då vi bollar tankar med varandra, planerar framtiden. Och den lyxigare varianten är våra getaway weekends på hotell i huvudstaden uppskattar vi båda.

Vad bråkar ni om? Hur löser ni eventuella konflikter? Vad irriterar ni er på hos varandra?
Svar: Vi grälar aldrig om pengar eller disken. Vi sitter ner och pratar. Jag irriteras på att han alltid skall börja tvätta lakan samma dag vi skall få gäster (whats up med det, liksom). Och han irriteras om jag biter på naglarna. Och det gör väl vem som helst – det är äckligt!

Har du några tips för att få mera läsare till sin blogg? Hur gjorde du för att bli så “stor” bloggerska?
Svar: Jag kommer nog alltid att förundras över hur stor min blogg blev. Jag är så innerligt tacksam över er, mina fina läsare! Ett bra tips är att kommentera i bloggar och bilda en vänskapskrets, det är ju samvaron här i bloggvärlden som är det allra bästa!

Jos et olisi opiskellut teologiaa, niin mitä olisit opiskellut?
Svar: Kieliä

Jag har tänkt att skulle du skriva finska tolkning under svenska text? Min svenska är inte så bra men jag tycker mycket om din blogg och den ska bli jätte lättare läser den på finska 🙂
Svar: Jo, skriver kort på finska nu som då:)

Vad jobbar din man med? Talar ni svenska eller finska med varann? Hur träffades ni?
Svar: Kärleken jobbar som IT specialist. Vi talar mer finska än svenska hemma, men jag är på god väg att försvenska honom helt;) maken är född i Sverige, ser ni,så jag tycker att han nog borde lära sig flytande svenska (vi vill också tala svenska med barnen då storken hittar hem till oss). Vi har känt varandra över tio år, men inte riktigt vågat tala med varandra förrän vintern -07.

Jag undrar också, vad har du för politiska åsikter? Och vad är dina åsikter gällande pakkoruotsi-frågan?
Svar: Obligatorisk finska och svenska i våra skolor. Det skulle vara fint om man hade ekonomiska möjligheter att göra språklektionerna lustbetonade och ändock så bra som möjligt. Språk är rikedom.

Min fråga är denna! Om du var en STOR filmskådis. Vilken genre skulle du vilja spela i? Thriller? Drama? Komedi? Action?
Och mot vilken manlig motpartner? 😀
Svar: Action och med Hugh Jackman och Brad Pitt. Oujee.

Mitä kirjoja luit lapsena?
Vastaus: Kaikki Astrid Lindgrenin kirjoja, Narnia, Barnens Bibel

Min bonusdotter ska gifta sig i slutet av februari o. jag vill så gärna bidra med nån programpunkt på festen. Minns att jag läst nånstans i bloggen om en dikt som din vackra mamma läste på ditt bröllop, läste nånstans att du lovat publicera den, men hittar den inte nånstans…… Kram på dej!
Svar:

“Ge era hjärtan, men inte i varandras förvar. Ty endast Livets hand förmår rymma era hjärtan. Och stå vid varandras sida, men inte för nära; Ty templets pelare står åtskilda, Och eken och cypressen växer inte i varandras skugga.”
Ur ‘Profeten’ av Kahlil Gibran

Kolla smurfen. Påriktigt är jag inte sådär kort. Bara då jag inte har högklackat.

Du har chansen att prata med och fråga ut en känd historisk person som inte längre är i livet – vem hade du valt och vad hade du frågat?
Svar: Jag har haft lyckan att få uppleva min farmors föräldrar och farfars mamma. Hade gärna träffat mina morföräldrars föräldrar, suttit ner och pratat med dom om deras liv.

Förstår om du inte vill svara, men iaf, varför blev du mobbad i skolan? och hur har du gjort för att komma över det?
Svar: Det att jag blev mobbad i högstadiet- gymnasiet är ingenting jag kommer att komma över. Någonsin. Ärren kommer alltid att finnas kvar. Varför jag blev mobbad fick jag aldrig svar på. Lärarna sade att jag måste förstå att jag blir mobbad, får mordhot, att människor spottar på mig och kallar mig till hora – eller huooora! – eftersom jag är så vacker. Ingen tröst för en tonåring. Men jag tror att detta har gett mig en djupare förståelse, bredare livssyn och hoppeligen ett större hjärta.

mb-10

Kommer man över det? Nej. Aldrig.

18 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *