Love this post:Love this 0

3 tärkeintä asiaa elämässä?

Vastaus : Usko, Toivo ja Rakkaus.

Ja just det, en sak till med tanke på det du studerar. Är du aktivt troende? (säger man så?)

Svar : Jag har kvar min barnatro som övergått till en djupare visshet

HUR LÄNGE HAR DU OCH DIN MAN VARIT IHOP (ALLTSÅ INNAN NI GIFTE ER)?

Svar : 545 dagar…

Jag undrar om ni har några planer på barn och när i såfalla ni tänkt utöka er familj?

Svar : Barn hör absolut till våra framtidsplaneringar. Nu övar vi bara på att göra dem.

Hur kom det sej att du började studera teologi? Vad tänker du bli när du blir “stor”?

Svar : När jag gick I Uleåborgs Svenska Privatskola hade vi en fantastisk lärare som alltid ropade ut “Malena, hon blir präst hon!”. Jag sökte inte in någon annanstans än till Teologiska fakulteten i Åbo Akademi och  kom in. När jag blir “stor” vill jag bli så mycket. Den närmaste tiden kommer jag att få klarhet om något mycket spännande… Meddelar när jag fått klartecken. En stor dröm är att missionera. Kärleken är missionärsbarn och har bott två år i Afrika när han var 10-12år, vilka historier han har! Vill göra gott.

HALUAISIN KYSYÄ SINULTA – MIKÄ SAI SINUT KIINNOSTUMAAN TEOLOGIASTA?

Vastaus : Minun opettajani Uleåborgs Svenska Privatskolan:issa sanoi aina että “Malenasta tulee pappi!” ja kehoitti minua hakemaan opiskelupaikkaa Åbo Akademin Teologisesta tiedekunnasta. Se oli ainoa paikka mihin hain ja pääsin sisään.

Jag skulle vilja fråga dig hur gammal du är och om barn finns med i dina framtidsplaner?

Svar : Jag är 27år och i vår framtidsplan finns nog barn.

Jag undrar också över dina studier.. Du verkar så otroligt lycklig.. ger dom dig en inre styrka?

Svar : Jag är otroligt lycklig. Tror inte att det är av mina studier, som dock har gett mig en tro med en djupare visshet. Jag är lycklig innerst inne eftersom jag låter mig själv vara lycklig.

Har ni några planer på flytta tillbaka till kokkola nångång, eller är åbo även er framtida stad?

Svar : Vi har inga planer på att flytta tillbaka till Coccola, men man vet aldrig vart livet för en.. Skulle helst bo på en segelbåt. Kärleken är mitt hem.

Vilka är, enligt dig, dina starka vs svaga sidor?

Svar : Tror alltid på det goda i människan. Det är både min starka och svaga sida.

Har du några riktigt dåliga ovanor?

Svar : Jag biter på naglarna. MEN skall tala om för er en mycket underlig sak.. När jag och Kärleken började sällskapa SLUTADE jag bita för gott. Konstigt va?

vad gör du om du riktigt vill koppla av och ladda batterierna?

Svar : Ligger I Kärlekens famn och njuter av hans värme, hör hur hans hjärta bultar och hans djupa andetag. Han brukar massera mitt hårbotten eller mina fötter. Eller så läser jag Harry Potter eller fixar tånaglarna (det är terapi!).

Jag är lite nyfiken på hur ung du är?

Svar : Jag är 27 unga år!

När du ser på film/Tv vad ser du helst på då?

Svar : Jag slutade medvetet att se på tv i mitten av November 2007 (tittar ibland hemma hos föräldrarna på tv..). Kunde inte förmå mig att kasta iväg mitt dyrbara liv på.. tja, tv tittande. Tv:n såldes och nu vet mina stackars möbler i vardagsrummet inte vart de skall peka. Vi tittar mycket på filmer. Oftast bio (två filmer efter varandra), går ibland ensam på bio, skönt! Hyr gamla klassiker. Har ingen favoritfilm, gillar allt från The Godfather, Matrix, Harry Potter, Shawshank Redemption och Le fabuleux destin d’Amélie Poulain… Väntar på Quentin Tarantinos nya film med Brad Pitt. Och så älskar jag riktigt, riktigt korniga vampyrfilmer.

Om jag förstått dig rätt är du yrkes seglare. Till vilket land skulle du vilja segla igen?

Svar : Har inget speciellt land jag skulle vilja segla till däremot har jag hav jag vill segla på. The journey is the destination. Vill göra samma resa Lillebror gjorde 2006, det kan ni läsa här. Men 2006 var jag två gånger under tre månader till Karibien och segla och det var inte illa… Kanske honeymoon..?

Har du rest mycket? Var har du varit? Favoritställe?

Svar : Inte rest tillräckligt. Var jag har varit.. Denna lista blir lång, hittar säkert på ställen jag varit till.. Okej: Sverige, Danmark, Holland, Belgien, Frankrike, England, Tyskland, Estland, Bulgarien, Italien, Spanien, Portugal, Grekland, Israel, Antigua, Thailand, USA, Malediverna, Canada, Trinidad & Tobago, St. Vincent & the Grenadines.. öarna i Karibien. Blir väl närmare 30 länder. Har inte varit på andra sidan ekvatorn, så dit vill jag och sen vill jag också till Island och Afrika härnäst (kanske inte på samma resa..). Favoritställe? I och med att man har seglat, har världen blivit mindre och vänligare, världen är mitt hem. Vill fara pånytt till Azorerna och Tobago keyes.. Skall lägga in mer bilder från våra häftiga seglingsresor!

Vad blir du när du studerat färdigt?

Svar : Teologie Magister.

You may also like...

0 Comments

 1. Tjingeling!

  Du har visst glömt att svara på mina frågor.. 😉

  Ha en trevlig helg!

  1. Tack och detsamma!:)

   Frågor och svar kommer ännu.. 😉

   Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *