Love this post:Love this 41

Det kom många liknande frågor så jag tog mig friheten att slå ihop dem:)

Haluaisin kysyä, että mietitkö aina jotain tiettyä samaa asiaa kuvausten aikana tai mietitkö mitään? Jotenkin kuvistasi välittyy aina joku tietty tunne/olo ja sinulla on sellainen ihana pilke silmäkulmassa tai joku mikä niistä kuvista vain välittyy ja mietin usein mikä se voisi olla.. hmm..
Svar: Kiva kysymys ja kiitos, ihana kuulla! 🙂 Jag vet redan före bilden är tagen hur jag vill att slutresultatet skall se ut. En glad min är svår att fejka, ni skulle se igenom ett oäkta leende direkt och med mina bilder vill jag ju sprida god energi. Jag tror jag har ett inre lugn, humor och en glädje som är svår att dölja och ofta vill komma fram på bild. Så skäms jag inte heller att vara på bild eller ber om ursäkt. Mutta sitä mitä minä mietin on salaisuus;) Niinkuin Mona Lisalla.

Ja sitten vielä viimeiseksi haluaisin kysyä miltä sinusta tuntuu, vain ihan niinkun yleisesti aivan kaikki tai ihan miten vaan (ei kai mennyt liian vaikeaksi? Saat ymmärtää kysymyksen ihan niinkuin haluat =D – vähän niinkun mitä kuuluu, mutta enemmän)..?
Svar: Året trettio har varit ett år full av upp och ner. Mycket kontraster. Jag har blivit ärad med priser och nomineringar, jag uppskattas mycket för det jag gör och det har tagits fram i dagsljuset. Vilket är ofattbart härligt! Jag är så innerligt glad över mina läsare! Tack för att ni finns! Men året trettio har också varit ett år där jag arbetat extra mycket med mig själv. Och jag har växt. Känner mig ändrad och säker.

Finns det ngn särskild orsak till att ni inte har barn? Vad tycker du om barn? Vad vill du att dina barn ska heta? Vill du ha barn? Nyfiket undrar jag nu hur du o maken tänker kring barn? finns det i era planer alls?
Svar: Jag har velat bli mamma redan länge. Ett barn är mer än välkommet. Jag var gravid sommaren -11 och vi var överlyckliga, men tyvärr blev det ett missfall. Jag var mycket ledsen. Mycket länge. (lyssnade ofta på denhär) I detta nu är jag omtumlad och nersläppt i en ny situation och ser mig omkring. Jag och maken funderar nu på varsitt håll hur vi vill att vår framtid skall se ut.

Vad gör du för att motverka stress?
Svar: Beror på hurudan stress det är. Jag jobbar mycket bra och effektivt under stress. Men är det stress som kommer från saker jag inte kan göra något åt är det tungt. Det som hjälpt mig något oerhört är att prata med någon. Inte gå och bära på allting själv. Inte ta på sig själv allt ansvar. Så mitt tips är prata. Eller ut i naturen och få frisk luft.

Jag har en undran över hur ni orkar med en så stor renovering och hur ni orkar leva i det. Är det inte slitsamt?
Svar: Själv har jag väntat på denna stund hela mitt vuxna liv. Huset jag skulle renovera. Älskar hela processen! Allt från att planera till att riva (och hitta skatter, mitt hjärta sjunger!) och se nytt bli till. Men nu blev jag kastad i en helt annan situation och renoveringen står. Tyvärr.


Hur sminkar du dig till vardags?
Vilken foundation/make up creme använder du? Eller är det puder? Har inte hittat något som lägger sig fint på huden, så det faktiskt går ihop med huden? Andra skönhetstips för bra hud och fin lyster?
Svar: Efter att jag inhandlat Lily Lolo mineral bronzer, så har mängden smink i ansiktet blivit betydligt mindre:) Lite YSL Touche Eclat under ögonen, Liliy Lolo mineral blusher. Ögonskugga från MAC och maskara från Max Factor. Nude/persikofärgad läppstift också från Lily Lolo och läppglans från Lancome eller MAC.
Brukar nu som då lägga lite BUS-kräm i ansiktet, Chanels Soleil Identite är superbra och doftar så gott – använt den i flera år nu!

Till fest brukar jag sota till runt ögonen. Härlig palett från GOSH (03 plum).

Jag undrar hur ditt “förhållande” till dina forna mobbare är? Har ni nånsin talat igenom vad som hände, har de bett om förlåtelse? Hur känns det för dig och hur reagerar de när/om ni möter varann på gatan/i butiken?
Svar: Många av mobbarna har kommit fram till mig och sagt förlåt och att de vet att de gjort fel. Något som jag tycker är väldigt starkt av dem. Har också fått brev. Känner att de fått den ro de behövt. Det är väldigt olika, vissa hälsar man ju på, kanske byter några ord och vissa visar med sitt sätt hur dåligt de mår än idag. Tycker synd om dem. Så ont det måste ta, allt detta hat, all den enegin som kunde användas till så mycket annat. Istället göra gott och få gott.

Har du nå tips på hur man motiverar sig med sina studier?
Svar: Jag hade själv i tiden svårt att motivera mig själv, men så kom jag på ett litet knäppt knep som hjälpte mig då motivationen var låg. Jag fantiserade att jag var med i ett tv program som t.ex Robinson och varje dag hade vi i gruppen vissa uppgifter/tävlingar att göra, alla i laget litade på mig. Och jag visste att om jag genomför detta nu så kommer vi att vinna pokalen och jag (själviskt) kommer då också att vara närmare mitt mål – att vinna hela tävlingen. Om jag nu skriver denna essä kommer jag att tacka mig själv senare, om jag går på denna föreläsning så kommer jag att vara stolt över mig själv (och fantasigruppen kommer att vara glada och klappa mig på axeln). Jag sa ju att det var knäppt. Så hitta på något som får dig att le, något som får dig att tycka att den är roligt. För det är ju det egentligen, roligt att studera, tänk vilken lyx!

Läser mycket bloggar?
Svar: Ibland har man tid att läsa mer, denna höst har varit så bråd att jag knappt haft tid att titta in hos någon samt varit dålig att kommentera, sorry för det!

Vilken är din favoritfärg?
Svar: Havets alla färger.

Om du skulle få välja bara en inredningssak du fick rädda ur en eldsvåda, vilken skulle du välja?
Svar: Det är nog sängöverkastet min farfars mor Mami virkat till bröllopsgåva åt mina föräldrar. Absolut.

 

Den bästa tv-serien enligt dig?
Svar: Game of Thrones? True Blood? (omöjligt att välja en, fick jag ta många skulle lista se ut såhär: Sopranos, Sex and the City, Klown, Dexter, The Office, Solsidan,The Good Wife, Friends, Don’t trust the bitch in appartment 23, New Girl, How I met your mother… ni vet… typ alla serier som finns:)

Vad fotar du med för kamera? objektiv? Vad har du för kamera? Jag undrar vad du har för kamera och objektiv och även hur du redigerar dina bilder? Om man tex tittar på bilderna i det här inlägget så är det väldigt ljust med härliga färger och mättnad på bilderna. Hur får du till det på ett bra sätt?

Jag kikar ofta in här för att jag tycker du har sådana fina bilder med en fantastisk känsla i! Jag kan bara sitta o bläddra o bläddra o vill bara se mer! Jag skulle vilja veta vad för objektiv du använder. Använder du reflexskärm eller extern blixt. Naturligt ljus eller någon form av “lampa”. Vem tar bilderna?

Fin blogg du har och underbara foton, jag undrar är det din man som fotograferar dej eller hur gör du ?
Svar: Tack skall ni ha! Uppskattar verkligen era kompimanger! Jag fotar ofta mig själv och alla andra bilder fotograferar ju jag till bloggen. Och så ibland har maken fotograferat när han har tid, ibland mamma eller pappa, ibland min syster och ibland min svägerska. Den som nu råkar vara i närheten 🙂

Jag söker själv upp plats att fotografera, stylar mig själv, fixar hår och sminkar, sen redigerar jag bilderna också själv. Mina bloggbilder och “riktiga” bilder ser mycket olika ut, tycker jag. Vet ju att själva bloggbilderna aldrig kommer att förstoras (utom då Chill Norway bilderna som förstorades till 4meter stora, hehe!) och hängas upp på väggen – de är bara ämnade för blogg och i storlek 670px – 760px max.

Använder mig av naturligt ljus, ingen blixt eller liknande.

KAMERONA: Jag kör med Canon. Kamerahuset är Canon EOS 5D Mark II och så har jag också min “slit och släng kamera” som jag köpt begagnat Canon 500D. Med500D brukar jag ha Sigmas 50mm f1.4 obejktiv (köp ett sånt, ni kommer inte att ångra er!).

Med EOS 5D Mark II kör jag med Canon 24-70mm f2.8 L och världens underbaraste objektiv – Canon EF 85mm f/1.2 L II USM! Uh baby!

Nu testar jag en ny kamera från Canon, EOS M och två obejktiv.

Jag tar ALLTID RAW bilder.

Jag kör in alla mina bilder till Lightroom. Där fixar jag det som skall fixas. Ibland vill man inte röra bilderna alls och ibland vill jag göra något kul. Tänker att ni är så många olika läsare som har så olika smak – försöker hitta något för varje?

Jag undrar om du har någon extra artikel från tidningen Norra Posten som heter: En hunger för mer. Eller bara nån artikel som du har extra av?
Svar: Jag har alla mina tidningsartiklar i förvar, i vilken låda vet jag inte, kommer inte heller ihåg om jag har extra exemplar av just “En Hunger för Mer“-artikeln.

Hej Malena, vad tycker du är det bästa respektive sämsta med dig själv?
Svar: Jag tror alltid på det goda i människan. Det är både min starka och svaga sida.

Och så undrar jag hur mycket hinner du jobba som fastighetsförmedlare egentligen ?
Svar: Det går i vågor. Ibland jobbar jag mer och ibland mindre, beror på hurudant projekt vi har pågång.

Hur ser en typisk dag ut för Malenami?
Svar: Oj då, svårt! Finns inte typiska dagar för Malenami:) Stiga upp, mogonrutiner, kanske träna, läsa mail, kolla blogg, skriva mail, fotografera, jobba, luncha, jobba, fotografera förrän det blir mörkt, komma hem, göra mat, äta, blogga, chilla, läsa nyheter eller kolla på nyheter, tända brasa, sitta framför brasan, planera för morgondagen, läsa bok eller zzzzzz…..

Hur ser en perfekt dag ut för dig?
Svar: En perfekt dag börjar absolut med träning på morgonen! Det liksom gör hela dagen! Nu på mellandagarna skall jag handla skidor och börja skida med pappa på mornarna (skall se hur det kommer att gå, hatar nämligen att skida..:). Efter det är det ingen skillnad hur dagen ser ut, humöret kommer ändå att vara på topp! Uppskattar också lugna kvällar när man har tid att läsa en bok innan man somnar.

 

Du e så söt! 🙂 Hur får du så fint hår? Perfekt färg, volym och ljuvliga lockar? Hårprodukter?

Jag undrar vad du använder för stylingprodukter för att få håret att “hålla” (värmeskydd, spray, styling osv)? Jag kan för övrigt passa på att skicka vidare lite suckande blickar från min frisör som också tycker att ditt hår är supersnyggt!

Jag vill veta mer om ditt härliga hårsvall, hur länge tar det att fixa? Hur kan du vara utan att tvätta håret på flera dagar TROTS att du använder hårsprays och tuperar lite? Jag tvättar också håret 1-2 ggr per vecka, men om jag tuperar eller sprayar, så måste jag tvätta oftare… Vad är knepet? 🙂

Dina slingor, är de i ljus och brun färg? Ljusbrun? Rödbrun?

SVAR:  För flere år sedan började jag så småningom låta fler dagar gå emellan tvättning, märkte att håret inte mådde bra av att jag tvättade det så ofta och så tar det så mycket av min tid. Man skall alltså inte gå från att tvätta varje dag till en gång i veckan, detta tar tid. Lägg alltid till en dag mellan tvättarna.

Jag slingar håret ca två gånger i året, nu har jag ca 7cm (?) utväxt, så ni ser ju min egen färg. Jag har asfaltsgrå/råttgrått hår och gillar den färgen något oerhört. Men klart att slingor piggar upp! Brukar ha kalla blonda slingor, de första dagarna är de nästan blåa;) och så en beige färg – lite mörkade än mitt eget.

Så har jag också en hel del Rapunzel of Sweden hår i just nu, har tre olika färger och #P4/613, #P8/24, #613.

Vad som är viktigt är att borsta håret innan man duschar och låta det självtorka. Inte riva igenom det med borsten då det är vått – ajaj. Och fast jag älskar att duscha i superhett vatten sköljer jag alltid håret med svalt vatten tillslut. Ha hårinpackning ibland och låta håret också vila.

Bilder av stylingprodukter:

Rapunzels hårvårsdserie är bra och så gillar jag Macadamia (skrivit om det många gånger förr!).

Produkter jag gillar mest!! Osis Dust it gör håret stramt och lockarna håller och blir lite crazy. Macadamia hårmask – wondebar! Proffs hårspray, har alltid med mig en flaska i väskan. Kerastase ger vacker glans och Klorane är ett bra torrshampo.

Vad sätter du på dig en dag då inget känns som om det passar? En outfit som alltid är okej?
Svar:
Min Hunkydory kavaj (mitt bästa plagg i garderoben) är den som alltid sitter bra, alltid kan lita på och alltid är lika snygg. Eller vit skjorta.

Skjorta Henri Lloyd.

 

You may also like...

21 Comments

 1. 🙁 fastnade vid frågorna ang barn och renovering. Hoppas det inte är något allt för allvarligt som hänt och att allt löser sig till det bästa snart.
  Och löser sig gör det som bekant alltid till slut, och har det inte löst sig- är det inte slut. Sägs det.

  Hoppas du får en riktigt fin jul med massor av värme och kärlek!

 2. Keskenmenon myös kokeneena lähetän sinulle paljon lämpöisiä ajatuksia! Haleja <3

 3. Hoppas allt löser sig med dig och maken. Ni verkar ha haft nåt fint tillsammans, nåt som är värt att bevara och bygga vidare på. Alla äktenskap har sina kriser, men oftast är det nog bäst att fortsätta tillsammans, så tror jag iallafall. Kram och hoppas du har en skön jul.

 4. Jag är så ledsen att höra om ditt missfall och det ni går igenom. I have been there. Jag har levt igenom gråtattackerna på köksgolvet, de krossade drömmarna och hoppet som trots allt ALDRIG dör.
  Jag blev inte gravid, trots år av försök. I mitt fall var det “divine intervention” att jag inte blev gravid, faktiskt såhär i efterhand det bästa som (inte) hänt mig i hela mitt liv. Det var inte meningen då. Och det är jag så oerhört tacksam över.
  Nu berättade jag inte det som en jämförelse, för din situation är helt annorlunda. Men jag tror att det här, just nu, händer för att det är meningen. Din lilla bebis sitter på en molnkant och väntar på att mamma ska få klart det hon ska ha gjort innan det är dags. I din livsplan är det kanske meningen att du ska hinna utvecklas, lära eller lära ut viktiga saker innan du bromsar upp och fokuserar din energi på att vara mamma. Du har en viktig uppgift med din blogg, kanske viktigare än du inser.
  Tack för att du delade med dig av detta. Inte för att vi läsare måste ta del av allt som händer i ditt liv, utan för att vi som kämpar eller kämpat för en gångs skull får ta varandra i hand och säga: “Vi vet hur det känns. Tillsammans är vi lite starkare”.
  Mycket styrka till dig. Det kommer att ordna sig. Och efteråt kommer du att förstå.

 5. Ånej.. Läste också om “nya situationen” du hamnat i.. Hoppas det löser sig till så du vill ha det..

  God jul o kramar
  E

 6. Hoppas innerligt att det reder upp sig mellan dig och din make. Utåt sett är ni ju det mest fantastiska par som går att hittas. Men förstås, utsidan är ju inte det viktigaste. Jag tror och hoppas ändå att allt ordnar sig till det bästa. Ett äktenskap är värt att satsa på, trots alla motgångar och ledsamheter man är tvungen att gå igenom. Äktenskapsrådgivare är guld värda vid sådana tillfällen. Jag vill så gärna att du och din man ska få leva lyckliga tillsammans hela livet, och att ni ska få en eller flera små skatter att ta hand om, när tiden är inne.

  Styrkekramar till dig, Malena! Hoppas du får en god jul trots detta.
  Jag ber för er och ert äktenskap. <3

 7. Hoppas allt är bra med dig & din man och att det löser sig omgående. Styrkekram fr mig!

 8. Ledsamt att läsa om er situation! Hoppas att det löser sej på bästa sätt! Jag å min make kämpade i flera år att få barn men sen med lite hjälp kom han:)! Å ine långt efter så kommer snart nr 2:)! Åren innan var nog lite prövande på många sätt.. Styrkekram! Å en fridfull jul! Mvh jecka

 9. Hej Malena!
  Hoppas allt löser sig till det bästa för er.
  Önskar dig en god jul tillsammans med dina nära och kära.
  Jag tänker på dig och sänder en varm kompis kram 🙂

  Kram Malin

 10. Hej Malena!
  Det där med barn… Har varit i precis samma situation… Missfall…bebin som aldrig fick födas…Månader och år som bara kretsar kring “när blir vi gravida, kan vi få barn alls överhuvudtaget, räkna dagarna, hoppas att mensen inte börjar och gråtattackerna då testet igen är negativt osv..” Kompisarna runtomkring en som får barn. Och visst. Man är glad för dem. Men ändå känner ett stygn i hjärtat. Och det är faktiskt bara mänskligt. Den som inte genomlevt det har faktiskt ingen aning hur det känns. Fast de säger sig förstå, men man kan bara inte förstå den enorma saknaden och smärtan. Sök tröst från varann och er kärlek. Den finns ändå där fast den kanske ibland går i “dvala”. Nu, efter år av försök har vi tre små underbara barn. Men, jag säger dig, (och jag skulle inte förstås byta ut barnen mot något) saker och ting har nog någon mening. Före jag själv fick mina efterlängtade barn sa en arbetskompis till mig (hon hade två barn själv) att tänk efter vad ni nu har. Det kommer att ändra. Förevigt. Det blir aldrig mera sig likt. Tyckte då hon var självisk och inte uppskattade sina barn, men efter att varit sju år mamma själv nu förstår jag vad hon menade. Ser på mig själv och min man och känner ibland saknaden då det bara var vi två. Nu får jag säkert ett svall av kommentarer om otacksamhet etc. Men nej, det handlar inte om det. Jag vet att dit ute också finns mammor som vet vad jag menar. Hur du uppslukas av allt det där, märker hur åren gått. Hur du bara tillfredsställer alla andras behov. Hur du glömt bort vem du är, vad du vill. Är du ens människa mera? Och ändå älskar du dina barn, du sku närsomhelst dö för dem. Men det där som alla par tänker; “så händer inte oss, vi är annorlunda än alla andra, barnen ändrar inte på våra känslor för varann”. Vem vet. Saker och ting har sin mening. Men inte skulle jag heller någonsin blivit helt lycklig ifall jag inte fått uppleva moderskapet. Men varför är det också så tungt. Det säger ALLA mina väninnor. Hur våra män glömt bort oss, och nu är vi bara mammor mera. Styrkekramar till dig Malena. Det kommer att ordna sig. Jag lovar.

 11. Förstår precis som säkert många andra att det finns en del att läsa mellan raderna här och vill bara skicka dig en stor, varm styrkekram. Ta hand om dig!!!

  KRAM!!!

 12. sama laulu merkitsee minulle niin paljon samasta syystä. paljon haleja.

 13. Jag hoppas också att det löser sig för… och att kärleken vinner. Barnlöshet, svårt att få barn…. osv vad man nu vill kallade, är absolut något som jag skulle vilja skriva en blogg om, vi har kämpat i 7år nu. Jag är bara ingen duktig skribent, även om jag har många tankar. Önskar att jag hade någon att prata med och skulle bli jätte glad om jag skulle hitta någon bra blogg om detta ämne, vet du någon?

 14. Hoppas att det löser sig för er.
  Barnlöshet är inget som är lätt. Vi har önskat oss barn i 6 år och gjort undersökningar och flera misslyckade ivf… Ingen kan säga orsak till att vi inte blir gravida. Den som inte upplevt barnlöshet kan tyvärr inte föreställa sig hur jobbigt det är; ovissheten om man får uppleva föräldrarskap eller inte, när ska man ge upp eller gå vidare..? Dela gärna med dig om tankar och känslor om du vill, tyvärr är detta ett ämne som inte ofta diskuteras fastän vi är många i samma sitts.
  Kämpa på!

 15. Det finnes folk som får barn i 40 års alder, la ikke lengselen etter barn komme i veien for kjærligheten. Og akta deg for mennesker som forsøker å lage splid mellom deg og din make ved å påpeke svakheter ved forholdet. Mitt ekteskap endte i brudd, delvis fordi en sjalu kvinne ikke tålte å se min lykke og plantet misnøye hos både min make og meg. De problemer vi hadde ble større, og hun fikk det som hun ville. Hun klarte ikke av at andre hadde noe hun ikke kunne få. Tyverr slapp vi henne inn i vårt liv…. jeg trodde hun var en venn…..
  Kjærlighet er en gave, respekt og tillit er nødvendig. Prat med hverandre først, venner dernest (venner som går langt tilbake, som du vet at du vet at du vet at du kan lita på!) Og barn, de kommer når man minst aner det…Relax!

 16. Vackra finaste Du!
  Blir ledsen när jag läser dina nakna självutlämnande rader och beundrar dig för din ärlighet. Ledsen för att du har det svårt och gått igenom det du gjort:`(
  Jag önskar att det blir bra för dig, hur du än väljer att din framtid ska se ut/kommer att se ut och du förtjänar inget annat än det bästa!
  Skickar ett fång med varma kramar:)

 17. Hej
  Jag emellanåt din blogg och har en bild av dig som en härlig tjej med massor av energi som räcker till många saker. Ta hand om din hälsa och dig själv och jag önskar att ni snart att har kommit fram till det som är bäst för er, Du och Kärleken. Önskar Dig och Er en välsignad framtid.
  Kram Mamma Mia

 18. Det allra svåraste är att älska då när det inte känns någonstans. Det är nästan värre än att vara arg eller bli besviken, inte sant? För om man var arg, kunde allt bli bra igen genom att förlåta. Om man är besviken kan man förtjäna ett förtroende tillbaka. Men om man inte har någon orsak att vara arg, ilsken, bitter eller besviken, utan om det bara inte känns som det borde kännas, är det inte alltid lätt att se att det blir bättre. Men för oss blev det, t.o.m. bättre än vad vi hade förut, eftersom först då lärde vi att känna varandra Påriktigt. Jag vet ju ingenting om er situation, förutom vad man kan läsa mellan raderna. Du verkar ändå inte vara typen som ger lätt upp. En gammal fru på 80 år sade till mig en gång, “om du har hitta i grundåbotten en bra’an kar, hald i för helvete, fö di finns int na mang”.

  Hoppas allt löser sig på det bästa sättet för er! Låt Gud bestämma. Kram!

 19. Jepp – jag också… Sju svåra år tog det att bli gravid för första gången och då fick vi vår nu 15 år gamla tjej och sen tog det 14 år tills jag blev gravid andra gången men det blev missfall – i våras – fast det var okej för jag är ingen ungdom längre 😉
  Ta hand om hela dej!

 20. Du skriver att du tvättar håret bara någon gång i veckan men hur gör du efter att du har tränat eller ridit? Behöver lite tips på att vänja av håret från att tvättas varje dag. 🙂

  Kram Linda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *