Frågor och svar

Love this post:Love this 21

ante-001

Bilden tagen för sex år sedan, innan vi frågat chans på varandra.

Hur träffades du och din man? Har ni länge varit tillsammans?
Svar: Jag och maken kommer från samma stad och hade gemensamma bekanta redan då vi var runt tjugo. MEN jag kommer ihåg då jag såg-såg honom första gången. Det var sommaren vi var 18 år, alltså år 2000, och jag stod i en lite för tight klänning vid krogen Seurahuone. Och förbi går han och hans vän. Kom ihåg hur hela världen stannade för mig eftersom jag aldrig sett något så vackert. Han hade ett lugn över sig, en trygghet, lång och sommarblond, slitna jeans o vit t-shirt. Och så Jean Paul Gaultier parfym Le Male (både han och kompisen hade detta doftmoln runt sig:).
Han och jag sällskapade med andra och han bodde i huvudstaden också några år.
Men vi träffades ibland på hemmafester, eftersom vi hade gemensamma bekanta. Då var han inte så intressant mer, jag hade pojkvän och han flickvän. Och så skulle jag aldrig ha vågat tala med honom heller. Eller ja, talade med honom den gången jag presenterade honom för min Lillebror och de blev vänner (hehe;).
Så hösten 2007 tog mitt sjuåriga förhållande slut och efter att jag inte ätit på två veckor, legat på en liten madrass i ett par månader hos min bror började jag leva lite igen.
Och jag skäms inte alls då jag berättar för er att Facebook då, var relativt nytt och han var en av de första jag sökte upp där. Och så började vi chatta, eller det fanns ju ingen chat då utan man måste trycka på refresh för att se om han skrivit något åt mig. (fick sen två år senare i julklapp alla våra facebook diskussioner han printat ut och klistart in i en bok).
När vi sen såg varandra första gången efter kilometer långa diskussioner sa han att han älskar mig. Och jag besvarade kärleksförklarningen, kommer dock inte ihåg vad jag sade eftersom jag blivit så överrumplad av hans ärlighet och djärvhet, mitt huvud fanns i något lyckomoln.
Nu i december var det sex år sedan vi började vara tillsammans. Och vi har varit gifta i fyra och ett halvt år.
Och krisen vi hade förra vintern/våren var det bästa som kunde hända oss. Hemskt var det då, men nu med facit i hand hade vi aldrig klarat oss om vi inte låtit det braka ordentligt.
Och hur det blev bra? Med mycket mycket arbete. Och det arbetet började vi med när han skickade mig en flygbiljett till Nice, där han väntade på mig.

ante-039

Och så var det ju en legendarisk och crazy resa till Thailand -07 också. Där blev vi ihop påriktigt. Och sen hade jag magsjuka i fyra dagar. Not so nice.  Haha!

ante-061

Born to be wild.

malenami-1009

Jag ville fråga ifall du tröttnat på odd molly? Och vad är den perfekta julaftonsklänningen för i år?
Svar: Nej, jag har inte tröttnat på Odd Molly. Men kanske använder dem lite mer sällan nu. Är mer som jag var förr, med jeans och kavaj. Och mycket svart, har jag märkt (!), har inte använt svart på flera år! Jag har några Mollysar jag aldrig kommer att sälja och bland dem är faktist en sån jag brukar ha på julafton! Och som svar på din andra fråga om den perfekta julaftonsklänningen är det absolut, utan att tveka, Odd Molly.

malenami-1010

Vad har du för storlek i Hunkydory-toppen här?
Svar: Jag har storlek M

Vad heter färgen du har på dina Ldir och är dom i skinn eller i mocka?
Hur upplever du storleken, är dom normala i storleken?
Svar: Är osäker på vad färgen heter. De är i mocka. Skorna känns första gången lite tighta, men blir perfekta efter 1-3ggr användning. Jag har min normala storlek 36.

sensationail-4572

Vad är det för nagellack du har här?
Och här?
Svar: Jag har gelnagellack på båda bilderna. Ett gelnagellack-kit för hemmabruk – grym! Den röda färgen heter Scarlet red och den ljusrosa heter Babydoll Pink.

Om du fick välja 3 saker du inte klarar dig utan, vilka är de?
Svar: Jag klarar mig nog utan det mesta. Men nu då det är vinter och kallt så är jag glad att jag investerade i en Canada Goose jacka för några år sedan (tvättat upp den och nu är den som ny igen!). Kamera och iPhone!

Vilka är dina 5 favorit skönhets produkter just nu?
Svar: Hårolja från Macadamia. Jurliques nya ansiktsolja. Nux torrolja för kroppen, smörjer in magen (och hela kroppen) med den. Sådant som ger huden fukt. Graviditet och vatten. Haha! Nä, men viktigaste är det att man känner sig snygg i sig själv och äter bra och dricker mycket vätska, rör på sig och kramas. Då är man snygg.

hillstrands-3773

Vilka är dina favoritfestskor?
Svar: Mina favoritfestskor är nog Christian Louboutin! Till gala brukar jag ha mina vigselskor av samma märke, så bekväma.
Favoritparfym?
Svar: Min favoritparfym, som jag använt on/off i över tretton år(?) är Therry Muglers Angel. Ibland har jag blandat Angel med Carolina Herreras 212 Sexy. Men så älskar jag Clean dofterna på sommaren. Nu använderna jag Lexingtonsdoft (Lexington har lyckats otroligt bra med sin parfym! Sällan ett märke som annars koncentrerar sig på annat än parfym gjort en så underbar doft!) på dagen och till kvälls, om det är festligheter så kör jag med Efva Attlings Amor Vincit Omnia. Dock skall jag akta mig för att köpa någon ny parfym nu då jag är gravid – jag har märkt att mitt luktsinne inte är som förr. Blir nästan galet förtjust i riktigt riktigt söta dofter – mums!!

macadamia-3647

Vilka är dina favorithårprodukter?
Svar: Bästa för mitt hår är nog Macadamian serien:) Har nu använt Curl Creme, som jag lägger i håret då det är fuktigt och sen klämma på håret lite om vi ser på film innan jag somnar – och på morgonen har jag mjuka lockar. Var själv lite förvånad över hur bra det fungerade för mitt hår.

malenami-4059

Varifrån hade du köpt glaslyktan som du hade på bordet(soffan vilja video)?
Svar: Glaslyktan är från Pentik, köpt för humm…. kanske 7 år sedan..? Har mindre storlekar av den också.

Har du varit i Skottland nångång?
Svar: Nej tyvärr, dit skulle jag gärna vilja åka!

Vad är det värsta och det bästa med att blogga?
Svar: Det finns många bästa! Det absolut bästa är att samhörigheten med läsarna. Och andra bloggare, instagrammare mm. kontakterna man skapat. Fått vänner för livet. I och med att jag haft många föreläsningar har jag haft möjligheten att träffa många av er läsare, som varit mycket mycket givande!
Men att svara på vad som är sämsta med bloggandet är svårare. Men skulle nog säga att fungerar inte tekniken och datorn som jag vill, så tar det nog min energi.

Vad gör du helst en helg när du inte har något inplanerat och bara kan ta det lilla lugna?
Svar: Tassar runt i huset. Det tycker jag mest om. Kan sitta någon timme i vardagsrummet t.ex och bara titta på golvplankorna och fundera hur vi skall ha soffan och vilket bord blir bäst. Eller knapra bort lite tapet. Och dessa stunder brukar sluta med det att jag hittar en låda med nerpackade grejer jag inte sett på ett år eller mer och så går jag igenom innehållet och sen packar ner det igen. Hittar jag en Kalle Anka tidning eller fotoalbum tittar jag i dem.

Har ni funderat på babyns namn? Kan du inte säga två flick- respektive pojknamn du älskar?
Svar: Jadå, vi har nog från första stund funderat på namn till babyn. Vi har några favoriter och testar dem då vi talar om babyn, för att se hur det känns att tala om h♡n. Kan säga att det vi fastnat på nu är en av de mest populära namnen 2012 (in Fin). Kunde inte ni lista upp en massa namn ni gillar?!
Mer om babyn och greviditeten i ett annat inlägg!

roberts

Kan du inte ge ett par julklappstips vad man kunde ge till mannen, mamma, pappa, bror&syster?
Svar: Med julklappar har vi redan i flera år gett till välgörenhet. Enkelt och snällt så. Vi har också köpt något gemensamt till hemmet.
Dock vill min make vill ha en kaffekokare iår. Eftersom jag aldrig tar sådana paketbeställningar och går alltid “the extra mile” och hittade nu denna Uuuuuunderbara kaffepanna hos Robert’s Coffee (dör så fin, måste haaa!), kanske inte riktigt en sån julklapp han tänkt sig. Men tänk så gott kaffe det blir, och hela känslan av att brygga kaffe i en sådan. Riktig slow living. Låta sig ta tiden att njuta.
Mamma skall ha fotvård. Pappa och min bror har i flera år fått kalsonger från Björn Borg (brukar handla dem redan i oktober på Stockmanns Galna Dagar). Syster brukar jag fråga lite vad hon behöver – I fix. Förr i tiden fick hon “lekdagar” då hon kom till Åbo och hälsade på. Den perfektaste dagen – Först leka sjöjungfruar i Caribia, sen och äta till Rax och efter det med en stor godispåse på bio.

Ja. Och ville Systeryster gå runt i peruk då hon hälsade på mig i Åbo, så fick hon det.

vicci-01032007186

Här kan ni läsa mer frågor och svar!

16 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *