You may also like...

30 Comments

 1. Nä fy! Tänker på er alla.

 2. Mitt varmaste deltagande i sorgen!

 3. En chock, det är vad det är, hur svårt han än hade det. Det är så sorgligt och så…. onödigt. Så tycker jag att det är ganska avskyvärt hur pressen reagerar, nu tutar man ut honom som en hjälte, en otroligt fin person och bla bla bla. Var fanns alla dessa uppmuntrande utrop bara för några veckor sen? Var fanns mänskligheten när tidningarna publicerade bilder på honom som slocknad och förvirrad? Nu, nu är han Hjälten. Nu passar det sig. Är det inte hemskt, hur media fungerar. Hur man hjälper till att slå ner en människa till lägsta bottnet och sen, sen när allt är över, då proklamerar man sitt leverop över människan och livet hans. Nej, jag blir bara så upprörd, hur ofta man än får bevittna samma sak.
  För mig kom det här lite väl nära bara, av många orsaker. Kände inte Mika, men har känt andra som levt i samma omständigheter, och såna vars liv slutat alltför tidigt. Och det ända man kan känna inför det är en tomhet och en frustration, ett ända långt obesvarat “varför”.
  Jag lider med hans anhöriga och kan inte annat än önska dem all kraft de kan uppbära, tid att sörja och börja förstå. Det är ingen lätt väg de har att gå.

 4. så ledsamt…och så onödigt 🙁

 5. Usch så sorgligt! Beklagar sorgen och tänker på alla hans nära och kära.

 6. Todella surullinen juttu 🙁 Harmi, että hänen viimeiset vuotensa olivat niin raskaita. Uskon, että hän oli hyvä mies, vaikka en häntä tuntenutkaan – voimia sinulle ja perheellesi, joiden ystävä ja työtoveri hän oli.

 7. Olen ollut myöskin shokissa siitä lähtien, kun luin uutisen netistä. Ensimmäinen ajatus oli: tämä EI ole totta. Piti lukea uutinen moneen kertaan!
  Itse entisenä hiihtäjänä ihailin Myllylää jo hänen uransa alkuaikoina lähinnä tietysti hänen komeutensa vuoksi 😉 Sanaseppo, oikea huumorimies ja kova treenaamaan! Surullista Surullista, että näin piti käydä. Minun päässä liikkuu vain Isometsän Jarin sanat muutaman viikon takaa: antakaa Myllylän Mikan olla rauhassa….
  Kondulerer så mye!

 8. Todella surullinen asia, jäämme kaipaamaan sinua Mika Myllylä, kaikkien aikojen hiihtokuningas .

  Voimia sinulle Malena, voimia myös työkavereillesi ja hänen perheelle.

 9. Det är alltid tungt att förlora en vän. Jag beklagar sorgen.

 10. Vila i frid Mika.

 11. Usch, vad hemskt! Ryser när jag läser inlägget och kommentarerna…. 🙁

  Stor kram / Daniela

 12. Jag beklagar sorgen… Känner inte till historien men han var alldeles för ung för det ödet. En påminnelse om att ta vara på var dag!

 13. Så sorgligt,livet är inte föralltid…..det påminner oss om vår egen dödlighet och hur rädda vi ska vara om varandra…..allt vi vet att vi har är dagen i dag….här och nu ……att ta vara på stunden vi lever i…..
  Kram

 14. Så fruktansvärt tragiskt. Som vuxen faderslös känner jag mycket med hans barn.

 15. Så ofattbart.
  🙁

 16. Otan osaa. Todella surullista, en voinnut uskoa kun luin uutiset. :'( Voimia teille kaikille! <3

 17. Mitt varma deltagande! Kram.

 18. För tidigt bortgång. Väldigt sorgligt.

  Sköt om dig

 19. Han är nu tusen vindar över sjön
  han är silverglittret i snön
  Han är stilla porlanda vatten och
  blinkande stjärnor om natten

  Med värme
  Sirja

 20. Hörde om detta igår och tänkte på er. Beklagar sorgen. Kram

 21. Så väldigt sorgligt. Jag blir alldeles arg när jag läser tidningarna och diskussionerna på nätet, när alla nu skryter över honom och beskriver honom som mångas hjälte. Varför var alla då så intresserade av att läsa ur skvallertidningarna om mikas sämre dagar, varför skvallrade man och dömde honom när försökte börja ett nytt liv i kokkola…jag är trött på att folk talar skit om andra och skvallrar, först sedan när hjältarna är döda visar man tacksamhet…suck…

 22. Ja verkligen förfärligt, sorgligt och onödigt. Jag skulle tro att Mika har hunnit straffa sig själv tillräckligt utan att medierna ska hänga på och göra det ännu värre. Jag hoppas verkligen att alla medier som älskar att frossa i människors olycka får sig en tankeställare nu.

  Önskar Mika och hans familj frid och styrka och hoppas att hans nära hittar ett sätt att komma vidare. 🙁

 23. Så sorligt. 🙁

  Men han jobbade visst inte längre hos er?

 24. En hetkeen hengittänyt, aika pysähtyi, en halua että tämä on totta..Lapsille ja muille läheisille toivon suojaa ja ymmärrystä ja toivoa niin kuin kaikki äidit toivoo.

 25. Muistan edellisen postauksesi Mikasta. Minusta oli ihana kun puolustit häntä, jolle monet olivat kääntäneet selkänsä, pilkkasivat ja halveksivat. Olen järkyttynyt ja sanaton – maailma on kova ja kylmä paikka heikoille.

 26. Ofattbart tragiskt. Han var min stora idol då jag var liten- att se skidåkning på tv då Mika Myllylä var med- var nåt av det bästa jag visste! Då det blev klart att han dopat sig i Lahtis 2001, så skrev han ett “testamente” till Finlands folk, där han ber om ursäkt. Detta “brev” rev jag, blott 9år gammal, ut ur Hbl och sparade. Tycker det är vackert och vill gärna dela med mig av det till er, som kanske inte sparat det alla dessa år. Så här står det bland annat:

  “Jag har drabbats av en svår sorg. Mitt hjärta har brustit, min smärta kan inte med ord beskrivas. — För detta misstag betalar jag nu ett dyrt pris. I mitt sinne snurrar många frågor, och hur jag än försöker protestera kan jag inte ändra på händelsernas gång.
  Jag tror, att Gud ville att det skulle gå så här för mig. Ur djupet av mitt hjärta vill jag be Finlands folk och hela idrottsvärlden om ursäkt för mitt misstag. — Idrotten gav mig mycket, men den tog också. Nu har jag inte längre bråttom. Kampen är över. Det är tid för ett nytt liv. — Ödmjuk, tacksam och ensam vandrar jag en sista gång tillbaka dit ( till Tervanevas kärr där han gick ner sig i flera gånger då han tränade ), nu i motvind, jag knäböjer, erkänner mitt nederlag och ber om frid i min själ.

  Haapajärvi den 6 mars 2001
  Mika Myllylä ”

  Detta utrivna brev är slitet och gulnat, det har plockats fram med jämna mellanrum och jag kan det nästan utantill. Det kommer alltid att sparas, det har kommit att betyda mycket för mig!
  Sorgsen är jag, över att min idol nu är borta. Han kommer alltid att vara en person jag beundrade-oavsett vad.

  Frid i din själ, Mika

  1. Tack för din kommentar Linn.

 27. Järkyttävä uutinen.
  Näinkö päättyi taas yksi elämä…..
  Olen sanaton.
  Toivon että uutisoidaan nyt oikeilla otsikoilla
  eikä lehtien myyntiä edistävillä arvuutteluilla.
  Nyt tuntuu kehuja ja olalle taputtajia riittävän mutta
  miten oli vähän aikaa sitten…..ja nyt on liian myöhäistä.
  Voimia antavia ja lohduttavia ajatuksia surun keskellä.
  Halauksin Anne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *