Love this post:Love this 1

 

Ett nytt hus vi fått till salu i Jakobstad. Denna bild är tagen från gårdsbyggnaden. Fler skall ni få njuta av!

Har fått frågor om mitt jobb som mäklare. Kan tala om att jag haft en massa olika jobb i mitt liv, tycker det är viktigt att pröva sig runt och passa på då man ännu sommajobbar eller jobbar vid sidan om studierna (jag har studerat teologi vid Åbo Akademi), som jag gjort. Mäklarfirman där jag arbetar nu är familjeföretaget min Pappa Kaptenen startade för ca.20-25 år sedan, har jobbat där från och till sedan jag var 14 år. Började på hyresförmedlingssidan och har nu gått över till försäljning (klart jag sköter om hyreslokaler ännu också). Många har frågat om det är som man sett i tv-programmet Kiinteistökuningatar Kaisa och det har jag lite svårt att svara på, såg nämligen bara det första programmet från nätet(har inte sett på tv på fyra år). Kan tala om att vi inte skålar med bubbligt då vi sålt ett objekt – men vi har nog en klocka vi ringer i. För- och nackdelar med jobbet? Det att man jobbar jämt och det att man jobbar jämt:)

Det finaste med detta jobb är att få hjälpa människor. Ett husköp/bostadsköp är ändå en mycket viktig och stor del i en människas liv. Det att man blir bjuden in till människors hem. Och får ta del av den glädje i en kunds ögon då man hjälpt henne finna det hon söker – ett hem.

Stjärnmäklaren Fredrik Eklund sa såhär i programmet “Svenska miljonärer” om hur man skall bli framgångsrik (skrev hastigt av hans intervju): “Gå först till jobbet och gå sist från jobbet. Lyssna på din magkänsla och lyssna inte på ‘nej-sägarna’, faktiskt tvärtom, ju fler människor som säger “nej!” – gör det. Lev i nuet. Tänk inte så mycket på målet, alla mina framgångsrika kolleger och framförallt kunder säger samma sak: Det är inte när du är 60 eller 70 år och är miljardär som betyder någonting, utan när du är 34-35 och är på väg upp – det är då du skall njuta.”

You may also like...

8 Comments

 1. Vilka snygga stolar! Och bordet också.

 2. Bra sagt. Man skall njuta både av målet och av vägen dit. Annars kommer man aldrig dit.

 3. Om vi bara skulle ha råd så skulle vi köpa huset ute vid varvet. Jag har försökt tjuvkika på det då vi har varit på väg ner till båten flera gånger. Det är så fint! Och underbart läge!

 4. Vi letar efter hus i Jakobstadstrakten. 🙂 Finns objektet på bilden på er hemsida eller har det ännu inte hunnit dit? Det är så svårt det här med att hitta drömhuset då det är så många saker som ska stämma, vi verkar bli kräsnare ju mer vi tittar runt. Hur visste ni att ni hittat rätt?

 5. Å komme først og gå sist passer bare dersom man ikke har barn;-)
  Og jeg velger barna framfor penger alle dager;-)

  1. Ja, vem gör inte det!:)

 6. Tummen upp för asunto Björndahl, bästa servicen!

 7. Vain lottovoitto puuttuu

  Ihastuttava koti! Onko vuokratonttia mahdollista myöhemmin lunastaa omaksi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *