Love this post:Love this 0

Härligt med så mycket besökare på sista tiden!

Nu blir det tävling och det fina priset är sponsorerat av smyckesmärket Lotta Djossou. Jag älskar smycken med en tanke bakom och är trollbunden av Lotta Djossous smycken med sin romantiska och sagolika karaktär där man ser kärleken och arbetet bakom varje enskilt smycke som är handgjort ateljéerna. Kika in på deras sidor och njut av de utsökt vackra smycken och fabolösa bilderna.

Priset är en vacker, öppningsbar portmonnä i antikbehandlad mässing tillsammans med en berlock med en gammal fransk text. Denna kommer från kollektionen i antikbehandlad mässing. Stilmässigt för denna kollektion för tankarna till sekelskiftets Paris.

Det du behöver göra för att vara med och tävla är att svara på frågorna:

1. Vilka två passionerade smyckedesigners? ligger bakom smyckesmärket Lotta Djossou (gå in på deras hemsida för att hitta svaret)?
2. Motivera varför just du borde vinna det fina halsbandet.

Svara i kommentarsfältet till detta inlägg och glöm inte att skriva in era mailadresser, så vinnaren kan kontaktas sedan. Ni får så gärna länka till mig om tävlingen och låna bilden av Lotta Djossou.

Tävlingen pågår i en vecka till den 8.11.2009 kl. 18.00. Lycka till, kära läsare!

(Så att ingen kan tjuvkika på svaret kommer kommentarerna till tävlingen inte att publiceras förrän tävlingen är slut)

“Lotta Djossou är genuint och sofistikerat, något Du vill bära varje dag. En känsla, ett smycke att älska.”

You may also like...

47 Comments

 1. 1. Lotta Andersson and Clement Djossou
  2. Eftersom mitt hjärta är fyllt till bristningsgränsen med kärleken till mina barn o de i min närhet, vill jag vinna detta smycke o förvara kärleken till resten av världen i!

  Kram på dig du vackra Melenami

 2. Åh så vackert! Vilken fin tävling du ordnar. Svar på fråga nr 1 är: Lotta Djossou och Johan Billgren, tror jag…
  Motiveringen till varför jag borde vinna är följande:
  Mitt liv är härligt i form av två underbara barn och kärleken, men allt för lite tid har jag för mig själv. En trött mamma som så skulle vara värd ett vackert smycke för att påminna mig om att inte bara ta hand om familjen utan att ta hand om mig själv också! Tack o lov har jag iallafall nu hittat Malenami.com, lyx i tillvaron!!

 3. 1. Lotta Andersson och Clement Djossou

  2. Det vore fantastiskt att vinna ett lite större smycke med lite tyngd i.. det skulle få symbolisera allt jag bär med mig genom livet, vissa saker ligger långt ner i botten i väskan och är så gott som glömt och resten ligger över.. lyckan att ha en stor familj och ett stort kontaktnät.

  KRAM

 4. Heissan,

  Ne kaksi henkilöähän ovat Lotta Andersson ja Clement Djossou.

  Itse asiassa viime viikolla juuri laitoin meiliä suoraan Djossoulle ja kyselin mistä ihmeestä näitä ihania koruja oikein voisi ostaa ja tietty ihastellakin. Niitähän ei kovin montaa paikkaa ole. Siksi olisin niin kovin ihastunut jos saisinkin näin “vaivattomasti” ihan ihka oman Djossoun. Ala vielä osa vastauksesta.

  Toivottavsti onni potkaisee…..

  Lämpimin terveisin
  Anssu

  “There aren’t so many stores in Finland that sells our jewellry.

  Hasses Ur & Guld , Torggatan 13a, Mariehamn, Åland
  Kello & Kulta R Laitinen KY, Lepsämäntie 1, Klaukkala, Finland”

 5. Svar på fråga 1. Lotta Andersson och Clement Djossou
  Svar på fråga 2. Ett smycke att älska, ja verkligen! Just därför skulle det fina halsbandet glädja mig mycket 🙂

 6. De som designat smyckena heter Lotta Andersson och Clement Djossou.
  Jag borde få smycket för att jag verkligen skulle uppskatta det. Som studerande har man inte pengar att sätta på smycken. Men man vill ändå ha något personligt. Smycken är saker man har glädje av hela livet ut. Dessutom tycker jag skattkistan har ett budskap, om att vi alla har något vackert inom oss, som inte syns på utsidan.
  Ha en bra dag! 🙂

 7. Odd molly lovers

  Hej fina Malena!
  Först vill jag tacka för all den inspiration du ger mej!Läser din blogg vaje dag och den ger så mycket glädje!
  Jag vill jättegärna vara med och tävla!:)

  Svaret på första frågan är:Lotta Andersson o Clement Djossou.

  Andra frågan… Har alltid älskat smycken men när hade jag råd att köpa något extra till mig själv?? Som trebarnsmamma hinner man inte så mycket med sig själv och barnen kommer i första hand,jag har glömt bort mig själv lite och skulle behöva piggas upp med lite flärd så varför inte ett smycke?? Sen i vinter väntar en stor utmaning för mig och det skulle vara så kul med ett vackert smycke att bära då.

 8. Hej!

  Din blogg är alldeles bedårande. Vill tävla om smycket.

  1. Lotta Andersson samt Clement Djossou.
  2. Jag är en aktiv läsare som älskar din blogg och har en personlig stil till vilken halsbandet skulle passa. Drömmer om att ha det tillsammans med min Ewa i Walla som ska komma när som helst i veckan på post!

 9. Hje,

  Svaren är Lotta Andersson och Clement Djossou.
  Jag vill gärna vinna för att min man (som nog annars är bra :))mycket sällan köper smycken till mig, och det är litet trist att köpa smycken åt sig själv – skulle vara roligt att vinna ett!

 10. 1.Lotta Andersson & Clement Djossou

  2.Olen kauan haaveillut Lotta Djossoun koruista!

 11. Hejsan.
  Vill först passa på att tacka för en underbart inspirerande blogg. Är själv ett stort odd molly fan (men tyvärr är livet som hemmamamma inte vidare välbetalt) så jag beundrar dina fina bilder och härliga klädkombinationer. Har nyligen upptäckt din blogg men nu ligger du hos mina favoriter 🙂

  Självklart vill jag ju vara med och tävla:

  Mina svar
  1. Lotta Andersson och Clement Djossou
  2.Jag tycker jag borde vinna halsbandet.. Fick mitt fjärde barn för 4 månader sen så fokus har liksom inte direkt varit på mig själv. Men detta underbara halsband skulle pigga upp vilken sliten vardagsdress som helst. I denna lilla portmonä kunde jag spara alla mina barns leenden och härliga skratt.. Det är ju de små sakerna i vardagen som gör livet mera värt att leva.

  Ha en riktigt skön dag.. Kramar Pernilla

 12. 1. Lotta Andersson och Clement Djossou
  2. Jag älskar smycken och tycker att smycken är lite som en reflektion av vem man egentligen är, ett smycke kan många gånger i bild beskriva hur man är som person och ett smycke ger en alltid vissa speciella karaktäristiska drag. Dessa smycken känns verkligen som mig och jag tycker halsbandet skulle karaktärisera just mig.

  tack för att du förgyller min dag om och om igen!!
  kram Johanna

 13. Lotta Andersson och Clement Djossou heter de två passionerde smyckedesigners som ligger bakom märket Lotta Djosssou.

  Jag borde vinna det vackra halsbandet för att jag är en Coccolabo,folk skulle fråga varifrån jag är, som har ett så vackert smycke.Då skulle jag naturligtvis svara att jag är en Coccolabo,således skulle Coccola bli ännu mer känd för allmänheten.

 14. 1) Lotta Andersson och Clement Djossou .

  2) Jag vill vinna detta fantastiska smycke för att belöna mig själv för allt jag har uppnått de senaste åren. Trött, tung och less på att vara tjock bestämde jag mig förra året för att gå ned i vikt, och har nu tappat ca 30 kilo. Det är en riktig framgång som dock följdes av en motgång: jag blev uppsagd från mitt jobb då hela avdelningen skulle bort. Turligt nog behövde jag bara vara arbetslös en knapp månad och har nu ett nytt roligt arbete och nya härliga arbetskamrater. Motgångar och hopplöshet kan vändas till något positivt! Det finns mycket som gömmer sig innanför skalet på en människa när man inte ser ut som man känner sig…
  Det blir som Pandoras ask: jag har upptäckt sidor av mig själv som jag inte riktigt visste fanns när jag var den “tjocka” människan. Jag känner att smycket symboliserar detta. Ett litet skrin med en nyckel, där vad som helst kan gömma sig! Och vem vet vad som händer när det öppnas…?

 15. Hej!

  Här kommer mitt svar på fråga och motivering:

  1. Lotta & Clement Djossou

  2. För det första tycker jag att halsbandet är oerhört vacker, sedan tycker jag att det skulle passa perfekt som förvaring till hjärtat som gjorts av min mamma och pappas vigselringar efter att han gick bort. Då är det alltid med.

 16. Hej!
  Jag vill gärna vara med och tävla om det vackra halsbandet.
  Svar på fråga
  1.Lotta Andersson och Clement Djosso
  2.Jag bara älskar smycken och skulle bli jätte glad om jag vann

 17. Heeej! Jag vill också vara med o tääävlaa!!!!:)))
  Svar:
  1.Lotta Andersson & Clement Djossou
  2. Har aldrig hört om Lotta Djossou för du skrev om det, ble heeelt kär i dina bilder (blir nog aaalltid det!!;)) som du hade förra veckan om vingsmyckena.:) Tyckte osså sååå mycket om den lilla kistan, super söt! Gissa om den skulle passa snyggt till mina mollysssaar!!!!
  Kraaaaaam!!!:))

 18. Hej!
  Får man vara med fast jag inte skriver blogg? Om man får så här kommer svaren:
  Clement Djossou & Lotta Andersson, Jag skulle jätte gärna vinna detta fina smycke! Tycker det ser antikt ut och skulle passa min stil. Tack!

 19. Hej Malenami! Svaren är 1) Lotta Andersson och Clement Djossou 2)Jag är i den ljuvliga 40+2 års ålder. Har fött 4 barn inom 7 år och har inte använt parfymer pga amning, vackra, vita eller ljusa kläder pga matklott eller flåttiga fingrar, högklackade skor pga att det är svårt att springa efter vilda 2-åringar med såna skor eller sist men inte minst har inte kunnat använda smycken pga små sökande fingrar som med stort intresse så småningom skulle ha fingrat sönder dem eller smakat på dem. Så nu har min kvinnlighet åter vaknat till liv och jag märker att jag dras till vackra kläder och smycken och allt det där som gör en kvinna. Därför kära du njuter jag av att få bläddra i din blog. 😀

 20. Carola Nylund

  1. Lotta Andersson och Clement Djossou

  2. Jag tycker att smycket symboliserar spänning och mystik med en stängd kista och känner att smycket skulle pigga upp mej och vara ett ljus i höstmörkret!

 21. Hej Malenami!
  Väldans fint smycke..vilket ett företagsamt par Lotta och Clement Djossou ligger bakom. Har ärligt talat inte hört om Lotta Djossou tidigare, men lyfter på hatten åt framgångsrika företag!
  Brukar inte delta i några tävlingar..men tänkte passa på , fyller nämligen 7.11 26 år så det skulle passa fint med en försenad födelsedagspresent.
  Annars..gillar din blogg starkt, har följt med den dagligen sen i våras, trots att du är raka motsatsen till mig, 3 barns jordbrukarfru.
  Hälsningar Mari

 22. Hej Malenami!
  Väldans fint smycke..vilket ett företagsamt par Lotta och Clement Djossou ligger bakom. Har ärligt talat inte hört om Lotta Djossou tidigare, men lyfter på hatten åt framgångsrika företag!
  Brukar inte delta i några tävlingar..men tänkte passa på , fyller nämligen 7.11 26 år så det skulle passa fint med en försenad födelsedagspresent.
  Annars..gillar din blogg starkt, har följt med den dagligen sen i våras, trots att du är raka motsatsen till mig, 3 barns jordbrukarfru.
  Hälsningar Mari

 23. Benita Gulin-Tallskog

  Designers är Lotta Andersson o. Clement Djossou

 24. Hej,

  1. Lotta Andersson och Clement Djossou
  2. Jag äger inte många smycken men vill bära detta underbara och genuina smycke med glädje, stolthet och värme 🙂

 25. Smyckestillverkarna heter Lotta Andersson och Clement Djossou.
  Jag skulle helt enkelt vilja ha halsbandet för det var så in i sjutton snyggt! Jag älskar smycken som går att öppna men det finns ju inte att få tag på mer än på internet.

 26. 1: Lotta Andersson and Clement Djossou

  2: Aivan ihana koru! Kävimme viime kesänä mieheni kanssa Pariisissa ja siellä näin Lotta Djossoun koruja myynnissä. En silloin raaskinut korua ostaa ja se on harmittanut siittä lähtien! Eli tämä koru minun on PAKKO SAADA!! :))

 27. Naturligtvis vill jag vara med och tävla om detta vackra och ovanliga smycket! 🙂

  1. Lotta Andersson och Clement Djossou.
  2. Ja varför ska just jag vinna? Svårt att säga varför då jag inte är mer värdig än någon annan. Jag älskar vackra saker och tycker inte man kan få nog av vackert omkring sig. Att klä sig snyggt och försöka göra det bästa av sig gör att man mår bra och ett vackert smycke förhöjer vilken outfit som helst. Viktigt är att man mår bra även på insidan och att man även där jobbar för att vara ärlig både mot sig själv och andra och vara en bra människa…

  Nu håller jag tummarna!!
  Kram Ina

 28. Britten Kankkonen

  1. Lotta Andersson och Clement Djossou
  2.Jag tycker att din gamla dagklubbstant skulle vara en lämplig vinnare av det vackra smycket!Nog är det ju så att en 50 plus kvinna behöver extra uppmuntran ibland…Jag läser ofta din blogg och tycker om dina vackra bilder. Allt gott önskar jag dej,speciellt Guds välsignelse!

 29. aivan ihana blogi sulla!! eka on tietysti lotta andersson ja clement djossou! ja korun haluan kun se on vaan niin hieno!! ::))

  – Ellu

 30. 1. Lotta Andersson och Clement Djossou
  2. Jag behöver en liten portmonnä att förvara mina känslor i.

 31. 1. Lotta Andersson och Clement Djossou är skaparna av märket.
  2. Jag älskar gammaldags smycken och det skulle passa väldigt bra i min garderob 😉

 32. Fint smycke! Vill gärna ha något nytt, har ett par örhängen som skulle passa fint med smycket:)
  Lotta Andersson och clamets Djossou.

  MVH. Minna

 33. Lotta Andersson och Clement Djossou.

  Blekfet, med trasiga trosor och frusen och trött
  skulle pigga upp mig enormt med ett smycke så sött!

 34. Djossou Clement -Andersson Lotta

  Jag har sett deras smycken och tycker att de är vackra.
  Skulle passa mig så bra. Och din blogg tycker jag om och läser den varje dag.
  Det är så roligt att följa den. Har läst igenom den en helg från allra första början
  mvh Emmi

 35. De är Lotta Andersson och Clement Djossou.

  Älskar deras vackra smycken som jag dock inte unnat mig ännu.
  Lovar att sända dig bilder av min outfit om jag vinner. Har en snygg klänning som smycket passar till perfekt!!

 36. Lotta Andersson, Clement Djossou.
  Deras smycken har legat högst på min önskelista redan en längre tid.

  Härlig blogg du har! Kram!

 37. Upplyftande och välskriven,
  vacker med fina inslag av livsglädje och kvalitet.
  Det tycker jag att din blogg förmedlar, Malenami!

 38. Ja,det är ju Lotta Andersson och Clement Djossou!

  Vart arbetslös ett antal månader och förtjänar verkligen att bli upmuntrad!
  Tror nog att många har kommeterat och jag brukar aldrig ha tur.Men det lönar sej att försöka!!

 39. 1.Lotta Andersson & Clement Djossou.
  2. Jag vill vinna detta smycke eftersom jag har haft en jätte tung höst. Uppsägningar på jobbet, man vet aldrig om man är den som får gå till näst. Mina barn har varit sjuka många gånger denna höst. Jag är en trött mamma. Behöver något uppiggande och detts vackra smycke skulle pigga upp.

  Om jag inte vinner vill jag tacka ändå och vill tala om att din blogg piggar upp en trött mamma varje dag. Tack för alla fina bilder och din positiva inställning till allt.

  Önskar dig en trevlig fortsatt höst!

 40. Lotta Andersson, Clement Djossou
  Beundrat smycken en längre tid.
  Har väntat på bättre kassaflöde och bestämt
  att en dag ska jag ha ett i min ägo!

 41. Det skulle vara en ypperlig present till min söta svägerska,som nyss fått veta att hon blir uppsagd.
  Hon har jobbat på samma ställe i 11 år och är så ledsen för uppsägningen.
  Ett smycke skulle muntra upp henne!
  Clement Djossou och Lotta Andersson är det rätta svaret.

 42. Hej! Vad spännande med tävling, mera sådant! 1. Lotta Andersson & Clament Djossou. 2. Jag vill vinna smycket till min syster för hon fyller år i december och smycket skulle passa henne precis!! Kramar

 43. LOTTA ANDERSSON och CLEMENT DJOSSOU

  En liten skatt att gömma sina önskningar i
  skulle vara så fin.
  Att hålla i när världen är hård
  och minnas det viktigaste ändå.

 44. Det är Clement Djossou och Lotta Andersson!
  Och jag älskar vackra saker och allt som gör livet glatt!
  Elaka , missunsamma mänskor finns det gott om-de som vill andra illa.
  En sån skatt runt halsen påminner oss om livets finaste gåva.

 45. lotta andersson. clement djossou.

  som fattig studerande måste jag spara in på många saker. jag har ännu några år kvar innan jag är klar med mina studier. ett smycke i denhär klassen skulle verkligen vara en guldkant.
  älskar din blogg. den gör mig på gott humör. tack för att du gör inlägg från många delar av livet.

 46. Hejssan! Underbar blogg du har!!

  Lotta Andersson-Clement Djossou.

  För att deras smycken är vackra och stilfulla och jag har exakt en dress som passar till!

 47. Lotta Andersson ja Clement Djossou
  Olisi kiva saada piristystä pimeyteen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *