Symbolen för evig kärlek

Love this post:Love this 56

Samarbete med Salkari och Schalins

schalins-salkari-3762

Yieppie, är ju Vasa i helgen, svävar lite på moln. Inte bara för att jag fått molnrummet på på hotellet. Utan för att jag ska jobba för Salkari på bröllosmässan. Så jag ska vara extra romantisk i helgen.

Dessutom knyter det ihop säcken för mig med Schalins smycken. Det är några veckor sen, men jag kommer nog aldrig glömma det, när vi reste hem från Härjedalen och vi fick stanna till i Östersund och besöka deras fabrik. En gnistrande vinterdag med åreskutan som kuliss.

schalins-salkari-3709

Ni fattar va? Det är ju inte varje dag man kommer så nära de vackraste råmaterialen vår natur producerat. Så jag var lite nervös när jag steg in genom dörren och Johan Redhe, vd på Schalins, tog emot. Omgärdad av säkerhet, inte han alltså, utan hela deras fabrik.

Men som jag togs emot. Sån värme. Jag fick naturligtvis knappt röra min kamera. Men det gjorde inget. Att få se sådant genuint hantverk, sån kärlek som medarbetarna har till sitt råmaterial. Sättet som spillet tas tillvaro. Det vackra ringarna som tillverkas helt efter beställning. Så genuint, fast mer än åtta av tio bröllop har Schalins ringar. Så anas inget massproducerat.

Tänk vilken historia en ring skapar, symbolen, sammanhanget, framtiden. Tänk att följa en rings framtid. Som en film eller en roman.

Var alldeles tagen när vi åkte vidare, tror inte jag lyssnade helt och fullt på Mattias som berättade om hantverkstraditionerna och fjällen runt Jämtland. Men jag tog in dem i sinnet.

Så det känns otroligt fint att få träffa romantiska par på mässan nu i helgen som går i förlovnings och giftastankar. Kan vi inte alla göra det, kom till mig så drömmer vi oss bort och pratar smycken i helgen. Hoppas vi ses.

schalins-salkari-3730 schalins-salkari-3724 schalins-salkari-3740 schalins-salkari-3735 schalins-salkari-3733schalins-salkari-3746 schalins-salkari-3751

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *