Love this post:Love this 0

Manitobah Mukluk. Så heter mina fina stövlar från TinTin Style. De är handgjorda och har en flexibel, slitstark och bekväm sula. Stövlarna är också mycket vackra, eller kanske lite fulsnygga? Pärldekorationer, mocka, kaninpäls och fårskinn. Varje par är individuella och unika.

Manitobah – Tall Suede Mukluk i färgen Charcoal och de söta bollarna på sidorna dansar runt benen när man går.

You may also like...

20 Comments

 1. De är söta stövlar men mycket tråkigt att de använder päls av kanin:(

 2. Urtjusiga! De klär dig verkligen.

 3. Du har annars en härlig blog men ville nu säga ungefär samma sak som Mio. Djuren finns väl inte till för att utnyttjas av människor?

 4. Jag reagerade på samma sak som Mio, mycket tråkigt att det är äkta päls i stövlarna!!

 5. Använder ni som inte accepterar päls inte heller skinnskor?

 6. Eva, nej jag föredrar oäkta vara faktiskt! Gör du?

  Idag finns så många bra alternativ till äkta skinn/päls så det finns liksom ingen anledning att köra på den linjen (och nej, jag äter inte kött heller om du undrar…)

 7. Jag använder inte äkta skinn och äter heller inget kött. 🙂

 8. Vilken intressant diskussion! Det tråkiga med just pälsindustrin, till skillnad från skinnindustrin enligt min uppfattning, är att djuren blir skilt uppfödda för sin päls och utnyttjas så snart pälsen blivit perfekt. Skinn är kanske inte heller alltid det bästa alternativet, men kan ofta vara en biprodukt av ull- och mjölkproduktionen, som man såklart hoppas varit så djurvänligt som möjligt och att djuret kanske dött naturligt av ålder eller sjukdom. Jag använde förr inte alls skinn, men har av praktiska skäl tillfälligt återgått till att också använda skinn där något skall tåla mycket slit, t.ex. just skor.

 9. Hittade din blog och har läst den med nöje…tills nu 🙁 För att behålla pälsen fin dödar de djuret med en elstav i munnen och en i rumpan. Allt för att behålla pälsen fin för att behaga människan. Tänk på det nästa gång ni överlyckligt klär på er det! Fi!

 10. Det fina med just äkta päls är ju sen att det håller i hur många år som helst jämfört med oäkta vara. Tycker det känns lite kontroversiellt att hetsa upp sig över äkta päls och i samma veva kalla sig naturvän. Fuskpäls är gjort utav konstmaterial som inte är värst miljövänligt plus att man kanske köper nytt lite nu som då eftersom det inte hålls snyggt så länge. Sen är det ju förstås viktigt att ha koll på varifrån pälsen kommer, så att man nu inte går omkring med en utrotningshotad apa som blivit flådd levande kring sin lekamen.

 11. Hej!
  Ska köpa mig ett par mukluk på nätet och undrar om de är små, lagom eller stora i storleken. Vore tacksam för svar :). Vänligt som vanligt, Stina!

  1. Hej Stina! Stövlarna är normala i storleken:) Kram!

 12. Underbara, vill ha!

  Kram

 13. Tanja :), jag försöker för det första att leva så att jag inte skadar någon annan levande varelse. Jag använder fortfarande ägg (ekologiska dock) och en del mjölkprodukter, och helt nöjd är jag inte än. Men så småningom kanske. För det andra försöker jag köpa sådant som skadar den övriga naturen så lite som möjligt: sådant som håller länge och har tillverkats på ett etiskt sätt. En väldigt viktig sak är förstås också att fundera på om man verkligen behöver det man har tänkt köpa. Päls (fusk eller riktig) behöver jag inte. Vem behöver det?

  Det är svårt att vara perfekt när det kommer till etisk konsumtion, men man kan ju sträva till det, eller hur?

 14. Wimsey: Men ägg lever inte, så där är det ingen fara. Ostron ska du dock akta dig för. Det är absolut en bra sak att sträva efter att vara etisk när det kommer till konsumtion. Som jag tidigare antydde försöker jag vara etisk när jag handlar mina pälsprodukter. Det bästa skulle ju förstås vara att endast bära räv eller annat vilt som man själv skjutit i skogen, så helt nöjd är jag inte där. Men när du undrar vem som behöver päls, så kan jag absolut säga att jag behöver det. Det finns nämligen inget annat material som fortfarande är mjukt och följsamt i -30 grader samtidigt som det håller värmen. Du borde pröva!=)

 15. Tanja, men ägg och mjölkprodukter kommer från levande djur. Det var min poäng. Och jag har klarat mig helt perfekt utan päls i Finland, så jag förstår inte varför inte alla andra skulle göra det också. Om de ville. Det är inte så ofta det är -30 i Finland. De dagar det är så kallt kanske man kan stanna inomhus istället för att ha päls, eller hur? (Och ostron äter jag inte heller, men tack för tipset.)

 16. Wimsey: Jag har för mig att dessa djur skulle fortsätta lägga ägg och producera mjölk även om människan slutade äta. Så någon skada lider de ju inte av ditt ätande. Men det var kanske inte din poäng?
  Här som jag bor har kvicksilvret varit nere under minus 20 många gånger redan i vinter. Sätt till en isande havsvind på så har du minus 30. Eftersom jag lever ett aktivt liv föredrar jag att inte låta väder och vind hindra mig från att till exempel gå på långlänk med hunden eller ut och arbeta med hästen.
  Men sanningen är nog den att jag älskar päls- och läderprodukter, så oberoende skulle jag inte välja bort dem. Så på samma sätt som du gjort ett val att inte ha päls, har jag gjort det aktiva valet att ha päls – allt från underbara fårskinnstofflor inomhus till kanin- och rävpälsmössor och -västar utomhus. Att sådant.

 17. Oh såå mysiga och fina dina stövlar är! I love them 🙂

  Gott nytt år! XOXO Nicky

 18. Tanja, äggen och mjölkprodukterna kommer från djur som inte precis lever i naturliga förhållanden. Det var det jag försökte säga. Jag bor i Österbotten och säger fortfarande att det går absolut att leva utan päls. Det gäller bara att ha många lager på sig om det är kallt. Och jag är aktiv också. Fast jag tror inte att vår hund mår så bra av att göra långlänk om det är -20 och blåsigt (ingen mår väl bra att länge andas in så kall luft?), så då gör vi en kortare länk och hittar på något att göra inomhus istället.

  Jag tycker att det är viktigt att fundera på varifrån det man köper kommer ifrån. Hur har det tillverkats? Om djur är inblandade, hur har de blivit skötta? Om man känner att man vill öppna sina ögon lite mer, så kan man börja med att bekanta sig t.ex. med de här länkarna (tyvärr bara på finska):
  Om choklad och barnarbete:
  http://www.eiorjuudelle.fi/site/kylmatotuus
  http://www.eiorjuudelle.fi/site/vetoomus
  Kläder:
  http://www.puhtaatvaatteet.fi/
  Fair Trade:
  http://www.reilukauppa.fi/

  Alla de här finns på Facebook också, så där kan man lätt följa med vad som händer. Jag hoppas att folk orkar bry sig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *