Solblekta färger och utställda byxor

Love this post:Love this 0

Malenamis Guldkant till Norra Posten:

Känner på mig att vi borde väl ta det här om mode. Det vill säga vårens och sommarens mode. Själv klär jag mig inte speciellt trendigt. Låter mig nog förföras och inspireras av stora modemagasin och deras underbara bilder som flimrar förbi och trendtexter där orden preppy grunge, china girl och 70’s disco används. Man skall komma ihåg att modevisningarna är som extrem teater och skall tas med en nypa salt, använd dem gärna som ögongodis – men man skall akta sig för att anamma en look helt och hållet, gula-cykelbyxor-möter-eskimå, eller vad som nu är på tapeten, i vardagliga livet. Det är inte bara osjälvständigt och opraktiskt, men också mycket oekonomiskt. Det gäller att ha en bra och fungerande basgarderob, då kan man lätt plocka in en ny trendig färg, längd, silhuett, skoklack eller accessoar.

I vår och sommar kommer jag att satsa på vitt i olika nyanser som beige och ljusgrått. Färgerna får nästan se lite solblekta ut. Fint att bryta av med en stark färg på nagellack eller accessoar. Jag kommer också att våga mig på att matcha otippade kombinationer. Omatchat kan bli mycket fint om det blir rätt. Mycket lager på lager och blandar tunna material som linne och silke med grovt stickat. Jag kommer att botanisera i säsongens nya nyckelplagg som t.ex. den utställda byxan a’la 70-tal, klänningar och kjolar som når till golvet. Skall också fokusera på intressanta detaljer, gärna handgjorda.
Vill också pröva mig på det minimalistiska modet, det enkla och definierade. Och starka färger i ränder eller block på plagget, som min fina nya kjol har.

malenami-10

Hur tänker ni klä er i sommar?

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *