Love this post:Love this 0

Malenamis Guldkant till Norra Posten:

Känner på mig att vi borde väl ta det här om mode. Det vill säga vårens och sommarens mode. Själv klär jag mig inte speciellt trendigt. Låter mig nog förföras och inspireras av stora modemagasin och deras underbara bilder som flimrar förbi och trendtexter där orden preppy grunge, china girl och 70’s disco används. Man skall komma ihåg att modevisningarna är som extrem teater och skall tas med en nypa salt, använd dem gärna som ögongodis – men man skall akta sig för att anamma en look helt och hållet, gula-cykelbyxor-möter-eskimå, eller vad som nu är på tapeten, i vardagliga livet. Det är inte bara osjälvständigt och opraktiskt, men också mycket oekonomiskt. Det gäller att ha en bra och fungerande basgarderob, då kan man lätt plocka in en ny trendig färg, längd, silhuett, skoklack eller accessoar.

I vår och sommar kommer jag att satsa på vitt i olika nyanser som beige och ljusgrått. Färgerna får nästan se lite solblekta ut. Fint att bryta av med en stark färg på nagellack eller accessoar. Jag kommer också att våga mig på att matcha otippade kombinationer. Omatchat kan bli mycket fint om det blir rätt. Mycket lager på lager och blandar tunna material som linne och silke med grovt stickat. Jag kommer att botanisera i säsongens nya nyckelplagg som t.ex. den utställda byxan a’la 70-tal, klänningar och kjolar som når till golvet. Skall också fokusera på intressanta detaljer, gärna handgjorda.
Vill också pröva mig på det minimalistiska modet, det enkla och definierade. Och starka färger i ränder eller block på plagget, som min fina nya kjol har.

malenami-10

Hur tänker ni klä er i sommar?

You may also like...

6 Comments

 1. Det här med mode är lite speciellt. En del år tycker jag att det är väldigt mycket som faller mig i smaken och andra år undrar jag hur de tänkte.
  I år är det vitt och beige som gäller, något inslag av rosa eller turkos. Med andra ord, precis som vanligt. Jag har satsat på Converse i år och jag har inhandlat fyra stycken. Jag kan tycka det är fint att klä upp sig och sen helt oväntat kommer där en Converse på fötterna.

  Men det är tankar än så länge. Vi får se vad det blir av det.
  Kram
  Carina

 2. fröken fräken

  Nä, vet du! Den här kombon gillar jag i massor!! Och ditt hår ser super tjusigt ut! Gillar en sån därn lätt “90-tals” våg 🙂
  C ya!

 3. Berit Gullander

  Om jag skall vara helt ärlig, vilket jag alltid är såhar jag inte funderat ett dugg på det ännu. Är man på landet större delen av sommaren så behövs inga större utsvävningar direkt. Vilket både är skönt och lite tråkigt, men blir destå roligare vid tillfällen när jag väljer noga vad jag skall ha på mig. Vad du än väljer så komer du att se fantastisk ut i det för det gör du alltid.
  Ha en underbar helg och sommar också. M.v.h M.L som F

 4. Köpte samma kjol, den röda versionen dock från Zara i februari, har nästan hunnit glömma bort den men blev just påmind av dina bilder hur snygg den är! Tror jag skall dra på den nu och ta en sväng på stan 🙂 Skönt veckoslut

 5. Varifrån har du köpt dina härliga, röda klackskor?

  1. Hej Jonna! Mina röda skor är från Aldo i Lissabon:) Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *