Eliza & Phi

Love this post:Love this 0

Ett familjeföretag bestående av mor, dotter, son och svärdotter. Elisabet Fagerman har alltid haft en dröm om att få se sina kreativa ideér komma till liv. Intresset för vackra kläder har hon alltid haft. Jag läste igenom historien om Eliza & Phi på deras fina hemsida och inspireras och glädjs över att ett så ungt märke fått så mycket uppmärksamhet. Jag ville ta en lite djupare titt på detta och frågade sonen Gustav om företaget, idén och historien. Vem är hjärtat och hjärnan bakom dessa kläder. Här kommer Gustavs svar:

“Mamma satt hemma och sydde en middag och hennes vänner kom på besök och fick så syn på plaggen. Min mamma är väldigt blyg så hon hade inte berättat för någon att hon sydde upp plagg. Vännerna blev förälskade i kläderna och bad henne att sy upp plagg till dem vilket hon gjorde. Ryktet spred sig och mammas vänners vänner ville nu också ha kläderna. Mamma satt då och sydde själv upp plaggen. Sen bestämde jag, min syster och min brors tjej att testa att få ut kläderna på den svenska marknaden. Så vi åkte runt och bokstavlingen knackade dörr hos
olika butiker som vi tyckte passade våra kläder. Och på den vägen är det.
Hjärtat i företaget är absolut min mamma och syster. De har pratat om sen vi var små att de alltid velat göra något tillsammans när de blev äldre. Det är de som verkligen brinner för kläderna och kan sitta upp natt och dag för att få det att bli rätt. Hjärnan är nog alla tillsammans. Men mamma är inte med lika mycket i själva företagsdelen. Hon tar bara hand om det runt själva designen. När allt började så gjorde vi det för att göra något tillsammans och för att det lite mer var roligt. Vi trodde aldrig att det skulle gå så bra som det har gjort!”

Eliza & Phi

Ps. Måste tala om för er att jag fått se Eliza & Phi:s höstkollektion och den är verkligen superläcker – kvinnlig, elegant och sofistikerad.

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *