Love this post:Love this 64

 

Kommersiellt samarbete med Mercedes-Benz.
 
Snacka om samarbete, för det här var verkligen ett kommersiellt samarbete när det är som bäst. Jag och Mercedes, eller ”Just like you” som de själva presenterar sin nya stjärnbil. En liten vit pärla som jag bara på några dagar skulle lära känna, och den mig!
Men det var faktiskt så att när vi bestämde oss för vilka dagar jag skulle prova bilen så tänkte jag att nu ska svensken få sig en sightseeing i södra Finland. Föga anade vi om att vi skulle få en sån sommarsemester, trakterna runt Helsingfors kändes mer som södra Italien än södra Finland.
Efter en snabb utbildning, det behövdes verkligen inte mer, av den hjälpsamma Mercedespersonalen alldeles intill Vanda flygfält, så ställde vi navigatorn på exklusiva spahotellet Haiko Gård. Härligt med spa och god mat.

 

Fast förresten, det kändes egentligen inte som vi ställde in GPS:en när vi skulle dit, jag sa bara ”Hi Mercedes” så svarade bilen ”How can i help you?” Och jag kunde berätta vart vi skulle. Men det funkade inte för svensken, så där har nog Mercedes lite kvar att uppdatera. Eller får svensken jobba på sitt språk.
Efter det underbara spa-besöket gjorde vi en visit till Borgå. Vi åt en ljuvlig fiskbuffe, spatserade längs designbutikerna och åt en helt fantastisk glass. En sommardag helt i min smak, som avslutade med en långtripp med Mercedes som redan började kännas som vi haft den i flera år, ner till underbara Svartå slott. Tänk att en liten smidig bil kan kännas som en sån landsvägskryssare.
På Svartå Slotts meny fanns lokalproducerade, rostade syrsor från Ekenäs och sådana beställa jag in! Gott! Som popcorn man åt som barn. Ni vet de där som man inte kan sluta och som ligger i botten på skålen. Vem vet, kanske syrsor står på varje familjs bord i framtiden…
Efter middagen checkade vi in på underbara rum 23, där det sägs att det spökar, men vi sov vår skönaste nattsömn innan vi stack i ottan in till Helsingfors för att fånga morgonljuset tillsammans med Niki Strbian. En av mina favoritfotografer, som jag jobbat med många gånger under åren jag bloggat.
Men åter till Mercedesen. Ni vet ju att egentligen tycker ju jag att kvinnan ska köra familjen största och säkraste bil, medan mannen kan pendla till jobbet med lillbilen. Men Mercedes nya a-klass, välter faktiskt ikull mitt resonemang. Den här bilen är så mycket mer än all den framtidsteknik som ”Just like you” marknadsför. Det här är en stor bil, i en smärt kostym. Vi hade packning för en hel familj med oss och hade kunnat rymma mer. Dessutom var den tystare än något annat vi åkt, faktum var att vi flera gånger stängde av bilen i tron att vi startade av den. För att den var så tyst att vi inte hörde att den var igång.
Interiören är snygg, sportig och på samma gång har en harmoni över sig  – inget sticker ut och stör. Instrumentpanelen, som har två stora bildskärmar (välkommen till framtiden!) och styrs av kontrollen i mittkonsolen eller på touchpads på ratten, blev man förvånansvärt snabbt van vid. Fantastiskt på sättet den visade vilken väg, eller fil man skulle köra på. Skönt för mig som sällan kört i vår huvudstad. Det som var mest konstigt var nog parkeringsassistanten. Crazy att bilen parkerar sig själv! Hade själv – aldrig – klarat av de fickparkeringarna! Hade vi haft bilen en längre tid, hade den börjat lära sig vårt sätt att prata och vilken värme och moodbelysning jag vill ha en viss tidpunkt, t.ex. Haha, jag ändrade nog färg på interiörbelysningen säkert femtio gånger! “HI Mercedes!” “Yes, please?” “Change yellow!” och så blev interiörbelysningen gul. Sen blå, röd, grön…
En riktig pärla som var svår att lämna tillbaks.
Alla bilder tagna av Niki Strbian.

 

You may also like...

2 Comments

  1. Åsa Morin Norman

    Men inte lämna tillbaka! den bilen är ju din s-å läcker och vilka finesser. Verkar vara en härlig tripp ni haft. Ha en ljuvlig Midsommar! Kram!

    1. Vackert! Eftersom jag redan har den stora familjebilen och min man en lite för liten vit pärla (den är faktiskt pärlemoskimrande), så tänker jag mig att vi – läs jag – kan byta ut hans bil mot en mersa ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *