Love this post:Love this 27

Kommersiellt samarbete med Sana-Sol.

I måndags, bokade jag tandläkartid och fick genast gå dit samma dag. Och då jag låg där i stolen förklarade jag att jag nog varit gravid och fått barn och därför är det som det är. Inte hunnit med tandläkarbesök och tandtråd. Hur länge sedan, frågade munhygienisten. Snart fyra år. Fyra år!? Fyra år ekade i mitt huvud. Hade det verkligen gått fyra år. Jag borde inte skylla ifrån mig, att inte ha tid att sköta om mig själv. Jag är ju den viktigaste personen för en liten en. Och mår jag inte bra, och tar hand om mig själv blir inget bra.

Det är det vi mammor och pappor borde få in i våra tjocka skallar, att vi måste ta hand om oss själva för att orka. Det skall inte bara vara ett nyårslöfte eller dylikt, det skall var en vana. En självklarhet att man tar hand om sig själv och ska må bra.

Dessa är favoriterna!

Därför blev jag så glad och taggad då Sana-Sol hörde av sig om ett samarbete! Nu skulle vi alla ta tag i hälsan och se vilka produkter kunde passa oss och våra behov. Hej hej nya energi och välbefinnande!

Som sagt, snart är det fyra år sedan jag blev mamma. Och ni är säkert många som vet hur man lägger sig själv på andra plats och glömmer bort superviktiga saker, som egentligen borde vara självklara.

 

Ändå blir det så. Att allt annat skall hinnas med och man sitter liksom inte ner och tänker efter vilka vitaminer man kanske behöver ta. Och fast vi kanske känner oss unga, så är det mycket som händer med kroppen då vi blir äldre. Man brukar ju säga att skönheten kommer inifrån och det kunde inte vara mer sant! Hälsa och skönhet kommer inifrån. Det vi sätter i oss, vårt bränsle, är viktigt. Vår kropp behöver mineraler och vitaminer för immunförsvaret, att kunna fortsätta producera enzymer och hormoner.
D-vitamin tar vi året om.

Men till exempel behöver vi också magnesium för att kunna ta upp kalcium och B12. B12 är ju energigivaren och hjälper till med minnet. Och äter du mycket fisk, kött, ägg och grönsaker borde du få i dig tillräckligt. Magnesium är en av de viktigaste mineralerna och den aktiverar bland annat matsmältningen, energiproduktionen och metabolismen av protein. Så dessa två är nya tillskott för mig.

Leon äter ju inte grönsaker. Ni skulle se hur petnoga han är, haha! Det hör väl till åldern just nu. Men kan tala om att jag ibland kan vara en väldigt ängslig moder just i denna sak. Tur hjälper förskolan till och har börjat med “smakskolan” där de små smakar på olika saker. Det har vi också implementerat hemma och prövar på nya smaker ofta. Han älskar ju fisk (lax, torsk och sej) och avocado till exempel, men det är ju nästan omöjligt för mig att få i honom ett salladsblad.
Och här kan jag tycka att Sana-Sols gummibjörnsvitaminer är ett genialdrag! Jamen, de är ju perfekta!

Vet inte hur ni är, men jag är en sådan som får lite ångest över att svälja stora vitaminpiller. Haha, ni som vet ni vet. Tycker de fastnar i halsen, så jag är en av dem som lyssnade extra noga, då jag hörde att Sana-Sol hade gjort om sina piller, mandelformade så de är lättare att svälja.

Och så har Sana-Sol också, jag vill skriva: den legendariska multivitamindrycken. Vissa av oss tyckte mest om den.


You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *