Love this post:Love this 17

 

Samarbete med Vaasan Koulunäkki

vaasan-3405

Min Stund. 

Det är inte ofta man får dem. Och sällan ser de stunderna bildvackra ut. Men ibland händer det. Att man får en stund bara för sig själv. Och teet är varmt och mellanmålet vackert. Så vackert att man vill ta en bild på det, för att sedan minnas att dessa stunder också finns. Mitt i vardagskaoset.♡

vaasan-3451

Man har väl alltid sitt hemland kärt. För mig har jag blivit ännu mer nationalstolt, ju mer jag sätter foten i grannlandet. Det som var vardag förr, blir superviktigt för mig att hålla fast vid, när jag snuddar i en ny kultur. En kultur, som ändå inte är annorlunda än min egen. Men det finns ju skillnader. För mig, en enorm stolthet att komma från ett land som Finland. Och att tillhöra en minoritet, Finlandssvensk.

Det uttrycks i att berätta om Finlands historia, hur mina förfäder kämpat för vår självständighet. Vad vi bär med oss från det som hänt, bara två-tre-fyra generationer tillbaka. Och det är fint och jag känner stor stolhet att få berätta om Finland. Vördnadsfull.

Så är jag också den personen, som tar med mig de viktigaste produkterna över havet. För när hemlängtan slår till, kan jag tackla den. Nog för att de flesta produkterna säljs i butikerna här också, men jag tycker det är viktigt att jag köper dem i hemlandet. Och jag blir sådär lite fånigt leende, då jag öppnar frysen och ser en text på finska på något matpaket. Vilka produkter är det då som tacklar hemlängtan? Ja, chokladen, salmiak, korv (även om det är väldigt sällan jag äter korv, men vi har bättre korv. Så är det bara). Knäckebröd, brödost (knaperost) osv. Varje gång jag gett mannen presenter, är det alltid i form av något finskt. Ni vet dom där rutiga tofflorna? En sax och kniv med orange handtag. En sparkstötting från Seinäjoki och den starka genomskinliga drickan. Gärna finsk design och smaker.

 

vaasan-3415

Blev väldigt glad över att Vaasan Koulunäkki ville göra ett samarbete med mig! De skickade mig en stor kartong med knäckebröd. Just de legendariska knäckebröden vi ALLA har ätit i skolan och så några nyheter. Jag hade ju redan deras produkter i skafferiet, då det är väl den enda produkten och så typ salt och peppar, som jag alltid har hemma. Men visst minns ni skolknäckisarna? Åh, så många gånger de räddat en lång skoldag, då maten inte var god, då åt man ju knäckebröd istället. Men mycket smör. Haha! Men iallafall, ja, dessa, är alltid med. Och sånt jag brukar ge till folk, då jag vill ge något exotiskt från mitt hemland;) Alla tycker ju om knäckebröd!

 vaasan-3422

Här testar jag på mina nya favoriter – Taikinajuuri.

vaasan-3438 vaasan-3441

Ni kan också kika in hos Si Moda, Mutsie och Salamatkustaja, som också var med i kampanjen! De bjuder på fina bilder och tips!

vaasan-3409

 

You may also like...

3 Comments

  1. Oj, oj, oj, det måste jag köpa nästa gång jag är i Finland!

  2. mmm… Och saltgurka på det ajjajj ändå! 🙂

    1. Eller hur! Mums!! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *