Love this post:Love this 34


Kommersiellt samarbete med Dronningholm.

dronningholm-6157

Ett av årets roligaste bloggsamarbete! 

I samarbete med Dronningholm, fick vi utvalda bloggare en utmaning att baka 100 stycken julstjärnor. I början av december fyller Finland 100 år och tanken var att ge dessa 100 julstärnor till några som kan tänkas behöva eller bli extra glad av dem! Så härlig idé!

Några dagar innan, kom posten med ett stort paket med Dronningholms marmelader, och sedan var det bara att googla massa olika sätt man kan göra stjärnorna på och sätta igång!

Jag hade ju världens bästa hjälp av Leon och Mattias – efter att jag förklarat vad Finska Julstjärnor är för något, hakade han på och stod och vek degen med mig i köket. Leon provsmakade marmeladen och tyckte mest om den nya smaken med äpple och kanel. Den gillade jag också väldigt mycket, vi har lagt den i risgrynsgröten också och det är supergott!

    dronningholm-6170

Det krävs lite planering, om man inte tidigare bakat 100 stycken julstjärnor. Degen köpte jag ju färdig, så det var bara att tina den och sätta på ugnen. Mest huvudbry var hur mycket plats de kommer att ta och var de skall svalna efter ugn, innan de får en snöstorm av florsocker på sig. Men det gick hur bra som helst!

dronningholm-6109

Vi gjorde mest traditionella julstjärnor med en generös klick marmelad.

dronningholm-6160

Och så provade vi lite på andra former också. På Dronningholms hemsida hittar ni massa roliga ideér på hur man till exempel gör en räv, uggla, ängel, snautser mm…

dronningholm-6161

Leon var väldigt engagerad.

dronningholm-6151

dronningholm-6102

Här var vi på slutrakan med ungefär sjuttio stycken…

dronningholm-6101

dronningholm-6126

dronningholm-6118

dronningholm-6140

Vi gjorde också några långa! Men jag tror de borde ha varit lite smalare, haha! Goda var de i varje fall!

 

dronningholm-6138

dronningholm-6130

dronningholm-6082

När de sista kom ur ugnen och fick ligga och svalna en stund, började jag packa ner de som var färdiga.

dronningholm-6073

Trött med så glad! Vilket roligt jobb det var! Och vet ni, jag skall göra flera julstjärnor att ge bort! Det kan ni också!

Dronningholm utmanar också er att baka 100 julstjärnor att ge bort till t.ex ett äldreboende, grannarna, invandrare, kollegorna, till elever eller förskolebarn, eller vem ni kommer på skulle bli glad av en sådan överraskning! Vill ni, kan ni dela med er av glädjen på sociala medier under taggarna #UUDETMUODOT #100TORTTUA och då vara med i Dronningholms utlottningar! Mer info hittar ni på deras hemsida!

dronningholm-6047

Och vart förde vi dem då..?

dronningholm-6061

Jo, till barnavdelningen vid sjukhuset. Jag ringde ett par timmar innan och frågade om det var okej och det var det.

dronningholm-6057

Vad jag inte räknat med var hur rörd jag skulle bli när vi kom in på sjukhuset. Där, i andra våningen föddes du Leon, berättade jag för honom, då vi gick förbi trapporna. Det var fint att också visa stället för Mattias. Han har ju hört om allt så många gånger. Tänk, där, en trappa upp, blev jag mamma.

Jag vet att jag inte berättade så mycket på bloggen, då om förlossningen och vad som hände sedan. Det var så mycket. Och så tungt. Först var Leon på intensiven och några dagar efter vi kommit hem från BB, fick han RS viruset (vi borde inte ha tagit emot snoriga gäster). Skall någon gång berätta mer om sjukhusvistelsen och allt det där. Mycket kom tillbaka i minnet, då jag gick nerför trapporna till avdelningen. Glad över att jag valde att föra stjärnorna hit.

dronningholm-6055

dronningholm-6053

Vi möttes av glada röster och leenden. Jag sneglade mot “vårt” rum där jag och Leon hade bott för 3,5år sedan. Sa att vi varit då här, de kom ihåg oss. Jag tackade. För att de tagit så väl hand om min son. Tack ♡

 

You may also like...

4 Comments

 1. Vilket märke är din vinterjacka? Fin färg och härlig längd på den.

 2. Recipe please.. these looks so nice, but havne’t seen them i Denmark ?
  What kind of store bought dough is it?
  Would love to try this recipe out <3
  E

  1. It is puff pastry – super easy!

   Recipe in English for example here: http://www.shelivesherdream.com/en/christmas-prune-pastry/

 3. Härligt att Du kom ihåg dem som verkligen behöver julstjärnor! Och vilka minnen ett besök där väckte. Det är som Du säger inte bra att folk kommer in och tar för givet att de varit de mest efterlängtade gästerna ,kanske smutsiga och snoriga, när man just fått den finaste lilla skapelsen i sin famn. ❤️??❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *