Love this post:Love this 0

Alla Coccola-bor har glädjen att få njuta av konstnären Elizabeth Tylers fantastiska vernissage vid Vihinpuu på Storgatan ända fram till den 4.11.2010. Tyler har varit yrkesverksam konstnär i fyra decennier och har regelbundet konst-utställningar. Hon är född i England, har varit bosatt i Danmark i 20 år och Finland i 7 år. Nu bor hon halva året i en båt någonstans i Medelhavet. Inspirerande, eller hur? Hon finner ofta sin inspiration på en liten yta av en stenig strand och just gränsen mellan hav och land är en viktig inspirationskälla för henne. Elizabeth Tyler målar i hyperrealistisk stil som med åren har blivit förädlad med en nästan osannolik detaljrikedom. Tylers hemsida. Delar av texten lånad härifrån. Det fina är att Tyler själv är vid Vihinpuu och berättar gärna om tavlorna. Vi diskuterade  litografi, färger, Svanen vi har i kontoret, fastighetsförmedling och min goda vän L.

You may also like...

5 Comments

 1. Kivaa, taidetta! Nyt on minun alaa!
  Kiitos sinun monipuolisesta blogista!
  Muuten, lapsenlapseni nimi on Tyler…..
  Ihanaa viikonalkua Annelta

 2. Jag har också besökt Tylers utställning och den är helt underbar! Trevligt att hon själv är där så man får fråga om hennes målningar. Jag målar själv akvarell så vi hade en riktigt trevlig stund bland penslar och färger. Ha det gott!

 3. Hon är en juvel! Pryder även vårt vardagsrum.

 4. Shit! Vad jag blev skrämd jag trodde att Elizabeth Taylor, den världsberömde skådesspelaren som nu är över 80 år gammal hade utställning i Kokkola. För hon är också född i england, men dock uppvuxen i USA. Hon är en av mina största idoler, och började just läsa en bok om henne.. Wow, jag blev verkligen helt förvirrad.. 🙂

 5. Så kul att helt plötsligt se Elisabeth Tyler här! Hajade till rejält när jag såg hennes namn i rubriken via en annan blogg. Hon och hennes make bor i min hemstad i Skåne om vintrarna. Vi har även haft förmånen att träffa henne och maken i deras båt både på Samos och Naxos i Grekland, där de har seglat runt de senaste somrarna. Hennes tavlor är fantastiskt fina och lyser upp vilket rum som helst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *