Love this post:Love this 30

Bloggsamarbete med Hypoxi Kokkola.

hypoxi-9527

Okej, så i höstas packade jag på mig några extra kilon. Brukar inte annars bry mig, jag tycker om mig själv och min kropp och har ingen svår eller konstig relation till mat. Men denna gång kändes det inte bra, många grejer som stressade mig och som gjorde mig ledsen, resulterade i att hela jag inte mådde bra. Jag låg vaken om nätterna och oroade mig för många saker. Kunde äta min första måltid på kvällen kl.19. Och som skrivet, så är jag okej med att lägga på några extra kilon eller tappa några – har inte ens vägt mig sen jag var gravid, man känner ju hur jeansen sitter eller inte. Men nu kändes det inte okej, för kilona var av ångest och ledsamhet, inte av trevligheter, så som god mat och dryck. De kändes inte som mina. De symboliserade ledsamheter, och att inte finna tiden till mig själv, att träna eller ens bara orka fara ut och gå.

I samma veva jag kom på att jag är viktig och nog skulle ta tag i dethär och sköta om mig själv, hitta tid för mig själv, så dök ett företag upp hela tiden, i tidningen, sociala medier och till och med då jag stod med bilen och väntade på grönt ljus, såg jag fönsterskyltningen! “Designa din egen kropp!”, stod det. Jag som inte tror på hokus-pockus, blev överraskad över mig själv att ha ett sådant intresse. Googlade och läste lite. Och kontaktade företaget, Hypoxi. Vi kom överens om ett bloggsamarbete, jag skulle få komma och pröva på en kur.

Jag tror att vissa saker är meningen att ske, att man ibland styrs. Den känslan kom väldigt snabbt, då jag kom in på Hypoxis fina träningsstudio och fick träffa Annastina. Hon är en underbar energiknippe, som har lärt mig så mycket mer än bara om träning och kost. Varje gång jag kommer ut från studion, även om det spöregnar slask och jag ska hem och betala räkningar, så kan inget, inget förstöra min dag – så mycket energi och glädje ger den kvinnan!

Och kort om vad maskinerna gjort hittills..? Ja, det var ju inte hokus-pockus, som jag tänkt mig, utan man gör nog allt arbete själv! Man cyklar eller springer. Men innan allt svettande, så är jag i en helkroppsdräkt i en HDC-maskin som masserar min hud med hjälp av 400 luftbubblor, i undertryck. Det är som om en stor härlig sjöbuse med tatuerade, grova armar och kittlande skägg skulle krama om en. …Okej, fattar att jag måste ta en bild på dethär så ni förstår;)

…Och så somnar jag tidigt på kvällen och sover djupare än jag gjort på lääänge.

hypoxi-9530

Jag började med träningen innan jul, men så blev jag ju så himla förkyld, hostig och febrig i veckor, så jag bad om att få lägga träningen på is, tills jag blivit frisk igen. Så nu i januari har jag fortsatt. Och det skall ni få se och höra mer om i flera inlägg!

ERBJUDANDE:

Oh-jaa! Jag kan redan nu ge er, som är intresserade att köra en Hypoxi tränings-kur, två gånger extra! Det gäller i Karleby. Ni bara ringer upp för en konsultation, där ni snackar om era önskemål och bekantar er med maskinerna och säg mitt namn, Malena eller Malenami, att ni läst på min blogg! Så får ni några extra träningsgånger, bra va!

hypoxi-9556

Mer om HYPOXI®-metoden

(text lånad från den svenska sidan, på finska hittar ni info HÄR!)

HYPOXI®-metoden kombinerar träning i HYPOXI-maskiner med ett varierande lufttryck. Träningen sker antingen i en apparat som baserar sig på en motionscykel eller på ett löpband. Du tränar på en pulsnivå som är optimal för fettförbränning. Samtidigt förbättras blodcirkulationen i områden som du vill minska på. Vi hjälper dig även med att hitta den rätta kosten för dig. Resultaten blir att du kan minska 3 gånger mer än med traditionella träningsmetoder. Du kan effektivt minska på lår, rumpa, mage och midja. HYPOXI är effektivt för både kvinnor och män.
HYPOXI är den första och enda patenterade träningsmetoden med vetenskapligt bevisad effekt som utvecklats av den österrikiske idrottsfysiologen Norbert Egger. Träningsmetoden utvecklades ursprungligen för kvinnor med syfte att reducera fett på nedre delen av kroppen och för att reducera celluliter. HYPOXI behandlar kroppen som en helhet och förbränner samtidigt även bukfett som är skadligt för hälsan.

De olika maskinerna jag har använt:

HYPOXI Dermology Comfort-maskinen® (HDC) hjälper dig att få en mer elastisk hud och reducera celluliter. Huden är människans största organ som kan utgöra upp till 15 % av kroppsvikten. Huden behöver också träning för att upprätthålla elasticiteten. Huden mister sin spänst med åren och blir speciellt påverkad av viktnedgång samt viktökning och givetvis under en graviditet, HYPOXI HDC-maskinen masserar din hud med hjälp av 400 luftbubblor som riktar varierande tryck till din hud under den 20 minuter långa behandlingen. Din hud tillförs med syre och näringsämnen.
De bästa resultaten får du om du kombinerar denna behandling med någon av fettförbränningsmaskinerna. En kombinationsbehandling av hudåtstramning och fettförbränning ger dig bäst resultat om du vill minska i omfång och få en spänstigare hud eller bli av med celluliter.

HYPOXI-S120® och HYPOXI-L250® riktar fettreduceringen från midjan och ner samt reducerar celluliter. I maskinerna trampar man i en apparat som liknar en motionscykel. Samtidigt riktas växlande lufttryck till kroppen från midjan och ner.

hypoxi-9561

You may also like...

2 Comments

 1. Susanne Palosaari

  Hej!

  Gäller erbjudandet på Hypoxi (två extra gånger) ännu, alltså i april-maj 2017?
  undrar Susanne

  1. Jo! Det gäller ännu!

   Ps. Jag “miste” 20cm runt middja, rumpa, höft o lår o 3kg.. Nu två månader senare känner jag ännu att magen är plattare än “vanligt” och gått ännu ner nån kilo (även om jag inte försökt;). Jag ska nog göra en kur till i slutet av denna månad, tyckte väldigt mycket om det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *