Love this post:Love this 0

Härrrigyyyyd!!!! Och nej jag är inte gravid. Tyvärr.

Jo, som jag redan yppat om här på bloggen är att jag blivit med en Personal Trainer. Hon heter Tiia-Lotta Lintula (Actilife) och är den jag litar på mest här i världen just nu. För hon måste se till att jag fixar det. Efter att jag inte kunde komma in i mina favorit Odd Molly jeans… Eller komma in och komma in. Klart man kommer in i dem men vet ni vad en muffintop är för något? Ja. Just det. När hände detta?!? frågar jag mig själv! Jag som alltid tagit så bra hand om mig själv, både kropp och själ! När glömde jag bort mig själv? Känner ni igen er?

Älskar min kropp och mina former. Men om man är kär i sin kropp skall man också ta hand om den. Äta hälsosamt, motionera, vila, krama om den och vara tacksam. Jag vill inte vara den som funderar på om jag kan äta en bit choklad då jag vill, eller ännu värre – då man står vid klädskåpet och funderar vad man kan sätta på sig. Jag vill vara vig och stark. Jag vill kunna bära saker utan att få ont i ryggen. Och kunna springa fasligt hårt och långt. Gärna i klackskor, haha! Så nu – let’s do this!

Kommer att berätta om min träning, både den mentala (jo, för sådan är min PT Tiia-Lotta – hon är hela paketet) och den fysiska träningen. Kanske ni är många andra nu som är i samma situation? Men det är inte det att man skall komma i form till sommaren (eller Turkiet-resan, haha!), nehej, utan ha en vana som räcker livet ut. För ni kan slå er i backen på att jag vill vara lika frisk och kry som mina morföräldrar då jag är nästan nittio år gammal!

You may also like...

12 Comments

 1. Känner igen mig precis! Muffintop ja, det känns som bara förnamnet haha. Så mer träning och hälsosammare mat är numera vardag i mitt liv. Jag hoppas jag blir extra peppad när jag läser hur din resa går mot att komma i Odd Molly-jeansen igen 😉
  kram och ha en riktigt fin dag! 🙂

 2. Låter bra! Blir alltid lika glad när folk förstår att det inte handlar om att banta ner sig till en viss händelse/tidpunkt utan att det handlar om att förändra hela sitt liv och börja en ny livsstil 🙂

 3. Heja heja, precis rätt tänkt. Jag har också en muffintop eller volang som jag kallar det och kläderna i garderoben flinar hånfullt åt mig just nu. Men jag vet att bara jag kommer igång med promenader och löpningen igen (efter vårens alla sjukdomar) så ska jag nog kunna äta och leva gott utan problem. Det är balansen i tillvaron som krävs bara.

  Det ska bli roligt att följa dig och din PT.

  Kramar

 4. Å, du formulerar precis det jag tänker. Både med din korta bildtext, och med dina kloka ord om att älska sig själv så mycket att man vill både njuta av choklad och stenhårda springturer.

  Fina Malenami. Tack för ord som gick rakt in i mitt hjärta.

 5. Heja Malena! Hoppas vi ses på actilife nån dag!

  / hon som blev pinad av Tiia-Lotta igår å som knappt kan röra sig idag 😉

 6. Kanske du sku kunna skriva mera om det som man kan läsa mellan raderna i bildtexten… Det finns så många här bakom rutan i samma situation. Eller kanske det ändå blir för personligt 🙁

 7. Voih, tuollaista treeniä minäkin kaipaisin… 🙂

 8. Och detta är varför jag älskar din blogg mest av alla bloggar på internetet (inte många andra man behöver läsa, faktiskt). Ärligheten och humorn och självdistansen och den goda förebilden (jag hoppas att du inte har något emot att jag kallar dig det) som du utgör.
  En sak jag hoppas, och tror helt säkert, att du kan förmedla med det här är hur man TAR HAND om sin kropp – tränar för att må bra, äter nyttigt för att må bra, just som du skriver, för att bli stark och vig. En uppmuntran till att ta hand om sin kropp – inte träna för mycket, inte späka eller svälta sig, och ingenting åt det andra hållet heller -, så uppskattat och välbehövligt det vore. Du är guld!

 9. Jag förstår precis vad du menar. Samtidigt som jag tycker att du ser så där härligt fräsch och kurvig ut mot andra slimmade versioner i bloggvärlden. Och du lyckas alltid med styling med det lilla extra.
  Men själv så brottas jag med dessa tankar om varifrån kommer kärlekshandtagen i min midja…så jag förstår ditt PT val.
  Tar tacksamt emot tips och idéer som du lär dig under tidens gång för det är fler än du som vill långsiktigt förändra. Från Muffins till Cookie! 😉 Varmt lycka till fina Malenami!

 10. Var inne på samma sak som Kaisa här ovanför…

 11. Du är inte ensam om det här “fenomenet”, jag testade min bröllopsklänning häromdagen och upptäckte att min rumpa och rygg har blivit liiiite för stor/bred…Kanske inte så mycket av fett som muskler (tränar crossfit 4-5ggr/veckan) men sånt där bryr sig inte bröllopsklänningar om..
  Så nu är det hårdbanting/träning som gäller, jag har 3månader på mig att slimma till mig lite och alla cheatdays är borta…Jag klarar det här (det intalar jag mig själv stenhårt) men frågan är hur sambon lär må efter 3mån med konstant pms-ig/choklad-och sockersugen flickvän… 😉

  Lycka till och tänk att så länge det är kul går det fort och lätt! 🙂

 12. Hej! tänkte bara lämna en kommentar…. DU ÄR SÅÅÅÅÅÅ SNYGG!! Har varit in o kollat på de olika bloggarna på bilder av er turkietresa och du fulkomligt LYSER!! Du har en otrolig inre lyskraft! O de extrakilona märker man verkligen inte på dig!! Men I hear you…förra sommaren släppte jag loss och bara njööööt av glass, bulle och gott VARJE DAG och skippade helt tränandet…resultat + 10 kg…en shock faktiskt! och guud vad jag mådde dåligt hela hösten….för kände knappt igen mig själv och fick köpa nya kläder. Men tog mig själv i kragen och nu efter 6 mån med mycket springande (som jag faktiskt älskar) och ganska hård diet så har jag kunnat säga goodbye till de kilona…Är inte jättesmal men har hittat mig själv igen och njuter av att min kropp känns stark och frisk. För mig har det funkat att äta hälsosamt morgonmål, lunch och mellanmål (mkt frukter o grönsaker) och sen unna mig något litet gott till kvällen, med chokosmak (typ 2-300 kcal). Du fixar det utan problem när du bara rör på dig lite mera! Glöm inte för en sekund hur otroligt vacker du e och gå inte ner hemskt mkt för varje kvinna skulle DÖ för att ha de kurvorna du har!! 🙂 Ha en jätteskön sommar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *