Love this post:Love this 21

Ja, köldknäppen kom. Och naturen visar sin vackraste sida. Solen lyser och snön gnistrar. Det här är som ett antingen eller för mig. Antingen vill jag stanna inne, iklädd flanellpyjamas och raggsockor eller ut, ut, ut i kylan och göra något kul! Ja, tills man måste in för att värma kalla fingrar och röda kinder! Och soppa! Soppor är det godaste man kan äta, såhär års! Att jag kan älska vintern, ja vintern då vi går mot ljusare tider!

Vid Strandis ordnar de SaunaYoga och vinterbad. Och efter att jag övertalat och berättat att ALLA finnar visst håller på med detta och det är tradition gick Svensken glatt med på att komma och försöka sig på yoga och simma i iskallt vatten. He he.

Men hörni. Viken underbar stund. Vilken vila för kroppen och själen.

Det är personal trainern och yogin Jessica här på bild. Yogan var redan över och hon hade nog varit och doppat sig i vaken, då jag bad om en bild till bloggen. Jessica berättade om Saunayoga och hur det idén är finsk och har spridning runt om i många länder. En träningsform som är läkande för både kropp och själ. Hon drar själv många olika Saunayoga kurser. För det är just det, att yogan passar för alla. Och nog är det bara så skönt så skönt.

Jag har själv yogat on off i över 15 år och alltid gillat hotyoga. Men Saunayoga är något ännu mer, iallafall kändes det så för mig, just då, att man var mer stilla – stilla i sinnet. Det är nog för att det är i bastun. Det tysta och rofyllda rummet. Där man inte behöver prestera. Och det var just det Jessica började med, hon sa att vi inte skall känna att vi måste prestera utan bara finna oss i nuet och känna ro.

Huuur härligt var det inte att börja dagen på detta sätt?! …Och kan tala om att Svensken nog badade många gånger;)

 

Efteråt kändes det nog i kroppen att man hade stretchat, badat bastu och vinterbad på det. Hållningen är en helt annan, hjärtat ut och jag känner att jag andas in mer luft. Skall nog gå på detta flera gånger!

You may also like...

2 Comments

  1. Oj nu blev jag sugen på att vinterbada. 🙂 Gjorde det en gång förra året och bestämde då att jag måste se till att göra det minst en gång varje år. Det är ju så skönt!

  2. Visst är saunayoga underbart ❤ Jag har själv gått på Jessicas saunayoga ända sedan 2012. Saunayogan var nånting som jag förälskade mig i direkt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *