Love this post:Love this 0

Två stora påsar med tidningar!

Hej på er alla fina! Hur jag gör ett visionboard – eller skattkarta, det frågas ofta. Att knåpa med sina drömmar är väl något av det roligaste man kan göra! Börjar med att bläddra igenom tidningar och river ut bilder som tilltalar mig. Tänker på positivitet och passion. Vad älskar jag att göra? Vart vill jag komma? Hur vill jag att det skall se ut? Bilderna har oftast ett större djup. Som att en bild på en Rolex klocka inte behöver betyda att du vill ha klockan, utan den klockan kan symbolisera ditt drömjobb. Du behöver inte ha en bestämd idé på hur din skattkarta skall se ut före du börjar. Låt det ta tid och lita på din intuition. Låt dig själv överraskas över dina djupaste drömmar!

Jag tog lite tjockare ark. Ganska stort så jag får plats med alla drömmar – bilder. Om man vill göra en virtuell skattkarta så är Polyvore.com lätt att använda (och man kan spara bilden på datorns desktop).

Min visionboard har jag i klädskåpet. Då ser jag den flera gånger om dagen. En liten visionboard har jag på kylskåpet. Det viktiga är att visionboarden är synliga för dig och du ser dina positiva önskningar om framtiden.

Gjorde ett fejk-visionboard som ett exempel åt er:) Googla visionboard och hitta många fina sajter om How-To-Make-a-Visionboard. Läs även Amerikana inlägget.

visionboard

You may also like...

12 Comments

 1. Har länge tänkt göra en ny visonboard men inte kommit till skott.
  Nu vart jag väldigt inspirerad till att ta tag i det.
  Brukar göra en lista på saker jag vill uppnå, men det här är ett mycket roligare sätt att göra den på och som du säger så är det bra att kunna se den så ofta som möjligt för att bli påmind.

  Tack för inspirationen!
  Kram Jeanette

 2. Fint innlegg:-) Fikk forresten mine Redfoot Zippy boots idag, som bestilt etter Rea tips fra deg:-) Og har testet dem ute i kulden på tur med hunden…supervarme!! Takk

 3. Moi,

  kiitos jälleen ihanasta postauksesta (visionboard). Olen seurannut sun blogia nyt yli vuoden ja tämä ei todellakaan ole eka kerta, kun postaat juuri jostain sellaisesta, joka on mulle niin ajankohtaista ja sun laittama linkki on vieny mua eteenpäin (law of attraction toimii 😉

  Mukavaa kevättä sulle & rakkaillesi. Kiitokset mahtavasta blogista ja siitä positiivisesta energiasta, jota ihanan avokätisesti jaat (virtuaalisesti – ja varmasti myös livenä).

  Terkui täält Turu lähelt!

  t. Ansku

 4. Åhh.. vad bra, skrev precis idag ett inlägg om det i min blogg. Tummen upp. 🙂

 5. Ett så vansinnigt kraftfullt verktyg!

 6. En som undrar...

  VEM VANN PÄRLDRÖMMAR TÄVLINGEN??????

  1. Det var Hannele och vinnaren har fått mail:)

 7. vet någon om man kan sätta in sina egna bilder då man använder sig av en internet sida som bas för att göra en visionboard? Det skulle vara trevligt att få med sina egna bilder i kollaget 🙂

  1. Jag tror det är bäst om du photoshoppar;) Tycker man absoluuut skall ha en bild på sig själv, skrattande, mitt på visionboarden:) Kram!

 8. Vilken inspiration! Jag har aldrig satt ut så tydliga drömmar utan varit/är lite rädd för att de ska komma ut, men de känns helt fel nu. Jag borde vara stolt och glad för att jag har drömmar och att en del av dessa kan bli verklighet.

 9. Åhhh!!! Tack för tipset!!! Jag har i flera år rivit ut en massa tidningsurklipp som inspiration och sparat i mappar, men aldrig kommit mig för att göra en visionboard av det! Ska verkligen se till att göra det nu!!! Supertack för all inspiration som alltid!

 10. För mig fungerar bloggen i praktiken som ett visionboard – jag sätter ju bara upp det som inspirerar! Och det fungerar, blir helt tydligt peppad av min blogg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *