Love this post:Love this 1

Skymningen faller och oktober månad är snart förbi. Nu har vi kommit in i vintertid. November kommer att vara en bråd månad för mig. Det gäller att ha ett stort lager med energi och motivation, ork och glädje. En vilja, inte ett måste att ta hand om mig själv varje dag. Röra på mig, äta hälsosamt, medvetet utveckla mig själv och hålla motivationen uppe med att i varje andetag veta vart jag är på väg och varför. Det är viktigt med motivation. Vitaminer och kramar är också viktigt när höstmörkret blir olidligt. Det jag njuter av mycket är att få börja julpynta snart. Dofterna och ljusen. Det gör mig så glad!

Läste ett bra inlägg om livsglädje på coachen Christoph Treiers blogg:

Idag höll jag en föreläsning om livsglädje som det psykosociala förbundet arrangerade i Jakobstad. Det är roligt att få förmedla ett sånt positivt ämne. Brättade många exempel på vad livsglädje innebär och hur man kann uppnå den. Det är omöjligt att redovisa här hela innehållet men jag vill åtminstone framhäva en sak. Det går att träna på livsglädje!
Om en människa är glad så blir ett visst område i hjärnan mycket aktivt. Undersökningar har visat att man kann träna upp detta området på enbart två veckor genom att se till att personen är i en mycket glad stämning minst en timme om dagen. Nätet med neuronerna blir då tätare. Ju mera utvecklat området i hjärnan som ansvarar för positiva emotioner är ju lättare uppnår vi en glad stämning. Man kann alltså nästan jämföra processen med en muskel som blir starkare och starkare ju mera jag tränar.
Men det finns ett stort „men“: Lika lätt går det att träna negativa emotioner. Människor som klagar, gnällar, är irriterad och ältar problem tränar dagligen att komma i negativ stämning. Ju mera de „tränar“ ju snabbare uppnår de en negativ sinnestillstånd.
Jag tycker om att hålla just „livsglädje“-föreläsningen eftersom den får mig varje gång själv på bra humör.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *