Love this post:Love this 0

Förra veckan ropade Kärleken på mig att komma och se på Huuto.net. Där var en kille, vid namn Ville (25år), som lagt upp hela sin egendom för auktion. För att flytta till Thailand med familjen. Ville kom på idén efter en tung arbetsdag: “Nu eller aldrig!“. Idag är han så gott som kändis och auktionen ligger på 41002.50 €. Åt frun berättade han om sitt beslut att sälja allt de äger, förutom kläder och en gitarr, först efter att han lagt upp auktionen. Första natten fick han sova i bilen och nästa natt på soffan. Nu har dammet lagt sig och det ser ut att bli fred – frun och deras ettåriga son kommer med till Thailand.

Någon större plan har han inte. Först semester och sedan söka jobb. Mer än det behövs inte. Han är en hjälte.

Man kan ändra sitt liv totalt på en vecka. Göra det man vill. Inte bara prata. Tomma ord. Jag hoppas att Ville fått människor att tänka. Vad är min dröm? Hur förverkligar jag den? Varför är jag rädd att göra det?

Jag och Kärleken har inte sett våra möbler, kryddor, böcker, kastruller, lakan osv.. på över åtta månader. Kanske vi borde sälja bort skräpet? Och bara sticka iväg? …Eller är just det vår dröm?

You may also like...

12 Comments

 1. Tänk om man vågade gör nåt sånt. Sälja allt man har och börja om på nytt!!!
  Modigt av honom…
  Vi lever ju bara en gång och det är ju just i det här livet allt man vill ska hända!

 2. Min dröm är att få vara med och beröra och lyfta upp människor. I min familj, mina vänner, helt okända människors liv. Beröra till ett liv som känns meningsfullt och mera helt. 🙂

 3. Åh ja gör det! Så kan du uppdatera med en massa bilder om ert sorglösa liv och så kan jag sitta här och skrocka och leva genom dig 🙂

 4. var är ni då om ni inte har sett alla möbler på 8 månader? 🙂

  1. När vi flyttade hit i början av sommaren lade vi alla våra grejer i förvar… De väntar på att vi skall flytta in till drömhuset! 🙂

 5. Verkligen modigt!

  Sånt väcker tankar…

  Jag har mycket jag drömde om, men också mycket kvar.

  Nu tar jag mig en funderare!

  Kram Mariette

 6. Min dröm är att väcka positiva tankar bland människor när jag gör en egen Anna design 🙂

 7. Exakt! Mer sånt! Livet är för kort för att fundera så mycket och för att var rädd för att förverkliga sina drömmar. Har man hyfsat realistika drömmar är allt möjligt bara man vågar.
  Jag tror att det till 80% beror på mod att förverkliga sina drömmar särskilt för oss på den här sidan av jordklotet som inte lever i fattigdom och analfabetism. Här är frågan mer om du är en “talker” eller “doer”.

 8. Låter härligt. Jag har gjort något liknande. Inte något så radikalt men jag har bestämt att fara som utbyteselev nu till hösten till Australien! Vill uppfylla min dröm om att lära känna nya människor och se världen då jag har chansen. Har funderat på att starta en blogg. Har du några bra tips? 🙂

 9. Jag tycker att det är modigt att faktiskt ta ett så stort steg som att sälja allt och sticka iväg! Tummen upp för killen!

 10. Hej!

  Kul att du skrev ett sånt här inlägg.

  Jag hade/har också en dröm jag förverkligade. Och de var att flytta till Helsingfors. Min favoritstad nummer 1! Efter att ha bott i en byhåla med ca 3 000 invånare så blir man instängd och känner för att göra något med livet.

  Men eftersom att jag har finska föräldrar, vilket innebär fullt med finnar i släkten, har min dröm alltid varit att flytta till Finland. Och nu är jag här, efter många års suktande. Det är inte så svårt som man tror, att förverkliga sin dröm. Bara man vågar släppa taget lite grann.

  Vissa har separationsångest från sitt hem, familj,vänner, flickvän/pojkvän. Men jag och min syster tog den utmaningen, att sakna och längta efter de som man har närmast sitt hjärta. Självklart är det tufft ibland, men jag vet själv att jag i flera år velat göra de här! Det är JAG som valt att göra de här.

  Jag och min syster känner ingen här i Helsingfors, förutom några arbetskollegor man börjar lära känna, men inte något privat tyvärr. Ibland är det tufft att inte känna någon. Men, det är verkligen once in a life time!

  Tyckte det var lite roligt att du skrev just de här om drömmar..funderade faktiskt på de idag.
  Men här fick du min berättelse! Alla våra är unika, och bara du själv kan göra något åt din dröm. Ingen annan.

  Kram, Jessica

  1. Tack Jessica! Det var inspirerande! Kram <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *