Love this post:Love this 0

Alltså vad tycker ni? Är dessa kvinnor feta, *host, host* förlåt, alltså kurviga. Tycker de är mycket vackra och, jo, kurvor har de men… Jag är inte speciellt imponerad. Tycker dessa kvinnor är ganska normala, inte chockerande. Läs här om vad jag skrivit tidigare om att älska din kropp och tyck till!

V-Magazine kom ut med nya numret, där man kan beundra modejobbet “Curves ahead” med kurviga tjejer. I samma nummer kan man också beskåda “One size fits all” modereportaget med en smal modell och en kurvig modell (tycker dock den kurviga är smal hon också…) är iförda i likadana outfits. Tidningar som följer med modevågen att använda sig av plussize modeller säljer som smör, kurvor är bra för business. Hur länge tror ni det kommer att hålla, eller kanske det rent av slår igenom, detta att se “normala” tjejer på tidningspärmen?

You may also like...

0 Comments

 1. Hej vackra du
  Tack för att du tar upp detta igen. Är som du vet en ackilles häl för mig och jag håller med dig. Tycker INTE att någon av dom är feta. Ok den översta modellen är kurvig men INTE ens tjock enligt min mening! Och fortsatt så håller jag med dig gällande bild nummer två.. Tycker båda är smala. Ingen av dom är i alla fall tjocka eller ens kurviga. En kvinno kropp skall ha former! För den sakens skull skall man inte misshandla den utan man skall vårda den som det tempel det är. Äta rätt, träna osv. Visst kan jag svära över min rumpa eller skinnet som blivit kvar efter två kidz – MEN är i grund och botten nöjd och de skavanker jag har bär jag med stolthet upp som bevis på två små mirakel.. Självklart hade jag velat sudda bort lite här och lite där de mest regninga dagarna.. Men det vill nog 99,99% av oss 😀

  Kram

 2. Vackra kvinnor, jag tycker det är bra att alla modeller tas upp. Människor är olika former och modeller. Allt från stor till liten. Huvudsaken är ju att man mår bra och får vara frisk.

  ~Livet i byn

 3. Tack för POSITIV ENERGI, TIPS och GLÄDJEN jag får av din blogg!!!
  EN viktig sak du igen tar upp.
  Vi ska vara stolta och lyckliga över våra kroppar!
  KRAM!

 4. Väl rutet, Malena! Förhoppningsvis vore detta fenomen en ändring mot det lite sundare idealet, speciellt eftersom de s.k “vanliga” modellerna bara krymper för vart år som går – snart stupar var och varannan modell på catwalken ifall de fortsätter att magra. Det går liksom inte att bli smalare, så kanske trenden svänger igen. Att det sen skall ösas lovord över tidningar, som liksom V-magazine använder sig av någon enstaka plus-size modell i megagigantiska storlek 40-42 (vau, vilken tjockis, alltså!), förstår jag mig inte på. Det mest “normala” vore väl att använda sig av kvinnokroppar från hela skalan: allt från magra skeletonbarbies, via vältränade fitnesskroppar till supermulliga rumpor. Ingen vill väl BARA se magra stickor eller BARA tjocka fluffdynor?

  Jag måste länka till ett välskrivet inlägg där en tjej har jämfört modellerna i H&Ms kataloger från 2004-2005 med modellerna de använder sig av nu – det öppnar ögonen.

  http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.12885832

  Tack och hej, leverpastej!
  Önskar, Födelsedagsbarnet.

 5. Tror tyvärr att den översta bilden är rejält photoshoppad…
  Hon ser hoptryckt ut på längden, huvudet är onormalt litet och höfterna det enda som är förstoret (inte det att dom är för stora, utan mer att allt annant verkar för smått för bilden 😉 !).

  Varför måste dom förvränga allt? Finns ju så många vackra människor, med eller utan former, så varför ändra allt kan man undra?

 6. Hej Malenami och tack för din gulliga kommentar..
  Din blogg är så himla fin, man blir glad av att komma hit;-)
  Jag blev lite ledsen över bilderna som du har från V-magazine….
  Den ena tjejen är normal smal och den andra är för smal..
  Jag förstår inte den poängen:-(
  Sorgligt…Bra att du ytr upp det!!
  Kram Mia

 7. För mig ser det ut som att det är en och samma tjej men de har gjort en hel del ändringar i photoshopp. sen på den smala tjejen ser avståndet längre ut mellan modellen och kameran och på den “kurviga” modellen har man stått närmare.

  Kanske bara jag som tycker det

 8. vill bara tillägga att du har en himla fin och bra hemsida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *