Under samma stora himmel

Love this post:Love this 1

Under hemresan till Coccola, kunde jag varva ner och tog fram boken. Skriven av prosten Johan Candelin som nu arbetar som Evangeliska Världsalliansens Goodwill Ambassadör och representant i FN. Han är dessutom min Rotarybroder och har döpt Systeryster.

Jag slukade den. Från de vackra förorden till hustrun Anna – som fick tårar att stiga i mina ögon – till den sista sidan där tårarna svämmade över:

Ännu finns det tid att le och lyssna. Ännu finns det tid att ringa ett samtal och säga att jag tänkt på dig. Ännu finns det tid att skriva ett brev och tacka en vän som berikat ens liv. Ännu finns det tid att hjälpa en lidande medmänniska. Ännu finns det tid att använda möjligheten att göra denna värld till en bättre plats för någon människa. Ännu finns det tid att sjunga till livet. Ännu finns det tid att skratta och tid att gråta.
Men tiden har ett namn. Den heter nu. Än-nu.

En julgåva? Absolut!

Under, livsöden, personliga berättelser, möten med intressanta människor, Coccola-bor – däribland mina balettlärare – fångar en så att man inte kan sluta läsa. Måste medge att jag ivrigt hoppade från kapitel till kapitel (i förvissning om att jag skall läsa den på nytt med eftertanke:)) när jag såg att här var det om mötet med Dalai Lama! här var det med Benazir Bhutto! och här var det om mötet med påven! Och många andra.

Ett av mina största mål med bloggandet är att använda det som ett medel att göra gott. Nu är jag en bra bit på väg.En av mina arbetsuppgifter jag fick i Helsingfors är att vara med i ett projekt som hjälper utsatta kvinnor.

5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *