Love this post:Love this 18

“I det här yrket blir man ibland intervjuad. En person frågade mig om vad jag anser att ett bra liv innebär.
Jag svarade att ett bra liv för mig bland annat innefattar att man tar en chans.
Personen frågade då vad jag menade med det.
Jag sa att ingenting händer om man inte ibland tar en chans. Allt i en relation handlar om det. Att skaffa barn, eller adoptera, är att ta en chans. Att bryta upp och starta om är det, att flytta ihop är det. Att vara den förste att säga ‘Jag älskar dig’ är det.
Att ta en chans är att inte ha hela kartan uppritad för sig, men tillräckligt för att kunna prova ut en riktning och ge sig av.
Att ta en chans innebär att de potentiella möjligheterna överbryggar de kalkylerade riskerna.
Att ta en chans innebär att inte alltid gå den säkra vägen, utan att våga svänga av till vänster istället för rakt fram även om det kan göra att man åker lite vilse.
Att ta en chans är att bejaka något inom dig själv. Att lyssna till en röst som säger att vad som än händer så kommer du att klara av det.
Att ta en chans är att sluta vänta på andras gillande. Att räcka upp handen utan att först se om de andra också gör det.
Att ta en chans är att utvecklas som människa. Att ge sig själv möjligheten att vinna något, att tro på framtiden, men också finna energin i ovissheten. Det är inget ok att bära, det är en förmån.
Kanske är det precis rätt tid för dig att läsa om just det här.
Det kan vara så att det är hög tid att sluta finna sig med att gå på äggskal och istället få vädra ut, städa bort och förvänta sig något bättre. Tänk dig att vakna upp på morgonen och känna pirret i magen igen. Föreställ dig att ta på de rosa glasögonen igen, packa väskan lätt, slänga in den i baksätet, hoppa in i förarsätet, cabba ner, vrida om nyckeln, rivstarta och känna doften av bränt gummi och ropa ‘Nu kör vi’ igen. Bågen är spänd, tärningen är kastad, målet är satt. Den känslan.
Kanske är tiden mogen för att ta en chans igen. Frågan är om du kommer att ta den?”

Texten är kopierad från Veckans Peptalk jag beställer av Olof Röhlander.

You may also like...

16 Comments

 1. Takk! Det er noe av det vakreste jeg har lest. Idag fikk det meg til å gjøre noe veldig risky og potensielt livs-endrende – jeg skal si fra dersom det går bra 🙂

 2. Så sant! Livet blir så mycket roligare, mer spännande, givande och utvecklande om man tar en chans lite då och då. Läskigt i början kanske, men man ångrar nog främst det man inte vågade. 🙂

  All kärlek!

  Kram

 3. Så fint skrivet – och så kloka ord! För mig kom detta som på beställning – har en tid stått vi ett vägskäl och tvekat och nu på förmiddagen beslöt jag mig äntligen för att definitivt “välja väg” och stå för det. Sen kom jag in, satte mig vid datorn och läste detta underbara blogginlägg… Tack! 🙂

 4. Älskar meningen med de rosa glasögonen! Så mycket hopp i den!

  Ha en fin fredag!

  Kram Lena

 5. Håller med till hundra! Har tagit nya beslut i livet under november som gör att 2013 handlar om precis just det. Att våga lite, att våga chansa.. >Att säga upp mig från det trygga livet med att vara leveransansvarig …att starta eget. LIVET ÄR MER ÄN ATT BARA HÅLLA SIG VID LIV..MAN MÅSTE LEVA LITE OCKSÅ!! Kärlek!! //Mary

 6. Vilken perfekt dag att läsa detta! Jag håller på att fundera över livet och igår kändes det lite hopplöst och jag visste inte om jag skulle våga ta steget. Idag känns det bättre och jag tror att det är mycket bättre att chansa och i värsta fall “misslyckas” än att vara bitter senare för att man aldrig vågade.

  kram

 7. Det bästa jag läst på länge! blev alldeles rörd. TACK!

 8. Tätä mä justiin meinasin <3 =D

 9. Åh TACK! Härligt måndagspepp fredagen till ära. Det där med att finna energi i ovissheten tar jag till mig. KRAM!

 10. Så himla bra!
  Nästa år tar jag en chans, jag utmanar mig själv och det är skrämmande men spännande.
  Kram

 11. Å vad fint skrivet! Precis sådär e det ju!! Det pirrar till lite i min mage när jag tänker på de chanser jag på sistone, vettskrämd men förväntansfull, har gjort. 🙂 det visade sig vara lyckochanser alltihop! 😉 ha en bra dag!

 12. Kloka ord av en klok kvinna, du är verkligen en av mina största förebilder. Så glad och sött, positiv & har riktigt bra smak! 😀

 13. Åh. Det där bekräftar allt jag börjat skymta och förstå de senaste veckorna. Att jag måste våga, sluta vara rädd, tro på mig själv och framförallt tro att ifall jag vågar hoppet, så bärs jag också ända fram, hur det än går i slutändan. Tack för att du kopierade in detta!

 14. Så fint och rätt du skriver. Inspirerande! Väntar på att det snart blir min tur att göra just det, ta chansen. Tiden känns ännu inte rätt men jag hoppas det händer snart och då ska jag tänka på dig och dina inspirerande ord. 🙂

 15. Tack! Det var precis vad jag behövde. Min vecka har varit tung och känslorna har rusat, jag visste inte riktigt var jag skulle ta vägen, hur jag skulle hantera det som hänt. Så då tänkte jag.. Malenami, hon har en förmåga, en förmåga att peppa och visa väg. och så fick jag läsa det här. Så.. Tack! Tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *