Lyödä lyötyä – Slå den slagne?

Love this post:Love this 0

Alkoholismi – suomalaisten kansansairaus.

Alkoholismen – den finska folksjukdomen.

Isäni ja Mikä Myllylä ovat raittiita alkoholisteja.

Noin vuosi sitten kun isäni tapasi Mika Myllylän ensimmäisen kerran, sanoi hän Mikalle ”Mika, minä olen yhtä hyvä raittiudessa kuin sinä hiihdossa” ja jatkoi kysymällä ”haluatko tulla onnelliseksi, raittiiksi ja menestyväksi kiinteistövälittäjäksi?”. Mika vastasi myöntävästi. Siitä alkoi molemmin puolinen valmennus.

Isäni on ollut raittiina 18v ja 6kk. Muistan lapsuudestani (ja vielä tänä päivänäkin) että meillä kävi paljon juoppoja juttelemassa isäni kanssa. Nykyään monet heistä elävät raitista elämää, ovat perheellisiä ja omistavat kauniin kodin. Isälläni on harvinainen kyky, hän tietää että ei ole olemassa toivotonta tapausta, kaikki on mahdollista.

Min pappa och Mika Myllylä är nyktra alkoholister.

När min pappa träffade Myllylä för drygt ett år sedan sade han att “Mika, jag är lika bra på nykterhet som du är på att skida.” Han fortsatte “Vill du bli en lycklig, nykter och framgångsrik fastighetsförmedlare?” Myllylä gav ett jakande svar. Så började en ömsesidig coaching.

Pappa har varit nykter i 18 år och sex månader. Under min barndom (och än idag) var det många alkisar som kom och träffade min pappa. Han hjälpte dem att bli nyktra och få sina liv tillbaka. Han har den fina förmågan att tro att det inte finns hopplösa fall – allt är möjligt bara man tror.

Mika Myllylä och pappa tar ledningen på torsdags-länken med kollegerna.

Juorulehdet rakastavat ryvettyä Mika Myllylän sairaudessa. Kesällä kun Mika voi huonosti etsin häntä kaupungista. Näin ison ihmisjoukon ja paloauton. Ajoin lähemmäksi ja tunsin suurta inhoa ja vastenmielisyyttä kun ymmärsin mistä oli kysmys. Mika makasi tajuttomana maassa, hän oli kaatunut pyörällään. Ihmiset seisoivat hänen ympärillään ja ottivat hänestä kuvia kännykkäkameroillaan. En nähnyt minkäänlaista empatiaa, kukaan ei nostanut sormeakaan auttaakseen. He vain seisoivat vieressä kuin korppikotkat. Jopa palomiehet viestittivät epäkunnioitustaan ja kilpaa koeajoivat Mikan arvokasta kilpapyörää jälkeenpäin.

Skvallertidningarna har älskat att gotta sig i Mika Myllyläs sjukdom. I somras när Myllylä mådde dåligt sökte jag efter honom på stan. Jag såg en stor folkmassa och en brandbil. Körde närmare och kände rädsla, sedan äckel och avsky när jag insåg vad som pågick. Myllylä låg medvetslös på marken, han hade fallit omkull med sin cykel. Alla stod och fotograferade honom med sina mobiltelefoner. Ingen empati. Ingen gjorde något för att hjälpa, de bara stod där som gamar. Till och med brandmännen provkörde Myllyläs dyrbara tävlingscykel efteråt.

APU no.39 30.9.2010 sivu 45:

”Käräjäoikeus on valmistautunut suureen mediatapahtumaan varaamalla istunnolle isoimman salinsa. Paikalle odotetaan kymmeniä tiedotusvälineiden edustajia.”

Kysynkin vain: Kuinka paljon ihmisen moraali on kehittynyt 2000 vuodessa?

Min fråga är: Har människans moral utvecklats alls de senaste 2000 åren?

27 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *