Love this post:Love this 25

oddmolly-2978

Texten nedan är lånad från Oprah Winfreys bok Ett vet jag säkert.

“Flera månader senare fick jag ett paket av min vän och mentor Maya Angelou. Hon hade sagt att hon skulle skicka en present – en gåva hon hade velat ge sina döttrar, om hon hade fått några. Jag slet upp paketet och där låg en cd med en låt av Lee Ann Womack som jag fortfarande knappt kan lyssna på utan att börja lipa. Låten som var en av Mayas favoritlåtar och som passade så bra in på hennes liv, har den här textraden i refrängen: “When you get the choice to sit it out or dance, I hope you dance.”

Något jag vet helt säkert är att varje dag är en möjlighet för dig att ta ett djupt andetag, sparka av dig skorna och dansa – att leva fri från ånger, och fylld av så mycket glädje, lycka och skratt du bara orkar med. Du kan antingen valsa ut djärvt på livets scen och leva på det sätt du vet att din själ försöker förmå dig att leva, eller också kan du sitta tyst intill väggen och gömma dig i skuggan av din rädsla och osäkerhet.

Du har ett val i just detta ögonblick – det enda ögonblick som du vet helt säkert att du har. Jag hoppas att du inte är så uppslukad av oviktiga saker att du glömmer att ha roligt – för det här ögonblicket tar snart slut. Jag hoppas att du kommer att se tillbaka och minnas den här dagensom den dag du bestämde dig för att leva fullt ut, att njuta av varje timme som om det vore den sista. Och när du får möjligheten att välja mellan att sitta ner eller att dansa, hoppas jag att du väljer att dansa.”

Låten I hope you dance.

You may also like...

2 Comments

  1. Innan jag hann klicka in mig och bara såg titeln så kom jag och tänka på just den låten. 😀 Bra låt!

  2. Whenever one door closes I hope one more opens,
    Promise me that you’ll give faith a fighting chance,
    And when you get the choice to sit it out or dance

    Dance… I hope you dance.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *