Love this post:Love this 42

I början av min bloggkarriär, ja så vill jag kalla det, fick jag ibland känna av kommentarer i min blogg och inlägg i andra bloggar typ: “du ska inte tro att du är något”. Det har helt slutat, tackochlov. Kanske folk har blivit klokare och mer medvetna.

En kommentar som jag hänvisat till tidigare – här, dyker upp i mitt huvud ibland och jag kan nu se på det med ett småleende.

Inte förr. Då gjorde det ont. Varför ville någon göra mig illa?

Varför nämner jag nu detta? Jo, för att hjälpa Dig.

Kanske Du har en dröm. Kanske någon i Din omgivning vill slå ner på Dig och säger att det inte går, att Du inte kommer att lyckas.

Jag har min blogg och byggt upp Malenami.com sedan 2008. Jag har mitt eget företag och anlitas som föreläsare. Jag har arbetat hårt och njutit varje sekund.  Jag har blivit kallad ambassadör för min hemstad. Har kammat hem priser och nomineringar. Jag har medverkat i tv och ett antal radio- och tidningsintervjuer. Haft min egen kolumn i en tidning. Träffat mina idoler och andra inpirerande personligheter – byggt upp ett fantastiskt kontaktnät.

Dethär vill jag inte säga för att skryta eller för att visa att se på mig hur bra jag gjort ifrån mig. Kanske en del av det jag fått vara med om inte alls tilltalar Dig. Men jag har haft roligt och njutit heela vägen. Och vuxit. Och vågat.

Nej, det jag vill är, att Du ska se att ingen ska kunna dra ner Dig eller det Du drömmer om.

 

You may also like...

30 Comments

 1. Ja du, du har så rätt. Men attans vad det gör ont när vassa kommentarer kommer. Speciellt när man (som jag) är så självkritisk i sig själv som natur.

  1. Bravo!:)
   Var och en är sin egen lyckas smed och det ska man bara beundra, inte förakta!
   Mycket lycka till också i fortsättningen!

 2. Detta är verkligen bästa inlägget & jag hoppas alla läser & förstår.

  -Lyckan ligger i dina händer & ingen annans säger jag alltid till min son Amadeus (22år) Du kan allt du vill om du är beredd att jobba för det & ingen kan ta det ifrån dig!!

  Du är så enormt KLOK Malena en fantastisk förebild för alla unga tjejer & killar

  Kramar från regniga Oslo & mig

  1. Hear, hear, my sentiments exactly!

   I love reading your blog and pop by every day! Keep up the good work Malena and follow your dreams!

   Luv and hugs from a rainy Cheshire! 🙂

   Mxx

 3. Du er en sand inspiration og et lysende eksempel på, hvordan det skal gøres. Du har sat dig et mål og er gået efter det. Desværre er der alt for få, der tør at gøre det samme. Hatten af for dig herfra!
  Og det er da super vigtigt, at du fortæller om de ting, du har gjort, og de mål, du har opnået, for hvordan skal vi andre så ellers finde ud af, at det KAN lade sig gøre? Det er jo ikke for at prale, det er jo for at inspirere. Og vi har vist alle brug for inspiration og et spark bagi … det er jo sådan, nye idéer fødes :-). Masser af kudos herfra, og fortsæt den flotte stil!

 4. jag är glad att du lyckats. särskilt glad är jag över att en kvinna med svenska som modersmål i kokkola syns på ett så positivt sätt. ändra nu bara firmanamnet på er bostadsförmedling till t.ex. Asunto Björndahl(s) Bostäder, så är jag riktigt nöjd 🙂

 5. måste ännu tillägga att du antagligen har lyckats tysta dina kritiker med taktiken “kill them with kindness”, dvs. inte bråka tillbaka 🙂

 6. <3 <3 Precis så är det vackra du!!
  KRAM!!

 7. Tack Malena! Stor kram.

 8. Så sant! Att våga följa och realisera sina drömmar är enormt givande för själen, glädjen och livsenergin. Att våga drömma stort är stort.

  Det är svårt att vara en impregnerad gås där negativa kommenterer rinner av, lätt som en plätt. Kräver övning. Men ibland är kanske den där som säger att det inte kommer att gå, även vi själva? Om vi (omedvetet) har ett pessimistiskt filter framför ögonen är det inte alltid helt enkelt att byta glasögon och våga drömma? Har jobbat med mina filter en längre period och lyckats byta ut dem. Och tagit ett par läskiga språng ut i det okända.

  För ett antal år sedan omskolade jag mig till ett yrke jag drömt om sedan jag var barn. Som andra hade sagt åt mig att sluta drömma om. Som andra inte tyckte var tillräckligt “fint”. Startade företag men tvingades att sluta (pga sjukdom). Startade då ett annat företag, mer anpassat utifrån mina förutsättningar, men tvingades till slut ge upp även det. Trots att jag inte “lyckades” fullt ut är jag glad i själen att jag vågade. Att jag testade. Att jag aldrig kommer att ångra att jag inte försökte. 🙂 Nu har jag helt andra drömmar som jag hoppas kunna realisera framöver. Har bara tagit små myrsteg, men kanske i rätt riktning. Hoppas jag. 🙂

  All kärlek!

  Kram

 9. Amen sister! Du är en inspiration!

 10. Du kan med all rätt vara stolt över vad du byggt upp och åstadkommit! Genom din blogg och olika mediaframträdanden tycker jag att jag har lärt känna dig, så det enda jag kan vara lite avundsjuk på är väl dina nära vänner! Tänk att de får ha en sån fin person som du till sin äkta vän! 🙂 Fortsätt att vara den du är, det är du bäst på!

 11. Det inlägget kom precis alldeles perfekt! Tack för de orden! För mig var det precis det jag behöver, ett litet ord av stöd pá vägen när jag vill följa min dröm. Jag vágar inte riktigt ännu… Drömmen är som en liten vacker sten jag bär med mig i fickan, ibland tar jag fram den och ser pá den, smeker dess släta yta och drömmer mig bort. Men jag vága göra det, jag SKA!!!

 12. Bra skrivet, som alltid, fina du!

  Stora kramar!

 13. Bra skrivet! Du är absolut en inspiratör 🙂 🙂

 14. Fina Malena! Du är så klok, så godhjärtad, så duktig, så himla snygg, så knasig, så rolig, så smart och jag beundrar varje inlägg du gör här! Hur ska du då inte vara irl?:)
  Kram du coola kvinna

 15. Annie Dahlbeck

  Så sant & så fint skrivet av dig här till oss alla❤Du är en väldigt snygg, begåvad & kompetent människa & vissa människor måste av avundsjuka trycka ner så duktiga & fina människor som du för att själva känna sig bättre. Det kallas avundsjuka & är en sjukdom som drabbar de stackars människor som inte förstår glädjen & vinsten i att kunna unna & glädjas med en annan människas framgångar & lycka ❤❤❤Tack för allt du delar med dig & för all underbar inspiration ❤

 16. Bra skrivet! Du är en sann förebild och en stor inspirationskälla. Heja dig!

 17. Bra Malenami! Bra! tro på dig själv 🙂 Du är super duktig. Din blogg är helt fantastisk!

  / S

 18. Sara Fredriksson

  Helt rätt men åh så svårt! Jag blev vald till ordförande i kåren. Det kostade mig den jag trodde var en min närmsta vän. Det kostade mig också två andra vänner men det var ändå värt det…för det var vad jag drömde om och det var vänner jag uppenbarligen egentligen inte ville ha…inte när de försvann så lätt! Men visst gör det ont när människor sprider elakheter oavsett om det beror på avundsjuka eller missunnsamhet!

 19. Kloka ord fina du och du är både smart, vacker och begåvad 🙂 kram Diana

 20. Voi, miten tekisikään mieli kirjoittaa ruotsiksi nätti kommentti, mutta lukioruotsini on vähän ruosteessa. Blogisi on mun ruotsinkurssini ja tän postauksen sanat jotenkin niin mahtavia, ruotsiksi 🙂

  Kanske borde jag våga att skriva mer på svenska. Men jag är rädd för att jag misslyckar eller gör fel.

 21. Lyckliga du! Jag önskar jag hade den kraften, inspirationen och orken för att lyckas. Jag vill men förmår mig inte riktigt ända fram. Men jag insprireras enormt av din blogg och hoppas på lite mer “go” och lite “flyt”. 😉

 22. Kiitos inspiroivasta postauksesta! Tällainen juuri bloginpidon aloittanut kaipaa juuri vastaavanlaista kannustusta 🙂

 23. TACK:-) Kloka ord. Kram Cat

 24. Kloka ord , jag fick lära mig att med ärlighet kommer man längst och att ingenting är omöjligt, att vill man något så kan man nå dit.

  Jag kikar in här på din blogg ofta inte riktigt dagligen menar & varannan jag e dock dålig på att lämna ett avtryck 🙁 . Det jag läser och ser gillar jag skarpt det är en salig blandning av vardagens ting med en guldklick här och var och där du är idag har du jobbat och slitit hårt för och jag är glad att du vill dela med dig av detta , för det Visar än en gång att ingenting är omöjligt 😉

  Visioner är bra och drivkraften är stark och med lite envishet och jävlar anamma kan man komma långt 😉 ha en fortsatt skön vecka .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *