Love this post:Love this 0

Jag skrev i augusti att vi hade Amerikanska gäster på Villa Metsola. När min Vackra Mamma och pappa Kaptenen seglade i sommar vid Höga Kusten träffade de detta mäktiga och karismatiska par – Juan och Christine. Mina föräldrar bjöd dem till Villa Metsola, eftersom paret skulle lämna sin Swan i herr Hallmans goda händer vid YBY. Både Christine och Juan är professorer i sosiologi i New York University. De underhöll oss med historier om världsomsegling, äventyr, politik, brevväxling med Obama och förstås 9.11. Den 11.9.2001 var paret på besök hos vänner i Firenze, deras bostad i New York låg i the Village, inte lång ifrån the wtc tornen.

Juan hade en affärslokal i Soho och när de kom hem fick de idén att lägga upp bilder från 11.9. Både professionella och amatör fotografer började föra sina bilder till Juans affärslokal. De framkallade stora bilder och hängde upp dem, utställningen kallades Here Is New York. Och människor kom.. Först kom det tiotal.. sedan hundratal och tusental… Åtta kvarters kö. Sedan fick de stänga hela kvarteret när presidenten kom. Utställningen har lånats ut runt om i världen och fotografierna kunde köpas för 25$/st. Till denna dag har de samlat ihop över 1,5milj$ och alla pengar har gått till The Children´s Aid Society. Jag vill att ni går och ser på bilderna. Tryck på linken nedan “here is New York” och välj kategori i “select a category”. “Wtc – collapse” var mäktiga…

Here is New York

Juan Corradis websida hittar du här!

You may also like...

0 Comments

  1. Malenami-Du är enastående. TACK för detta inlägg. Vi ska aldrig glömma.

  2. Fantastiskt – vilken idé att göra något bra det till förmån för de som behöver!

  3. Det är det här jag äslkar med din blogg, du blandar mode och skojigheter med allvar och djupsinnighet!! Du är en pärla Malena!!
    Jättebra att du lyfter fram detta, min man var på jobbresa i NY när detta hände, han var i närheten och skulle precis åka till den ena av “the Towers” när allt plötsligt var avstängt och han fick reda på vad som hänt. Ibland har man änglavakt!

    VI GLÖMMER ALDRIG!!

  4. ja man glömmer nog aldrig.. Kommer ihåg då ja kom hem från skolan i Oulu o du ringde åt mig att lägga snabbt på TVn! det var hemskt!! men fina o rörande bilder har de samlat ihop! Puss! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *