Love this post:Love this 0

Vissa böcker vill man bara äga. De finns där som kloka, trygga, gamla vänner. Ibland byts de ut för att igen plockas fram.

Den översta ligger inte där länge. Det är ju en lättsam bok som ska underhålla en kort tid. “Bara vanligt vatten” av Kajsa Ingemansson berättar ironiskt om andra författare och om huvudpersonen som har en vacker lägenhet och sköter om sig själv. Men inget är perfekt under ytan.

Randy Pausch och boken ” Den sista föreläsningen ” behöver ju ingen presentation. Jag har skrivit om den tidigare och i den finns sanningar som vi aldrig borde glömma.

Sedan finns där alltid någon bok av Stefan Einhorn. Har aldrig haft möjlighet att närvara vid hans föreläsningar men här finns några visdomsord.

Jag har läst ” En ny jord” och den här boken ” Lev livet fullt ut” av Eckhart Tolle. De tar jag i små portioner och smälter efterhand.

Böcker som nu inte syns här är bl.a Tomas Sjödin med boken ” Eftervärme” och alla böcker av Joyce Carol Oates.

Och som jag tidigare nämnt så kopplar jag av med tex. böcker av Marian Keyes. Hon skriver med en skön blandning av humor, ironi och allvar.

Har du böcker som du gärna äger och återgår till?

Bara vanligt vatten – Kajsa Ingemansson

Den sista föreläsningen – Randy Pausch

Det du önskar kan du få – Noelle Oxenhandle

Lära kvinnor chefa män – Barbro Dahlblom-Hall

Konsten att vara snäll – Stefan Einhorn

100 nycklar till framgång – Brian Tracy

Lev livet fullt ut – Eckhart Tolle

 

Ha en fortsatt skön helg!

You may also like...

7 Comments

 1. Den engelske patienten är min alla tiders favorit. Det är en kärlekssaga som rör mig varje gång jag läser den. Jag har så många böcker jag har tyckt är viktigt att äga att jag skulle härnäst köpa en ny bokhylla… 🙂 På tal om “lifestyle” böcker tycker jag väldigt mycket om Amanda Blake Soule’s Handmade Home. Just nu har jag åtminstone The Unbearable Lightness of Being och Eat Pray Love på natduksbordet.

 2. God helg du stora inspirations källa 😀

  Jag har en rolig utmaning till dig på bloggen eftersom jag är nyfiken på dig! Brukar inte ta alla utmaningar vidare, men denna är att bjuda lite på sig själv helt enkelt 😉

  Kram söta

 3. Tack för tipsen, åtminstone en av böckerna “den sista föreläsning” råkade ramla ner min “beställa-hem”-korgen.. 🙂

 4. Oj, böcker… The stuff of dreams. Jag städade just ur mitt bågnande bokhylla 58st böcker som får hitta nya ägare. Kvar finns…um…många. Tacka vet jag glasdörrar som håller dammet borta.
  Ifall nån har tips på hur man ska avvänja sig från att shoppa loss på Akademen coh The Book Depository alltför ofta så tar jag gärna emot dem….

  Jag har inte så många definitiva favoritböcker, mer favoritförfattare som jag alltid kan lita på att skriva något som jag kan uh’a och ah’a mig inför. T.ex. Diana Gabaldon är en evig favorit (historia, romance, äventyr, Skottland (dialekten o hey, män i kiltar)), Bill Bryson en annan (annorlunda reseskildringar skriven med en sån humor att man t.o.m. gapskrattar på allmänna platser). Allmänt taget så slukar jag olika faktaböcker om indianerna i Amerika (inga klistermärken-böcker om the nobel savage, utan moderna kulturantropologiska skildringar plus essäverk skrivna av människor som tillhör denna folkgrupp, om hur de ser på livet i dag, om hur de svischar mellan den västerländska livvstilen och synen och den traditionella (t.ex. “Genocide of the Mind” och “Sovereign Bones”), böcker som skildrar den moderna indianen och hur kulturerna ser ut idag, det arbete som görs för att bibehålla bl.a. språken och traditionerna) och alltmöjligt som har med språk, medeltiden och arkeologi att göra. Oftast blir det på engelska, utbudet är helt enkelt inte så stort på svenska eller finska på de områden jag är intresserad av. En stor del av de böcker som ligger här och där i mitt sovrum tillhör dessa faktakategorier.

  Ian McEwan är bra. “On Chesil Beach” en hjärtebristande underbar roman. Vacker som dagen. Sigrid Undsets “Kristin Lavransdotter” har trollbundit mig flera gånger i all dess historiska djuphet. Karen Armstrongs “Genom den trånga porten” och “Spiraltrappan” är tankeväckande och bra självbiografiska verk (Armstrong gick i kloster, levde som nunna och bestämde sig till sist för att bryta med det livet). “Eat Pray Love” skulle jag vilja läsa. Och måste definitivt ta itu med Sofi Oksanens “Puhdistus”.

  Tack för tipset om “Den sista föreläsningen”. Skall klicka hem den jag också, :).

 5. Din blogg är mycket uppskattad ska du veta. Det vet du säkert, men då säger jag det igen. Vackra bilder och kloka ord.

  Kram från Martina!

 6. Min absoluta favorit är släktkrönikan “Sagan om isfolket” av Margit Sandemo. 46 böcker tror jag att det är och har läst dem två och en halv gång. Det är snart dags för ännu en omgång:) MYCKET lättläst!!

 7. Hej! Tack för intressanta boktips och framförallt för en jättebra blogg! “Tisdagarna med Morrie” har jag läst flera gånger. Många tänkvärda ord och “livsregler”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *