Love this post:Love this 0

Efter den långa vintern av trötthet blir vi energiska av vårsolen. Med hjälp av rätt sorts mat med uppiggande vitaminer får du en rivstart på ditt nya våriga jag!

Det att du känner dig trött beror ofta på fel sorts kost. Du äter sällan och oregelbundet, slänger i dig godis och några espresso som hjälper en liten stund, men efteråt blir du bara tröttare än förut. Håll dig borta från micro mat och fast food som innehåller otillräcklig näring och som gör att din änmesomsättning blir i obalans. Dåliga kolhydrater såsom socker, godis, vitt mjöl höjer på blodsockret mycket snabbt, göder och utsätter kroppen för hjärtsjukdomar och förhöjt blodtryck.

Jag försöker äta var tredje timme, är ännu lite ovan och mina dagar ser mycket olika ut (jag måste hitta en balans). Den bästa energikällan för kroppen är långsamma kolhydrater. Jag brukar äta gröt till morgonmål, lägger i en handfull frusna bär (blåbär, hallon eller jordgubb). Detta är en bra start på dagen. För att hålla blodsockret uppe brukar jag äta något proteinrikt till lunch. Favoriten är tonfisksallad. Blandar tomat, sallad, gurka, majs (älskar majs, skulle kunna leva bara på majs), grynost, kokt ägg och tonfisken förstås! Om jag har något annat trevligt hemma som avocado eller pinje nötter så lägger jag det med som variation.

Jag älskar lax, man borde äta fisk 2-3 gånger i veckan (det blir nog många gånger i veckan för mig). Till middagen kan man äta lax eller broiler och kom ihåg mörkgröna grönsaker som innehåller mycket omega-3-fettsyror som sänker blodsockret. Kom ihåg att äta långsamt, och att du blir trött av att äta dig proppmätt – kroppens energi går åt att smälta överloppsmaten. 

Du får mest energi av en kost som innehåller över hälften (typ 60-70%) av din portion med bär, fruker eller grönsaker. Tomater, jordgubbar, körsbär och apelsiner innehåller rikligt med c-vitaminer. Ärter, majs, gröna bönor och avocado innehåller rikligt med b-vitaminer.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *