Love this post:Love this 14

Jag läste en artikel idag. Om en ung Australiensk kvinna vid namn Essena O’Neill. Hon hade över en halv miljon följare på Instagram och förtjänade på att lägga upp vackra bilder. Tills hon för en vecka sedan bestämde sig att sluta. Och ge världen verkligheten istället. Men inte bara det. Så enkelt är inte hennes budskap. Dehär tjejen alltså. Vet inte ens vad jag skall skriva. Vill inte tugga färdigt åt er, men med tanke på ungdomarna som växer upp med social media idag, så ger denna tjej en tankeställare. Kanske en vi alla tänkt. Ofta. Men ändå bara go with the flow i den sociala media-kulturen vi skapar och lever i. Hon uppmanar att inte stirra sig blind på hur många likes man får – ens värde sitter inte i det. Vi är mer än hur snygga vi är på ett retuscherat foto, det viktiga är hur vi känner på insidan, då inspirationen flöder genom ens kropp. Det är styrka. Hon pratar också om att vara ödmjuk och om önskan att göra skillnad.

Sällan man rycks med i en video så starkt. Hon är en sann inspiration med visa och intelligenta tankar om social media, full av liv och så fantastiskt entusiastisk (det märks att hon ryckts totalt med i sin nya upptäckt och inte nästan sovit på hela veckan). Så jag blir riktigt rörd. Hon gör det med sådan finess och själ. Hon är början på någonting nytt. Och jag hoppas det inte faller i glömska. Läs gärna artikeln och se hennes videon.

Även om detta är ljusår från det O’Neill pratar om kom jag ihåg ett par bilder jag tog i somras. Det är bara några minuter mellan bilderna. Den ena var till instagram och den andra hur det såg ut “på riktigt”.

malenami

malenami-5669

Och nog ser ju “verkliga” livet mycket roligare ut, eller hur?

You may also like...

6 Comments

 1. Vacker är du på båda bilderna! O varför INTE visa upp Leon, han är ju så söt! 🙂 Jag läste också om henne o hennes instagrambilder, om hur hon tvingade syrran ta bild efter bild tills hon var nöjd med sin mage o sitt utseende. Ja hjälp. Fick idag för första gången höra om hur en person tror mitt liv är exakt så som på bloggen, o trots att jag skriver väldigt öppet om både bra och dåligt kändes det konstigt. Att man liksom ofrivilligt håller uppe nån slags fasad? Nej, jag vet inte. Konstiga är de, dessa sociala medier 🙂 Kram på dig! Ses vi på Galan? 🙂

 2. Just love it! ÄLSKAR när folk vågar köra sitt eget race!

  1. Verkligen!

 3. Jag tycker nog att många bloggare skapar omedvetet en illusion av sitt liv. – Visst vet läsarna att verkligheten måste vara annorlunda, när de tänker på saken rationellt, men problemet ligger just där att social media inte vanligtvis tilltalar vårt förnuft utan våra känslor. Fenomenet är likadant med reklamvärlden: konsumenterna vet att någon särskild produkt inte kommer att ändra deras utseende (eller något annat) magiskt, men känslomässigt tror vi på reklamen på något obegripligt sätt.
  Det här säger jag inte att skylla på nån, för jag tycker att det inte är bloggarnas MENING att vilseleda läsarna på något sätt alls, men jag kan se att O’Neill “has a point”.
  Sandra har rätt när hon säger att du är vacker på båda bilderna. Men det är så bra att se en annorlunda bild av dig också, inte bara perfekta foton där allt är så genomtänkt. Skönheten ligger inte nödvändigtvis i perfektion!

  1. Preciiis!!

 4. Det roliga i den här hela diskussionen om Essena är att många som kommenterar kinda missar hennes point och tycker att hon inte borde klaga för hon fick ju betalt för det.

  Hon har en så bra poäng i det hon säger. Och jag tycker att om hon lyckas öppna ögonen på ens några som kanske är i farozonen att fasta i det hon fastna i så tycker jag att det är helt super.

  Och jag lyfter på hatten. Att våga ta det där steget är otroligt modigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *