Artikel-tips om att ändra på social media

Love this post:Love this 14

Jag läste en artikel idag. Om en ung Australiensk kvinna vid namn Essena O’Neill. Hon hade över en halv miljon följare på Instagram och förtjänade på att lägga upp vackra bilder. Tills hon för en vecka sedan bestämde sig att sluta. Och ge världen verkligheten istället. Men inte bara det. Så enkelt är inte hennes budskap. Dehär tjejen alltså. Vet inte ens vad jag skall skriva. Vill inte tugga färdigt åt er, men med tanke på ungdomarna som växer upp med social media idag, så ger denna tjej en tankeställare. Kanske en vi alla tänkt. Ofta. Men ändå bara go with the flow i den sociala media-kulturen vi skapar och lever i. Hon uppmanar att inte stirra sig blind på hur många likes man får – ens värde sitter inte i det. Vi är mer än hur snygga vi är på ett retuscherat foto, det viktiga är hur vi känner på insidan, då inspirationen flöder genom ens kropp. Det är styrka. Hon pratar också om att vara ödmjuk och om önskan att göra skillnad.

Sällan man rycks med i en video så starkt. Hon är en sann inspiration med visa och intelligenta tankar om social media, full av liv och så fantastiskt entusiastisk (det märks att hon ryckts totalt med i sin nya upptäckt och inte nästan sovit på hela veckan). Så jag blir riktigt rörd. Hon gör det med sådan finess och själ. Hon är början på någonting nytt. Och jag hoppas det inte faller i glömska. Läs gärna artikeln och se hennes videon.

Även om detta är ljusår från det O’Neill pratar om kom jag ihåg ett par bilder jag tog i somras. Det är bara några minuter mellan bilderna. Den ena var till instagram och den andra hur det såg ut “på riktigt”.

malenami

malenami-5669

Och nog ser ju “verkliga” livet mycket roligare ut, eller hur?

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *