Älska din kropp

Love this post:Love this 0

Tidningen Glamour publicerade en bild på en “normal” kvinna och tidningen såldes slut världen över. Varför? Kvinnan på bilden är inte en supermodell eller en skådespelerska, nej, på bilden ser vi en helt vanlig tjej bara klädd i trosor, skrattande. Chockerande är hennes normala mage. Hon är lycklig med sig själv och det är något iakttagaren ser. Nu är hon känd som “The woman on page 194”.

Glamour fortsätter med sin revolution mot förvrängda kroppsideal, här kan man se nakna pluss-size modeller.

Hela härligheten Beth Ditto, sångaren från bandet Gossip, prydde tidningen Loves omslag.

Karl Lagerfeld har sagt (till Marie Claire), när tidningen Brigitte meddelade att de skulle börja använda modeller med normal vikt, att de som tycker att smala modeller är fula är de chipsätande soffpotatisarna. Ätstörningar har inget att göra med catwalken, tycker Lagerfeld, det är något median har uppfunnit. Brittiska Vogue vädjar dock till de största modehusen att sluta upp med trenden size zero.

Mollyista tycker såhär: “Vi ska vara stolta över att vi är utrustade med olika kroppstyper! Och det är lite här Odd Molly får sin plats. Nu vet jag att Odd Molly använder förbaskat smala modeller på sina produktbilder, det är inte OK. Men för mig står märket delvis för en hyllning till kvinnans olika kroppstyper. Man kan vara lång, man kan vara kort, man kan vara tjock, man kan vara smal – det finns alltid massor av plagg som passar alla. Till skillnad från de stereotypa plaggen från många andra designers som enbart utgår ifrån en utmärglad kropp med pinnsmala ben, armar och getingmidja. Och det är inget fel i sig att vara pinnsmal heller – så länge man mår bra…” Läs hela inlägget härOdd Molly-holic har också skrivit om detta och instämmer med att “Odd Molly borde se över sina modeller!”

Sanni Bus tycker till om tights-debatten där Elin Kling kritiseras över att använda tights som byxor och “Ebba Von Sydow, en modebloggare vars blogg dagligen läses och “idoliseras” av tusentals tjejer, skriver att bara smala tjejer kan ha tights som byxor och då skall man vara trådsmal…” Läs hela inlägget här!

Camilla Åstrand, som skriver blogg på Nöjesguiden, ryter till om diskussionen kring Elin Klings “viktras”. “ELINS vikt. Vad har vi med Elins vikt att göra? Ingenting. Och du frågar dig om hon är en bra förebild, och då säger jag såhär: VEM är en en bra förebild? Vem är perfekt?”” …Det är inte ohälsosamt att vara smal! När ska folk förstå det? Undernärd och smal är inte samma sak. Det är ohälsosamt att vara tjock, men inte säger någon att programledare som är tjocka skulle vara dåliga förebilder?”. Och om att kvinnor med kurvor borde hyllas mer skriver hon såhär. “Titta på alla omslag på alla tidningar som vänder sig till män. Där hittar du bara kurviga kvinnor. Titta sedan på Cosmopolitan och liknande tjejtidningar, och där hittar du också flest storbystade tjejer med midja.Tänk på kvinnor som hyllas som sexiga i media. Vilka är de? Angelina Jolie. Megan Fox. Scarlett Johansson.”. Mycket läsvärt inlägg, läs hela här!

Ack, den underbart vackra, magiska kvinnokroppen. Att chockera med plus-size modeller, anorektiskt smala modeller osv. Varför ta åt sig? Varför kritiseras smala/runda tjejer? Varför detta “krig”? På en sund kropp sitter ett sunt huvud och det är ingen skillnad om kroppen är liten, stor, lång, rund, smal, spolformad, kantig, spinkig, tjock och underbar.  Skönheten kommer inifrån, så har jag alltid tyckt. Vi skall vara glada för att vi är friska och ta hand om våra kroppar vi fått. Våra kroppar är våra tempel våra själar får bo i för en stund, gå inte runt och suras över en sådan vacker gåva – ditt liv är för fantastiskt för att slösa på onödigheter.Varför inte kämpa tillsammans för att alla kroppar är vackra?  För att lätta på stämningen i slutet av detta inlägg så vill jag bjuda på ett inlägg min söta lillkusin hade på sin blogg (den gulligaste feelgood bloggen jag vet!)

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *