Love this post:Love this 0

Tidningen Glamour publicerade en bild på en “normal” kvinna och tidningen såldes slut världen över. Varför? Kvinnan på bilden är inte en supermodell eller en skådespelerska, nej, på bilden ser vi en helt vanlig tjej bara klädd i trosor, skrattande. Chockerande är hennes normala mage. Hon är lycklig med sig själv och det är något iakttagaren ser. Nu är hon känd som “The woman on page 194”.

Glamour fortsätter med sin revolution mot förvrängda kroppsideal, här kan man se nakna pluss-size modeller.

Hela härligheten Beth Ditto, sångaren från bandet Gossip, prydde tidningen Loves omslag.

Karl Lagerfeld har sagt (till Marie Claire), när tidningen Brigitte meddelade att de skulle börja använda modeller med normal vikt, att de som tycker att smala modeller är fula är de chipsätande soffpotatisarna. Ätstörningar har inget att göra med catwalken, tycker Lagerfeld, det är något median har uppfunnit. Brittiska Vogue vädjar dock till de största modehusen att sluta upp med trenden size zero.

Mollyista tycker såhär: “Vi ska vara stolta över att vi är utrustade med olika kroppstyper! Och det är lite här Odd Molly får sin plats. Nu vet jag att Odd Molly använder förbaskat smala modeller på sina produktbilder, det är inte OK. Men för mig står märket delvis för en hyllning till kvinnans olika kroppstyper. Man kan vara lång, man kan vara kort, man kan vara tjock, man kan vara smal – det finns alltid massor av plagg som passar alla. Till skillnad från de stereotypa plaggen från många andra designers som enbart utgår ifrån en utmärglad kropp med pinnsmala ben, armar och getingmidja. Och det är inget fel i sig att vara pinnsmal heller – så länge man mår bra…” Läs hela inlägget härOdd Molly-holic har också skrivit om detta och instämmer med att “Odd Molly borde se över sina modeller!”

Sanni Bus tycker till om tights-debatten där Elin Kling kritiseras över att använda tights som byxor och “Ebba Von Sydow, en modebloggare vars blogg dagligen läses och “idoliseras” av tusentals tjejer, skriver att bara smala tjejer kan ha tights som byxor och då skall man vara trådsmal…” Läs hela inlägget här!

Camilla Åstrand, som skriver blogg på Nöjesguiden, ryter till om diskussionen kring Elin Klings “viktras”. “ELINS vikt. Vad har vi med Elins vikt att göra? Ingenting. Och du frågar dig om hon är en bra förebild, och då säger jag såhär: VEM är en en bra förebild? Vem är perfekt?”” …Det är inte ohälsosamt att vara smal! När ska folk förstå det? Undernärd och smal är inte samma sak. Det är ohälsosamt att vara tjock, men inte säger någon att programledare som är tjocka skulle vara dåliga förebilder?”. Och om att kvinnor med kurvor borde hyllas mer skriver hon såhär. “Titta på alla omslag på alla tidningar som vänder sig till män. Där hittar du bara kurviga kvinnor. Titta sedan på Cosmopolitan och liknande tjejtidningar, och där hittar du också flest storbystade tjejer med midja.Tänk på kvinnor som hyllas som sexiga i media. Vilka är de? Angelina Jolie. Megan Fox. Scarlett Johansson.”. Mycket läsvärt inlägg, läs hela här!

Ack, den underbart vackra, magiska kvinnokroppen. Att chockera med plus-size modeller, anorektiskt smala modeller osv. Varför ta åt sig? Varför kritiseras smala/runda tjejer? Varför detta “krig”? På en sund kropp sitter ett sunt huvud och det är ingen skillnad om kroppen är liten, stor, lång, rund, smal, spolformad, kantig, spinkig, tjock och underbar.  Skönheten kommer inifrån, så har jag alltid tyckt. Vi skall vara glada för att vi är friska och ta hand om våra kroppar vi fått. Våra kroppar är våra tempel våra själar får bo i för en stund, gå inte runt och suras över en sådan vacker gåva – ditt liv är för fantastiskt för att slösa på onödigheter.Varför inte kämpa tillsammans för att alla kroppar är vackra?  För att lätta på stämningen i slutet av detta inlägg så vill jag bjuda på ett inlägg min söta lillkusin hade på sin blogg (den gulligaste feelgood bloggen jag vet!)

You may also like...

0 Comments

 1. Härligt med ställningstagande, text och tankar! Mera sånt!

  Riktigt smala kvinnor väcker obehag i andra kvinnor eftersom varannan kvinna aktivt försöker vara smalare men misslyckas. Den smala påminner om kvinnans misslyckande i att BANTA eller äta mindre. Och varför misslyckas man så lätt med att banta? Ja för att mat och sötsaker är GOTT och det är inte roligt att vara hungrig! Dagens människor lever i en värld där god mat är lättillgängligt(inte som på djungeltiden var man först måste jaga sin mat, oftast misslyckas med det och sedan hade inte ens salt att krydda maten med – då var det “lätt” att vara smal) och dessutom har vi bilar och hissar att röra oss med från ett håll till ett annat och allt vi behöver ligger oftast rätt nära, alltså bränner vi inte lika mycket. Då måste vi acceptera att dagens människor är lite MJUKARE än förr. Helst skall man ändå vara normalviktig och motionera regelbundet för att vara frisk. Om man är frisk, lycklig, har bra självförtroende och är snäll mot sina medmänniskor är man vacker oberoende hur stor volym man har. Sura, arga och missnöjda människor är åter förskräckligt fula oberoende hur smala de vore. Magiken bakom kvinnan på första bilden är 1) hon är naken på bilden 2) hon är lyckligt naken. Vem skulle inte vilja kunna skratta då man är naken och blir fotograferad? Det tyder på stark självförtroende och det är det kvinnor tror att smala kvinnor har. Att vara smal har inget att göra med hur lycklig eller säker på sig själv man är. Det kommer inifrån och det är det som jag kallar inre skönhet!

  Jag är personligen väldigt missnöjd med Odd Mollys modellval. Kläderna kommer inte till sitt rätta på dessa galger. Jag visste inte hur fina kläderna var, före jag såg dem på dig, en glad kvinna med kvinnlig kropp.

 2. kommer att tänka på Jim Carrey’s “Liar, Liar”:

  – My teacher tells me beauty is on the inside.
  – That’s just something ugly people say.

  Massor med andra roliga quotes här:
  http://www.imdb.com/title/tt0119528/quotes

  Håller inte med men kommer alltid att tänka på det då ovannämnda sak diskuteras :).

 3. Ett jättebra inlägg !! jag önskar att jag kunde vara lite bättre på att “tycka om” mig själv så som jag är och inte “drömma” om något slags ideal som inte är realistiskt….jag är 40 + och har fött tre barn och visst syns det på min kropp. Det var detta som gjorde att jag började köpa Odd Molly’s kläder från början, visst är de underbara och samtidigt känner jag mig vacker….de döljer ju lite oxå 😉
  Ha en fin start på helgen !
  Kram!

 4. Bra inlägg!! Tack gumman för att du driver vidare. Känner verkligen att något behöver göras. Vi är vackra oavsett form, färg och skavanker. Visst skall man ta hand om sin kropp. den skall ju hålla i måååånga år, men känner inte att jag har ett behov att vara så smal som “normen” säger. Visst svär jag ibland över min ladugårds breda rumpa, gedhänget som vinkar under armarna och den lilla hamster påsen som hamnat snett och landat under hakan… MEN!! i grund och botten känner jag mig vacker och ibland tom nöjd 😀 😉 Det jag protesterar mot är att någon annan skall säga till oss hur vi skall se ut och att bara vissa “får lov” att bära vissa sorters plagg. Vissa av de vackraste kvinnorna jag har sett har varit stora kvinnor och har verkligen fått mig till att gapa över deras utstrålning och skönhet! Nää vill man ha tights som byxor skall man ha det. Oavsett storlek. Kram sötis

 5. Jag är själv 16 och har alltid beundrat kvinnor med vackra former. Jag är själv ganska smal utan former men sån e jag, och jag tycker det är fashinerande hur olika allas kroppar ser ut. Därför älskar jag min.

 6. Kära OM-Syster,
  Så kloka ord som vanligt, tack för din fina sammanfattning och för att du lyfter upp denna viktiga fråga!
  STOR KRAM,
  Odd Molly-holic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *